Cosmo bejba

8. 5. 2014
Cosmo bejba (foto: osebni arhiv)
osebni arhiv

Nekoč sramežljiva najstnica, ki je zardevala ob besedi "seks", danes pa Cosmo bejba, ki v družbi roza koktejlov deli skrivnosti najbolj kočljivih tem.

Cosmopolitan je bila ena tistih revij, ki mi je pomagala odrasti. Spremljala me je na poti od deklice v žensko, mi delala družbo na dolgih vožnjah z vlakom domov, me zabavala s svojimi temami, marsikdaj razkrila kašno skrivnost, ki mi je niti prijateljice niso upale zašepetati in me pritegnila s svojo barvito modo.  

Bila je moja biblija z roza platnicami, za katerimi sem se skrivala, ko mi je pomežiknil kak frajer. Priznam bila so leta, ko nisem bila prav nič sramežljiva, celo tako sem uživala v pozornosti, da bi prav lahko dobila naziv "Najbolj dramatična najstnica". Sledila pa so leta zardelih ličk in neodgovorjenih vprašanj.

O seksu se takrat še ni tako odkrito govorilo. To je bila doba pred serijo "Seks v mestu"  in edina prijateljica, ki je bila pripravljena deliti svoje sočne skrivnosti, je bil Cosmo. Danes revijo vidim, kot starejšo sestro, katera pozna vse skrivnosti odraščanja, ima odgovore tudi na najbolj nerodna vprašanja in kateri na skrivaj kradeš garderobo.

Prav nič nerodno mi ni, ko po tipkovnici tipkam besedo "seks", pišem nasvete za boljšo predigro in omenjam njegovega korenjaka.  Morda je za to res kriva druga v vrsti seksualnih revolucij, katera je pred nekaj leti zadela predvsem ženske in jih osvobodila mišljenja, da je seks nekaj, česar bi se morale sramovati. V večji meri pa mislim, da je to posledica odraščanja v katerem sem bila konstantno obkrožena z naslovi kot so "15 namigov za hud seks", "Skrivnosti flirtanja" in "Varen seks". 

In morda je to tudi merilo odraslosti - ko nehaš zardevati ob besedi "seks". Ko si ti tista, ki deli nasvete in živi življenje o katerem si še nekaj let nazaj brala v tvoji najljubši reviji. Ko je tvoja garderoba polna kosov, ki ti jih zavida tudi starejša sestra in ko s prijateljico deliš vse sočnosti, med tem ko srkata roza koktejl. 

Da boš lahko kakšno skrivnost delila tudi s svojo bff pa poklikaj še na novičke, ki sem jih za Cosmopolitan pripravila v sklopu "Hud job":
- Zakaj se ženske bojimo seksi žensk? 
- 10 življenskih napotkov serije seks v mestu 
- Erotični namigi, ki bodo podžgali vajin seks

Spremljate pa me lahko tudi na:

* blogu The Stylist

* twitterju

* instagramu

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ