Elvis Presley

Slavni na sto in en način.
N{n}ka
Komunikatorka
Komunikatorka

Elvis Presley

Neprebrana objava Napisal/-a N{n}ka »

Slika

Elvis Aron Presley
8. Januar 1935
Tupelo, Mississippi (USA)
16. August 1977
Steinbock

Za Elvisa velja, da je kralj rokenrola. Takoj po srednji šoli je začel prepevati in v dveh letih je postal zvezda. Zaslužil je ogromno denarja in ga tudi ogromno dal, za svojo družino, za dobrodelne namene, pa tudi njemu ni nič manjkalo.

ELVIS (1935-1977)
1958 leta so ga vpoklicali v vojsko in Elvis se je kljub zvezam odzval in šel v Nemčijo služit svoji domovini, čeprav je bilo vojne že zdavnaj konec. Med drugim je bil Elvis strašno veren, imel je eno ženo (čeprav ne dolgo) in eno hčerko (Liso Marie Presley). Pri dvaindvajsetih si je kupil eno graščino, ki je danes malo kičasta, takrat je bila pa strašno kul. Reče se ji Graceland in stoji v mestu Memphis v ameriški zvezni državi Tennessee. Horde turistov hodijo danes tja gledat stene in predmete, med katerimi je živel Elvis, edina stvar, ki je očem javnosti tesno zaprta, pa so zgornji prostori hiše, se pravi Elvisova spalnica. Razlog: spoštovanje do preminulega. Elvis se je stvari loteval sistematično. Najprej je bil blazno priden in si je ustvarjal kariero. Potem se je nekaj časa šel filmskega igralca in glasbo malce zanemaril. Konec šestdesetih se je spet posvetil koncertiranju, tokrat v kombinaciji s tabletami in alkoholom, kar je uspešno vlekel celih sedem let, dokler ga ni to tudi pokopalo. Elvis večinoma ni igral zunaj meja Združenih držav Amerike, kar pa njegovi popularnosti v Evropi, Aziji in drugod ni prav nič škodilo. Toliko o pomembnosti promocije; če si dober, si dober, če nisi, ti ne more pomagati nobena reklama.

ELVIS JE ŽIV
Elvisa niso pustili pri miru, ko je bil še živ, in ga ne pustijo tudi po smrti. Ko je pri 42 letih umrl, so ga kot vsakega normalnega človeka najprej zagrebli na pokopališču, ko pa je neznani ponoreli oboževalec (ali oboževalka) poskušal ukrasti njegovo truplo, so ga premestili na posestvo Graceland, da bi končno lahko počival v miru, kot se za tako vernega človeka tudi spodobi. Kljub temu še vedno cela vrsta ljudi verjame, da je Elvis še vedno živ in ga vsake toliko časa vidijo v kakšni trgovini sredi puščave (podoben pojav kot pri neznanih letečih predmetih).
LAS VEGAS
Leta 1968 sta se v poročni kapelici v Las Vegasu poročila Elvis in Priscilla. Poročna slovesnost je trajala 8 minut. Las Vegas je še danes znan kot kraj, kamor lahko prideš samski in v zelo kratkem času brez hujših zapletov odideš poročen. Čeprav Elvisova in Priscillina kapelica že davno ne stoji več, so v Las Vegasu zgradili novo, lepšo in večjo kapelico z istim imenom, v kateri vas lahko po želji poroči in zraven še zapoje eden od Elvisovih neštetih oponašalcev Elvisa. Glede na to, da je imel za življenja Elvis v Las Vegasu ogromno strašno uspešnih koncertov, je veliko teh oponašalcev prav tam, najdete pa jih povsod, velike, majhne, debele, suhe, moške, ženske, Kitajce, Avstralce ... Za vsakogar nekaj.
FILMI
Elvis je v desetih letih igralske kariere posnel 31 filmov, da o televizijskih oddajah in dokumentarcih, ki so nastali pred njegovo smrtjo in po njej, sploh ne govorimo. Vendar ljudje v kino niso hodili toliko gledat Elvisovih filmov, ampak prej Elvisa v filmu, kar je precej posrečen, čeprav žalosten fenomen. Posebna televizijska oddaja s preprostim naslovom Elvis, ki je bila na sporedu leta 1968, je recimo v ZDA pred zaslone privabila več ljudi kot posnetki prvega človeka, ki je hodil po Luni. Kar dokazuje, da ljudi bolj kot znanost in napredek zanimajo trači. Če občutka morda še ne poznaš, potem je skrajni čas, da si ogledaš Elvisa v katerem izmed filmov, naštetih v povezavah, in se tako pripraviš na plehkost tega sveta.

ROKENROL

Čeprav rokenrol v Elvisovi izvedbi ni bil nič tako grozno novega (pred njim so se s to zvrstjo ubadali veliki carji, kot so Chuck Berry, Bill Haley in celo Fats Domino v štiridesetih letih prejšnjega stoletja), je bil Elvis prvi belec, ki je prišel na dan z njim. V času, ko so se ameriški črnci in belci razumeli še slabše kot danes, je bilo to res nekaj posebnega. Belci so se rokenrolu na začetku kot črnski glasbi še nekako upirali, ko pa so dobili svojega belega idola rokenrola, jih ni moglo nič več ustaviti. Elvis je ustvaril celo svojo podzvrst rokenrola, ki se ji reče rockabilly in jo danes uspešno posnemajo povsod po svetu. Za prave rockabillyje pri nas velja recimo Rock'n'band.
Slika
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Lj

Neprebrana objava Napisal/-a purple_rain »

"The King"

Ja, sexy, pa men osebno dejansko dobra glasba.
Glih včeri mi je oči razlagal, da je naročil nekakšen komplet njegovih albumov. :)
barbi
Debatorica
Debatorica
Kraj: ptuj

Neprebrana objava Napisal/-a barbi »

elvis je klasika in vedno bo. še sama mam dva njegova cdja in res so sami hiti gor. edino škoda, da je tak hitro umrl. elvis je pravi car in vedno bo... glasba se ti takoj vtisne v ušesa in nekatere melodije so prav zanimive..
N{n}ka
Komunikatorka
Komunikatorka

Uporabniški avatar
Bulma
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: BLTNC

Neprebrana objava Napisal/-a Bulma »

Meni so nasploh full dobra muzika iz petdesetih let. Elvisove pa itak! :D Celo tiste bolj "živahne" (Heartbreak hotel, Hound dog,...). Pa tako je bil cute :D Razen takrat ko je bil full rejen :D
Is sex dirty? Only if it’s done right.
N{n}ka
Komunikatorka
Komunikatorka

Slika
Priscilla, Lisa Marie, & Elvis Presley
*belina*
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a *belina* »

Včeraj je minilo 30 let od njegove smrti.

Zvečer je blo na tujih programih ful dokumentarcev o njem :)
Poison Girl
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Poison Girl »

:flower: Kot otrok sem ga ful preposlušala, pa še zdej mi je všeč :D .
Uporabniški avatar
bluebell
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a bluebell »

Jaz nisem ravno nek njegov fan, samo mi je njegova pesem Always on my mind ful všeč.
Kdor se smehlja, namesto da bi besnel, je vedno močnejši.
Uporabniški avatar
bad_girl
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Domžale

Neprebrana objava Napisal/-a bad_girl »

Nikoli nisem imela posebnega odnosa do njega. Je legenda, je velika zvezda, nesmrten glasbenik, idol mnogih...ampak jst na vse to gledam z neke distance. Tudi poslušala ga nisem nikoli prov posebej, so mi pa dobri kaki njegovi komadi.
Cosmofrik
Kraj: Šaurini

Neprebrana objava Napisal/-a p!ka »

Nikoli nisem poslušala njegovih pesmi ampak Can`t help falling in love with you me je totalno prevzela. Obožujem to pesem. :love:
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam

Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
*cheRry*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a *cheRry* »

V mladih letih je biu zlo simpatičen, si še zmeri na kaki njegovi sliki al pa posnetku učke napasem :scherzkeks: Še bol mi je všeč njegova glasba, res ma super pesmi, men je najbol všeč Suspicious minds :flower: Ko sm prvič gledla pred leti en njegov film sm bla cela waaau :freude:
Kaj pa pravte na te teorije da ni res umru, ampak da je sam hotu videt kk bi ljudje žalovali za njem? Ker baje naj ne bi vidli njegovga trupla al neki?
Slika
Še ena njegova fotka :)
Freedom is just another word for nothing left to lose..
p!ka
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Šaurini

Neprebrana objava Napisal/-a p!ka »

Jaz ne vem, če bi verjela. Nisem prepričana, da bi nekomu uspelo skrivanje tolko časa. Če se je dal operirat ( kaj to je obstajalo v tistih časih sploh ? :gruebel: ), sem prepričana, da bi nekdo, ki je prisostvoval operaciji odprl svoj kljunček in to povedal svetu. Denar govori. :)
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam

Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
mirella
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a mirella »

p!ka napisal/-a:Nikoli nisem poslušala njegovih pesmi ampak Can`t help falling in love with you me je totalno prevzela. Obožujem to pesem. :love:

enako!! Ceprav se ne najdem sploh v tem komadu.. je fulll lep!
Life is not the amount of breaths you take,
it's the moments that take your breath away.
Uporabniški avatar
sweet-girl
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: litija

Neprebrana objava Napisal/-a sweet-girl »

k je biu mlad zlooo lep in tud zlo lepa žena u starej letih zavalen zafiksan tabletiziran prašič Prisvilla je še zdej lepa sej sploh nevem če je še živa ubistvu
hčerko ma pa fuuuul grdo
Odgovori