Potep po Sloveniji

24. 5. 2014

Topli pomladni dnevi, sonce, jaz in ključi novega Renault Clio. Kaj si lahko želiš več? Tank je bil poln, dnevi prosti in zemljevid Slovenije je obetal zanimive poti in izkušnje.

Občutek kot pred zmenkom: metuljčki v trebuhu in v glavi tri tisoč vprašanj: Si bova všeč? Se bova razumela? Se bova ujela? ... Ampak v trenutku, ko se mu s kartico v roki približam, vem, da so vse skrbi odveč. Obeta se vikend v družbi rdečega lepotca, 90. konjev in občudujočih pogledov mimoidočih.

1. dan
Bilo je petkovo popoldne, imela sem še tri ure časa pred naslednjim opravkom in odločila sem se, da skočim na kavo na Zbiljsko jezero. Zakaj pa ne? Destinacija je lepa, cesta razgibana in ravno pravšnja razdalja za prvi zmenek s Cliotom.

Renault Clio na Zbiljskem jezeru

labod na Zbiljskem jezeru

Usedla sem se v avto in hitro premagala tremo, saj se vozi čudovito. Pa še majhen je in ga lahko parkiraš povsod. Torej prva etapa dosežena, kava popita in jaz prepihana, a naužita lepega razgleda. Povzetek? Led je bil uspešno prebit in pripravljena sem bila na daljše etape.

2. dan
V soboto sem se odločila, da bom rdečega lepotca predstavila sestri in nečaku in za to priložnost izbrala izlet v Arboretum Volčji Potok. Oba sta bila navdušena nad njim, nečakec celo toliko, da ni hotel v svoj stolček, ampak je moral poskusiti, kako se sedi v voznikovem sedežu. Rezultat? Smeh in navdušenje.

renault clio, otrok, avtosedež

arboretum volčji potok dinozavri

renault clio poziranje

Zvečer sem se odpravila še na obisk k prijateljici na Štajerski konec, da ga še ona spozna. Še dobro, da ima novi Clio sistem MEDIA NAV, ki premore med drugim tudi navigacijo. Super je, saj me včasih orientacija malo mede, tako pa nisem imela težav najti še tako skrite kotičke.

navigacija v novem renault clio

renault clio

skakanje pred renault clio

3. dan
V nedeljo sem se odpravila v Goriški konec in se odločila, da mi bo družbo delala glasba iz USB ključka. Nasploh se mi zdi MEDIA NAV tabličnik z zaslonom na dotik. Je zelo pregleden, intuitiven za uporabo in predvsem lahko ga prilagodiš svojim željam. Sama sem največ uporabljala navigacijo (ki je mimogrede nevsiljiva in ne preglasna, pa tudi ne govori "preračunavam" ampak ti raje hitro ponudi drugo pot, če si prvo zgrešil), bližnjice za radio in možnost uporabe USB ključka ali telefona za glasbo.

usb ključek za glasbo renault clio media nav platforma

Na tretjem zmenku z novim Cliotom nama je delal družbo še prijatelj in skupaj smo prebujali svoj raziskovalni čut v zapuščenem Rafutskem parku, ki je mimogrede čudovita lokacija.

bambusov gozd

zapuščeno rafutski park

Takoj za tem pa smo se odpravili še na razgledni stolp nad Goriškimi brdi. Tokrat navigacija ni bila potrebna, je pa fantastično ozvočenje pomagalo pri dobri volji na poti do cilja.

renault clio

renault clio, veselje

goriška brda

renault clio

4. dan
Zadnji dan sem odšla še do Cerkniškega jezera, saj imam rada vodo in zelenje. Ker sem v teh nekaj dnevih prevozila polovico Slovenije in se je črtica za tank bližala spodnji četrtini, sem se odločila, da preizkusim še eko vožnjo z gumbkom EKO v avtomobilu in tako prihranila do 10 % goriva. Ob vožnji v tem načinu mi je avto prijazno namigoval, kdaj naj menjam v nižjo ali višjo prestavo za čim manjšo porabo in res, uspelo se mi je vrniti v Ljubljano s skoraj enako polnim tankom.

cerkniško jezero

Bila je ljubezen na prvi pogled, osvojil me je s svojo vožnjo in očaral s svojimi dodatnimi funkcijami. Kot bi rekla marsikatera: he's a keeper in ne morem se bolj strinjati.

Spremljate me lahko tudi na:
Facebooku
Cosmoblogu
Fotoblogu
Instagramu
Twitterju

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord