Preživi nedeljo v najboljši družbi

2. 6. 2015
Vida Iglicar / Design & illustration / http://www.vidaiglicar.com/

Že res da je danes torek, do vikenda pa še kar nekaj delovnih dni. Vendar to še ne pomeni, da je prezgodaj za načrtovanje dela prostih dni. Da pa ne boš preživela sončne nedelje (držim pesti, da bo vremenska napoved ostala nespremenjena) med štirimi stenami si preberi spodnjo reportažo, napokaj prijateljice v avto in maksimalno izkoristi dan.

Prav to sem strorila jaz, predzadnji vikend v maju. V avto sem napokala Mašo in Vido - prijateljici še iz časov, ko smo skupaj gulile osnovnošolske klopi - ter svojega kosmatinca. Vse se je začelo v zgodnjih jutranjih urah, po prežurani noči in želji, da jo najprej mahnemo na morje. Pa smo si zaradi vremena premislile in odpeketale smo proti dolini  Radovne, ki leži na območju Triglavskega narodnega parka. Celotna pot je dolga 16 km in poteka od Krnice pri Zgornjih Gorjah (Bled - Pokljuka) do Zgornje Radovne. Je idealna za kolesarjenje, del pa je tudi asfaltiran in primeren za vse ljubitelje rolanja.

Dolina Radovne

Dan smo torej preživele ob reki Radovni ( katere je bil najbolj vesel prav moj zlati prinašalec) in raziskovale skrite in manj skrite kotičke TNP-ja. Potem smo skočile še do Bleda in si privoščile skodelico kave ob opazovanju množice turistov ter napolnile želodčke nekje na poti domov. Ja..bil je super dan! Pa sploh ni res, da "babji čvek" prinaša dež, v našem primeru se je popoldne celo zjasnilo. 

Mi mamo se fajn!

Vzemi si torej vikend za prijateljice in podajte se na izlet v neznano. Za začetek ti ponujam nekaj predlogov, kaj pa veš, morda pa obiščete prav enega izmed naslednjih krajev:

  • Sladkajte se s sladkimi češnjami v zavetju Goriških Brd. Češnje so praktično idelano živilo, polne vlaknin, vitaminov C in E.  Saj veš, dobrih češenj ni nikoli preveč. 
  • Preživite dan na slovenski obali, skočite v valove Jadranskega morja. Poleg tega pa si privoščite kepico najboljšega sladoleda in celodnevni čvek.
  • Sprehodite se okoli Bohinjskega jezera. Če vam 11km povzroča težave pa preživite dan na obali jezera in si izmenjajte najnovejše trače.
  • Udeležite se Art Marketa ob Ljubljanici in si oglejte unikatne stvaritve slovenskih ustvarjalcev. Morda pa najdeš kos nakita, ki bo zaznamoval tvojo poletno modno sezono.

Kam se boste torej  podale ta vikend?!

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol