Kako naprej po zlorabi?

Pomoč iz čustvenih stisk.
ady
Sramežljivka
Sramežljivka

Kako naprej po zlorabi?

Neprebrana objava Napisal/-a ady »

tuki sprašujem sam za nasvet.kot otrok sem imela neprijetno izkušnjo.nekako sem to potlačila v podzavest, ampak odkar sem spolno aktivna mi vse slike prhajajo pred oči.med seksom se ne morm sprostit,sm nesamozavestna,strah me je...fant misli,da je on kriv jz pa nevem kako naj mu to obrazložim :? ,me to mori dost in mi je teško mislt na to.strah me je njegove reakcije..ma gdo kšn nasvet.hvala!
astra_mb
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a astra_mb »

za vse kar se ti je dogajalo nisi niti slučajno kriva sama!!!prvo moraš to razčistit pri sebi...verjamem, da ti je hudo in neprijetno....ampak tvoj fant te ima sigurno neizmerno rad...in najbolje da mu vse zaupaš...ko boš vso svojo bolečino in jezo podelila z dva ti bo sigurno lažje...resnično upam in ti želim, da bi lahko pozabila na vse to... saj bo še vse ok!!
...i still believe in your eyes...
there is no choice, I belong to your life...
because I will live to love you someday...
you'll be my baby and we'll fly away....
ady
Sramežljivka
Sramežljivka

sm me ful to razjeda...znotri,sm bl tko povlečena vase...maš prov sm res ful jezna,posebi na moške.čutm nekakš odklon in jezo že celo življenje..sam k sm razmišljala o tem,sam ugotovila da tej osebi tega še ne morem odpustit..to je pa ravno ključno,da bi to že enkrat prebolela.nekak še nism pripravljena
Applebitecc
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a Applebitecc »

Po moje tut bolš, da mu poveš. Verjetno bo pol lažje tebi, da bo vedel, in njemu, da bo razumel, zakaj se včasih malo drugače obnašaš. :wink:
ady
Sramežljivka
Sramežljivka

nevem...strah me je obsojanja.ko sem mami povedala za to,mi ni verjela, je mislila da iščem pozornost.psihiater me ni niti poslušu,komentar:vse bo uredu,saj si mlada.sm iskala povsod mal razumevanja pa sm nekak obupala
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Jochie »

ena od mojih bivsih deklet je bila posiljena pri trinajstih letih...
sicer je v seksu z mano zelo uzivala, vendar je v casu najine veze ponovno udarilo to posilstvo na plano, zapadla je v totalno krizo...

poiskala je strokovno pomoc, psihologa, in po nekaj mesecih terapije (morala je pisati nek dnevnik, itd) se je pobrala (ne vem, ce je to za zmeraj...). seveda sem ji pa jaz zelo stal ob strani v tistih trenutkih, vzpodbujal sem jo, itd...

poisci strokovno pomoc, sama se bos tezko zmazala iz tega...pa fantu obvezno zaupaj, lazje ti bo!
Uporabniški avatar
sončica
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Maribor

Neprebrana objava Napisal/-a sončica »

Ady, sama sem imela pri dvanajstih enako izkušnjo kot ti - bila sem namreč posiljena. Mogoče sem imela srečo v primerjavi s teboj, da je mene psihiater poslušal in mi pomagal, da sem se postavila na noge. Ob strani pa sem hvala bogu imela tudi starše. Ni bilo lahko ampak mi je uspelo! Glede fanta - meni je vse ven udarilo ponovno ob tem fantu s katerim sem skupaj že nekaj časa. Nisem mu namreč povedala takoj na začetku, ampak šele čez tri mesece, ko je bilo že skoraj prepozno. Ampak me je razumel, me še danes razume, meni je odleglo, da ve in da razume. Ne vem, poišči strokovno pomoč, jaz se brez nje ne bi znala sama pobrati.
astra_mb
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a astra_mb »

ady napisal/-a:sm me ful to razjeda...znotri,sm bl tko povlečena vase...maš prov sm res ful jezna,posebi na moške.čutm nekakš odklon in jezo že celo življenje..sam k sm razmišljala o tem,sam ugotovila da tej osebi tega še ne morem odpustit..to je pa ravno ključno,da bi to že enkrat prebolela.nekak še nism pripravljena

saj tega mu ne boš nikdar odpustila...ker tega se ne da odpustit...nekako pa boš morala pustiti to za sabo...in se prepričat da pa niso vsi moški slabi...čeprav sem lahko jaz sedaj zelo pametna...pa si niti malo verjetno ne morem predstavljat tega...kar ti preživljaš...nekam boš morala stlačit to jezo...ker s tem delaš sebi slabo...morda bi še enkrat probala pri psihiatru...
...i still believe in your eyes...
there is no choice, I belong to your life...
because I will live to love you someday...
you'll be my baby and we'll fly away....
ivana orleanska
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: tupatam

Neprebrana objava Napisal/-a ivana orleanska »

povej fantu (mela boš tremo, njega bo napol kap) ampak ko se pomenita bo vse skup lažje.

Pa najdi si pomoč, ne psihijatra ampak psihologa, ker se njihov način dela predcej razlikuje..pri psihologu boš naredla psihoterapijo pa bo veliko bolje.

Če si iz mb: zelo dobra psihologinja je Tea Pečarič Jager (samoplačniško)
Krump Jasna (na napotnico)
Uporabniški avatar
MK
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a MK »

Vem kaj doživljaš, prva stvar je ta, da nikakor ne smeš tega potlačiti vase..Res ne smeš, bodi jezna ker si upravičeno lahko, zjokaj se, kriči, karkoli ti bo pomagalo....Ja fantu povej, verjemi bo šokiran a te bo razumel in podpiral, mogoče bo celo zelo jezen (a ne na tebe) a ko bo vedel bo vajina spolnost veliko boljša in ti boš vedela da mu lahko zaupaš. Nikoli zares ne boš oprostila, se pa boš naučila živeti s tem dejstvom in ga boš sprejela. Pozitivne misli pomagajo, ko pridejo negativne se jim prepusti in ko bodo minile se boš počutila bolje.
Seveda pa ne razumem tvoje mame, a to je drugo poglavje..
Smo kot ena velika familija..Skoraj se pokolemo a še vedno smo kr naprej skupi
sweet_kitty
Debatorica
Debatorica
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a sweet_kitty »

Tud jst vem kaj doživlaš, sem sama mela pred dobrim letom eno bad bad bad izkušno. Jst ti loahko sam to svetujem, da mu povej kaj se ti plete po glav. Sam to. Boš vidla da se boš bolje počutla, pa tud fant ti bo najbrž pomagav.
Ni moj trip v svetu sanj-
Moj trip je lajf!
Uporabniški avatar
Zvoncica
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Zvoncica »

jz ti tut svetujem da fantu poves. ena stvar je, da bo teb fuuul odlegl k mu bos povedala, druga stvar je pa da bo bl razumel zakaj mas mogoce zadrzke glede seksa, pa bosta pocela vse lepo pocas&tko k bos ti hotla.

pa poklic ksno stevilko, sej so ti punce napisale zgori.

pa vso sreco, da bos to cimprej dala cez :santa:
Uporabniški avatar
honeydew
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a honeydew »

Jst se strinjam da je treba fantu povedat, to ze, ne strinjam se pa z vsemi nasveti da pojdi k psihiatru ali psihologu. Sama si rekla da si imela slabo izkusnjo z njimi v mladosti, jaz se nazaj k tem kvazi zdravnikom ne bi vracala. Mislim da se veliko vec da narediti ze s tem da si obkrozena z ljudmi ki te podpirajo, imajo radi in sprejemajo taksno kot si. Ce te tvoj fant podpre in ljubi se naprej, potem je pravi.
girl007
Debatorica
Debatorica
Kraj: Kranj
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a girl007 »

svetujem pogovor s fantom in da se mu zaupaš
tebi bo lažje
on bo vedel zakaj ga ne pustiš blizu
nato pa bosta skupaj lažje našla pot kako bosta peljala naprej
LJUBEZEN je tista gonilna sila, ki dela dan drugačen in življenje lepše, ljubezen je nekaj skrivnostnega, lepega in nerazložljivega.
Uporabniški avatar
miteq
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a miteq »

Psiholog bo pomagal.

Pa vso srečo :wink:
Cosmopolitánka -e ž (á) naivna in tečna ženska; kokoš : kako je tečna - ta je prava cosmopolitanka; ti si rojena cosmopolitanka, ni ti pomoči; kako je lahko takšna cosmopolitanka dobila tako super moža?

Vir: SSKJ
Odgovori