Pravljična hiška iz sanj

10. 5. 2015
(Foto: Pinterest) (foto: Pinterest)
Pinterest

Danes ... Danes je eden tistih dni, ko si zjutraj dovolim malce dlje poležati in ko se po kosilu nonšalantno zavlečem v senco starega oreha, računalnik udobno namestim na kolena in pustim mislim, da pri belem dnevu brezglavo pohajajo in ustvarjajo iskrive vizualne slike.

Včasih zaidejo na Pinterest, tam jih moj um komaj kroti. Včasih pa se podajo na popotovanje po moji tablici vizij in se nemalokrat ustavijo v hišici iz kamna. Ja, drži, ta izgleda skoraj natanko tako kot hišica Iris Simpkins (Kate Winslet) v filmu The Holiday. No, torej, veš, o čem govorim?

Nekoč jo bom imela. In ... Se mogoče spomniš, ko sem pred kratkim pisala o koščku raja na Zemlji? Se spomniš? No, tja jo bom postavila. Pod lipo. Ja, to bom naredila! Majhna, kompaktna, kamnita hiška, ki bo imela malo več oken kot jih prikazuje zgornja sličica. Približno takšna bo kot so današnje hiše za sodobno življenje na podeželju. Ja, takšna.

Vhodna veža

Veža

Vhodno vežo bom lepo opremila, saj na bi predstavljala odraz celotne stavbe. Predstavlja prvi stik in tisti prostor, ki gosta sprejme. Vanj bom namestila napis 'ljubezen', saj želim, da se takoj ob vstopu vsak počuti ljubljenega. Enostavna popestritev bodo dekorativne blazine z rožicami. Že od malega me je babica učila, da moram imeti rada cvetje ... In imam ga. V pravljični hišici ga ne bo nikoli dovolj – za dobro voljo, dehteč zrak in kar tako.

Vrata bom na notranji strani prebarvala na modro, ker želim, da so simbol modrosti in da izražajo željo po sprejemanju modrih gostov z navdihujočimi zgodbami.

Spalnica

Spalnica

Ta mi je zares pri srcu. Rada imam romantiko in minimalizem hkrati. Rada imam ljubke in lepe stvari. Kombinacija čistih linij, neskončnost svetlobe in detajli mehkobe cvetlic ustvarjajo prav poseben prostor, kjer domišljija zaživi. Mehka posteljnina iz bombaža v kombinaciji s sivo deluje zelo prijetno in daje sobici, ki je primerna tako za bivanje kot za delo, pečat. Tukaj bom lahko ure in ure sanjarila ...

Je našteto všeč tudi tebi? Si lahko točno v tej sobani predstavljaš prijetne poletne večere, ko se sprostiš in zbereš svoje misli?

Suita

Suita

Lahko bi se namestila tudi v tejle suiti, ki bo pravzaprav namenjena gostom. Sivi stol bo krasil vhod v sobico skupaj z mojo mini knjižnico, kjer bo lahko vsak vedno našel nekaj zase.

Kopalnica

Kopalnica

Brez kopalnice pač ne gre. Ta je prav takšna kot tista iz Irisine hiše. Prostostoječa kad premišljene forme je naravnost predmet poželenja. Sicer pa kopalnica v celoti pojmuje prostor popolnega ugodja in sprostitve.

Kuhinja

Kuhinja

Inovativna in ljubka kuhinja - srce hiše. Prostor, kjer se dan začne in kjer se kroji človeška sreča. Bo odprta, povezana s preostalimi prostori in odeta v svežino. Opremljena bo funkcionalno, z veliko mero prefinjenosti. Aha, točno takšna bo!

Domača pisarnica

Domača pisarna

No, mojo domačo pisarnico bom opremila v romantičnem slogu s pridihom turkizne. Ta deluje pomirjujoče in sveže. Z lahkoto si zamišljam, kako v njej preživljam popoldneve in sestavljam članke za Cosmopolitan. Prikladno, kajne?

No, tako. Trdim, da mora imeti vsaka hiška dušo. Moja hišica iz sanj jo zagotovo ima. Se strinjaš?

Fotografije: Pinterest

Mojim izzivom lahko slediš tudi na:
Instagramu
Facebooku

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord