5 Sončnih in tvoji denarnici prijaznih destinacij

11. 5. 2015
5 Sončnih in tvoji denarnici prijaznih destinacij

Sanjaš o poletju in vsem kar spada zraven? Morje, sonce in topla klima? Ti in viseča mreža, družbo pa vama dela kozarec sveže iztisnjenega sadnega soka.. Ja, res je. Vsi potrebujemo tistih nekaj dni, da si napolnimo baterije. Tistih nekaj dni o katerih razmišljamo tudi ob mrzlih decembrskih večerih. Zato ti predstavljam svojih pet naljubših destinacij, ki bodo razveselile tudi tvojo denarnico.

Portorož – Vem, zagotovo ti zveni, kot najbolj obrabljena fraza tvoje mame, vendar ni. Tu boš našla veliko število ponudnikov ugodnih in malo manj ugodnih namestitev, poleg tega do slovenske obale ni daleč, če pa najdeš še par prijateljev bo vožnja sploh ugodna. Do tja lahko prideš tudi z avtobusom ali prevozi, nekateri pa se odločijo kar za podvig s kolesom. Kar pa se hrane tiče, pa lahko ješ kar na bone..Kaj pa nočno življenje? Dogajanje na obali bo pestro, zato ti zagotovo ne bo dolgčas!

Morje :)

Pag – Če imaš na voljo nekoliko več časa si privošči oddih na Pagu. Kampiraj ali pa pobrskaj za ugodnimi apartmaji in hoteli. Za pot tja lahko izbereš avto, morda pa se lahko žur začne že med samo potjo..Izberi vlak iz Ljubljane do Rijeke in nato katamaran, ki te bo popeljal do Paga ali Raba.

Črnogorski Kotor

Budva – Kljub prepolnim plažam in kolonam turistov, ki se vsakoletno zgrinjajo na črnogorske plaže, ti obisk toplo priporočam. Prepričaj prijatelje in se skupaj podajte na »road trip« do tega turističnega bisera. Predvsem nekaj kilometrov stran boš lahko našla ugodne namestitve za 10 evrov na noč, pa tudi ostali izdatki ne bodo močno oskubili tvoje denarnice.

Makedonski Ohrid

Ohrid - Ogromno jezero na makedonsko-albanski meji, enostavno dostopno tudi z vlakom. Namestitve s pogledom na jezero so nekoliko dražje (za naš žep še vedno relativno ugodne), zato si rezerviraj posteljo v labirintu ohridskih uličic. Prepusti se razvajanju na obali jezera in raziskovanju bližnjih objektov s kulturno in zgodovinsko vrednostjo. Ob večerih pa si privošči večerjo in nakupovanje bisernatega nakita, pletenih torbic ter ostalih dodatkov.

Portugalski Lagos

Lagos – Kje je pa to? Neskončne plaže Portugalske obale in žuranje pozno v noč. Z nizkocenovnimi letalskimi družbami iz bližnjih letališč boš prihranila nekaj denarja, glej predvsem lete iz Italije. Portugalski hostli so znani po neverjetno visokem nivoju bivanja in ne pretirano visokih cenah. Še namig: V centru mesta se nahaja hostel, v katerem dela tudi Slovenka, ki ti bo z veseljem pokazala najbolj vroče klube v mestu.

Kje pa boš ti preživela poletne počitnice? :)

Novo na Metroplay: Filip Flisar iskreno o obdobju, ko je končal kariero: "Bilo je težko …"