Feline, Celine, Paris, Meow DIY + intervju

16. 1. 2015

Če podobno kot jaz, nove epizode Keeping up with the Kardashians gledate s povečevalnim steklom v rokah,... vam napis Feline Meow nekaj pove. V slogu priljubljene francoske modne hiše Celine, so namreč nastale dostopnejše in domiselne različice majic, ki se elegantno izognejo cenenemu kopiranju, in na prikupen in samosvoj način še vedno spomnijo na šik iz pariških ulic.

Z majico sem sicer zalotila Kourtney, sestro Kardashian z najboljšimi modnimi izbirami ... in ker se že dlje časa spogledujem s slogom, ki ne nek čuden način uspe združiti udobje z drobci glamurja, sem svojo različico priljubljene modne obsesije poskušala narediti tudi sama ... za pomoč, sem tokrat prosila mojstrico ustvarjanja z medijem za prenos fotografij, Christelle Luleman.

Kourney Kardashian, Feline Meow, Cosmopolitan

Christzine sem spoznala na ustvarjalnih delavnicah v Novi Gorici. V resnici, so bile to moje prve ustvarjalne delavnice, katerih sem se udeležila v vlogi drugačni od organizatorja ... ne glede na to, so me presenetile ne le z domiselnimi postopki in načini, ki sem jih (kljub svojemu bogatemu naboru kavbojskega ustvarjanja) spoznala prvič, temveč so me predstavile osebi, ki mi je bila iz ustvarjalnega vidika v navdih in brez dvoma v vzpodbudo. S čopiči in barvami v rokah, sva za trenutek poklepetali o njenem preteklem in sedanjem ustvarjanju ...

K: Koliko časa že ustvarjaš? Izgleda, da celo večnost ...

C: Ja, res je že cela večnost. Že v osnovni šoli sem odkrila, da sem resnično nadarjena za slikanje in ročna dela, kar sem kasneje nadaljevala in razvijala na akademiji za slikanje in ročna dela v Nemčiji. Tam sem resnično uživala, saj nisem prejela le teoretičnega znanja o umetnosti in dizajnu, temveč tudi način razmišljanja in napotke kje črpati ideje.

K: Rekla bi, da si pravi ustvarjalni multipraktik ... Kaj bi med vsem tem izbrala za svojo "glavno ustvarjalno disciplino"?

C: Hm. Narediti znam veliko stvari. Najbolje, pa znam ljudi naučiti, kako naredijo nekaj sami, predvsem slike. To, kar počnem sedaj. V temu se dobro počutim. Rišem zelo rada, še posebej z oljnimi barvami, ... všeč mi je vonj, da se počasi sušijo, saj ti omogočajo več eksperimetiranja, mešanja in poskušanja.

K: Najljubši ustvarjalni trik, ki si ga odkrila v svoji ustvarjalni karieri?

C: Poskušati. Poskušati, poskušati, poskušati. Ko nakaj narediš sam, prideš do številnih idej. Youtube je prav tako zelo koristen, na njemu lahko najdeš številne ideje in tehnike, ki jih lahko prilagodiš rezultatu, ki ga želiš. Veliko časa preživim na Youtubu, kjer pregledujem različlne tehnike in druge ustvarjalce.

K: ... kaj pa pripomoček, ki pride prav vsakemu ustvarjalcu?

C: Penasti valjček za šabloniranje in fantom* pisalo.

K: Photo Transfer potch verjetno olajša številne ustvarjalne načrte. Glede na to, da si z njim najverjetneje preživela daleč največ časa, mi lahko zaupaš nekaj trikov, za lažje ustvarjanje in boljše rezultate?

C: Vedno počakajte, da se medij dokončno posuši. Po tem, ko medij nanesete na majico, in izbrani print, pustite vse skupaj počivati kakšen dan. 

Potrebujemo: majica, laserski print napisa Feline Meow (primer najdeš spodaj), Photo Transfer potch (C. Kreul), čopič, široki lepilni trak, voda

1. Iz papirja izrežite želeni tekst. Ko printate besedilo, ga vedno zasukajte preko vertikalne osi. Centimeter stran od roba papirja nalepite lepilni trak, ki bo blago zaščitil pred ostankom medija.

2. Medij nanesite preko teksta in na majico. Medija naj ne bo preveč, nanesite ga toliko, da je celotne površina radodarno prekrita. 

3. Papir postavite na majico in pogladite. Za glajenje lahko uporabite tudi dno posodice v kateri je medij. 

4. S sušilnikom za lase grejte površino, na katero ste nanesli medij. Grejte približno deset minut. Rezultat bo še boljši, če boste majico pustili stati preko noči.

5. Z mokro gobico navlažite površino papirja, s prsti pa začnite svaljkati moker papir iz majice. Svaljkajte z občutkom in potrpežljivostjo. 

6. Za še boljši rezultat lahko popolnoma očiščen tekst premažete še z zaključnim medijem, ki pudari barve.

Mojim izzivom lahko sledite na:

Osebnem blogu deklica.si

Instagramu

Facebooku

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord