To je popolnoma spremenilo moj pogled na kruh

18. 4. 2016
To je popolnoma spremenilo moj pogled na kruh

Se kdaj vprašaš, kako nastane kruh, v katerega zagrizneš vsakič, ko te zgrabi lakota? Oglej si video, ki smo ga s pripravniki posneli med časom, ko se je pekel prvi pirin Skorjavc. 

V Pekarni Grosuplje jemljejo kruh blazno resno. Ne samo, da je kruh po svoje »živo bitje«, zaradi uporabe kvasovk, pri sami definiciji kruha gredo še dlje, in sicer: »Kruh ni izdelek, kruh je kruh«.

Njihovo navdušenje nad kruhom je nadvse nalezljivo. Obljubljeno nam je bilo, da bomo po končanem obisku, zagotovo spremenili pogled na kruh in niso se zmotili.

S pripravniki smo si ogledali njihovo proizvodnjo, se poučili o različnih vrstah moke, si ogledali proces od priprave zmesi pa vse do peke in končnega pakiranja. Celoten proces smo posneli in pripravili 2 min video, ki si ga lahko ogledaš zgoraj.

Na koncu so nam zaupali še razne trike in nasvete za pripravo domačega kruha, Jerneja -zaposlena v razvojni tehnologiji, pa je zaključila z besedami: »Najboljši kruh je vedno tisti, v katerega je vloženo ogromno časa in dela, tako kot dobra zveza med partnerjema«. In v Pekarni Grosuplje je kruh vedno "narejen z ljubeznijo".

Obisk Pekarne Grosuplje

Projekt so podprli: