Lepotci, elastike in Cosmoteden

Kaj imajo skupnega štirje lepotci in elastike? Cosmoteden!

16. 5. 2014

Spet sedim pred računalnikom in razmišljam, kaj naj delim s tabo o svojem tednu, delu, vsakdanu ali pa kar tako. Toliko idej imam, toliko različnih tem, toliko vsega, ampak ko se enkrat usedem pred računalnik ... nič. Vse hočem naenkrat opisati, vse doživeto spraviti na elektronski papir in zraven pokazati še svoj pogled na svet. Pa ne gre. Zato so mi najljubše objave z veliko fotografijami, kjer ni potrebno veliko besed. Z lahkoto zmotiviram človeka, da se sprosti pred fotoaparatom (ki ga je še malo prej sovražil), razvedrim prijatelja v stiski, pojem celo čokolado ali naštejem 5 stvari, ki jih lahko počneš doma na deževen dan, ampak pisanje kot tako ni čisto moja stvar. Všeč mi je, res je, ampak to bom prepustila strokovnjakom. Sicer bi se prijavila za novinarko, kajne?

Veliko lažje mi je prijeti v roke svinčnik ter napisati in narisati idejo za naslednje fotografiranje; sanjariti o svetlobi, ki pada skozi krošnje dreves, dežnih kapljah na oknu, razmišljati o čustvih in kako jih upodobiti na fotografiji, kako povedati zgodbo, predati sporočilo ...

pajčevina, svetloba, barve

Ampak dovolj filozofiranja za danes. Raje bom s tabo delila nekaj utrinkov svojega tedna.

Ponedeljek
Pridem na uredništvo pripravljena na nov delovni dan. Povejo mi, da slikam portrete pomembnega naročnika. Super! Vreme je odlično, cesta prazna in baterije napolnjene. S Cliotom se odpravim proti Kranju. Prispem na lokacijo, spoznam gospoda X, malo poslikam, nato skočiva še do Brda, da narediva še tam nekaj fotografij in zaključiva fotografski delovni dan

Hotel Brdo, preddverje, stoliObiščem še prijateljico in grem domov naredit izbor fotografij, ki gredo v objavo.

Torek
Na Hud job prinesem fotografije prejšnjega dneva, dokončam izbor in vidim, da se nekaj dogaja v sosednji pisarni. O, elastike delijo. Tiste, ki izgledajo kot trakci. Luštno. Pograbim dve, ker jih redno izgubljam in ker elastik (in špangic) ni nikoli preveč.

elastikeKončam z delovnim dnem in se odpravim na Rožnik (ker se vse tiste čokolade ne pokurijo same od sebe).

Sreda
Prosti dan. Zdaj lahko počivam in cel dan gnijem v postelji. Haha, seveda; ponovno se odpravim na terapevtski klepet na Rožnik s prijateljico in zvečer obdelam eno fotografijo iz zadnjega osebnega projekta.

modna fotka, konceptualna(model: Tina B.)

Pregledam opremo in naštudiram jutrišnje fotografiranje. Vse štima? Štima!

Četrtek
Obeta se pester dan. Fotografiram preobrazbo štirih deklet za Cosmopolitan. Začnemo že zgodaj zjutraj. Punce imajo tri etape: pričeska, ličenje in izbira oblek nato pa se skupaj odpravimo do štirih lepotcev, kjer se ob skakanju, smehu in afnanju zaključi poldnevno fotografiranje. Naporno, ampak zabavno. 

cosmo skok, preobrazba, tim(foto @cosmopolitansi)

Dobim zadnji izvod Story in najdem dve moji fotografiji Monike Pučelj. Še ena objava? Juhej!

Monika Pučelj članek in fotke

Petek
Fotografije iz prejšnjega dneva prinesem na uredništvo, naredim izbor in jih predam našemu grafičnemu oblikovalcu. Danes imam končno v rokah novega Cliota in se mi zato mudi na vikend poln dogodivščin po naši lepi deželi. Začnem s kavo na Zbiljskem jezeru in nadaljujem ... naslednjič :)

novi Renault Clio, Zbiljsko jezero, kava, labodi

Tema tega vikenda?

 

Do naslednje objave pa me lahko ulovite na:

Cosmoblogu
Fotoblogu
Instagramu
Facebooku
Twitterju