Preseneti ga s torto v oblakih!

16. 5. 2015
"Ljubezen gre skozi želodec." (Foto: Ajda Hovnik Plešej) (foto: Osebni arhiv)
Osebni arhiv

"Ti je življenje v partnerskem odnosu ravnokar postreglo z limeto? Pripravi vama mojito!" Tvegaj, pripravi mu nekaj, česar nisi še nikoli, nekaj, kar si si vedno želela pa nikoli uresničila. In mogoče ti bo pri tem spodnja ideja prišla prav ...

Tisto o ljubezni in želodcu zagotovo drži, zato predlagam, da razširiš okvirje svojega kulinaričnega sveta. To lahko storiš z majhnimi stvarmi, ki vaju bodo zagotovo pripeljale do bolj zabavne in izpolnjujoče zveze.

Moja ideja se glasi: speci mu torto. Si kar predstavljam, kako se ti je zameglilo pred očmi in prva stvar, na katero si ob tem pomislila je bila: "Torto? Njihova priprava vendar traja celo večnost." Ne skrbi. Tudi meni torte že od nekdaj niso preveč dišale. Cela vrsta biskvitov, ki jih je potrebno pripraviti, potem pa še neizmerna mera kreativnosti, ki s smetanasto kremo nikoli ne izpade tako, kot bi želela. No, da se razumemo, govorim o peki tort. Če mi nekdo pred nos pomoli že pripravljen kos torte, je to druga zgodba ...

Skratka, pred časom sem nekje izbrskala zelo preprost recept za nadvse slastno torto, s katero boš zagotovo zmagala. Ta-da-da-dam! To je torta v oblakih. Zdaj pa ... Tri, štiri ... Akcija!

Potrebuješ:

250 g temne čokolade
125 g masla
6 jajc
175 g sladkorja
0,5 l sladke smetane
Skodelica srednje velikih jagod

Priprava:

  • Pečico segreješ na 180 stopinj Celzija. Čokolado stopiš nad vodno kopeljo, nato jo odstaviš in vanjo vmešaš maslo, da se tudi to stopi.
  • Skupaj s 75 g sladkorja stepeš 2 celi jajci in 4 rumenjake. Posebej stepeš 4 beljake in 100 g sladkorja v trd sneg.
  • Pekač za torte premažeš z maslom in vanj vliješ testo. Pečeš 35 minut.
  • Ko se torta ohladi, nekoliko upade. Nastane majhen krater, v katerega z veliko žlico nadevaš kupčke puhastih oblakov (stepena sladka smetana), jih potrosiš z jagodami in torta je gotova.

Za dobro vzdušje ob sladkanju pa bo zagotovo poskrbela spodnja skladbica. Wou-ou-ou-ou ...

Sporoči mi, kakšen bo njegov odziv!

Mojim izzivom lahko slediš tudi na:
Facebooku
Instagramu

Novo na Metroplay: Filip Flisar iskreno o obdobju, ko je končal kariero: "Bilo je težko …"