Virus HIV in AIDS

Za dušo in telo.
Odgovori
SIEENA
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Virus HIV in AIDS

Neprebrana objava Napisal/-a SIEENA »

Mnogi so še vedno prepričani, da se s tem smrtonosnim virusom okužijo le narkomani in homoseksualci. 23-letna Nastja iz Maribora je dokaz, da ni tako. Zanjo je bil usoden maturantski izlet.
Vir: decemberski Cosmopolitan, avtorica Savina A. Ritter

Na koncu ji da tip listek in ji naroči naj ga pogleda šele, ko pride domov! Ko je doma listek pogledala je na njemu pisalo:(nekaj podobnega)"Welcome to club - HIV postitve!" Okužil jo je s HIV-om :( ...zgodba se mi zdi zelo tragična :nein:
Kaj si vi mislite o tem?
Poznate koga, ki je okužen z AIDSOM ali HIV-om?
Kakšen odnos imate vi do te osebe in zakaj?
Kakšen odnos ima ta oseba do okolice in če se je spremenila, ter kako?
Zadnjič spremenil SIEENA, dne 26. Nov. 2005 22:54, skupaj popravljeno 2 krat.
This too shall pass.
krfjolca
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a krfjolca »

Jaz ne poznam nikogar, ki bi bil pozitiven, zato te izkušnje nimam.
Zgornja zgodba se mi zdi pa kar kruta ...

Zanima me pa nekaj!
Kolikšna je verjetnost, da se okužiš, če enkrat spiš s HIV+ človekom? Pomojem, da ni nujno, da dobiš virus, ali pač???
Applebitecc
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Re: HIV-->ADIS

Neprebrana objava Napisal/-a Applebitecc »

Joj, jaz ne poznam nobenga, ki bi bil okužen. :?
Ne razumem pa tega, kakšen tip mora bit to, da nalašč takole okuži ženske. Ok, razumela bi še, da bi rad seksal in ve, da nobena ne bi hotla, pa jim zato ne pove in uporabi kondom. Ampak tole... :roll:
Najbrž je užaljen, ker je on bolan in drugi niso al kaj? :roll:

Krfjolca, men se zdi, da če ne uporabiš nobene zaščite, da je zlo mal možnosti, da se ne okužišm če sploh so. Sam nisem kakšen strokovnjak, mogoče kdo kaj več ve...

Vem, da se s slino ne moreš okužit, okužiš pa se lahko pred ranice v ustih, če koga poljubljaš ali kaj podobnega. Baje, no... :?
SIEENA
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Najbrž je kar precej možnosti, da se okužiš :( Najhuje je pa, da lahko matere svojega otroka okužijo z mlekom :? :eek:
This too shall pass.
martiny
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a martiny »

Mene je tale članek tudi čist pretresel. Kako je to mogoče? Pa kako so lahko punce še vedno tako naivne, glede na to da se o tem govori na dolgo in široko? Sej si zaljubljen, ampak vseeno. Človeka vseeno ne poznaš.
Sicer sama ne poznam nikogar, a nikoli se ne ve.
krfjolca
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a krfjolca »

Ja, kar kriza.
Mogoče se je tipček iz zgornje zgodbe hotel sam pošalit iz naivnega dekleta, ni pa nujno ...

Mislila sem, da se HIV prenaša s krvjo - pri spolnih odnosih pa ni takega stika - razen, če pride do kake ranice v nožnici ... Ne vem no ...

V bistvu sem se zdaj spomnila - en daljni znanec od moje mami se je okužil s HIV, že precej let nazaj, zbolel za Aidsom pa še ni. Do tega je menda prišlo s transfuzijo, ali nekaj v tem smislu ...
nana*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a nana* »

Ne ne poznam nobenga. Sem pa že slišala take zgodbice z sporočilci. Mislm prasci pofukani...nimam besed za take...

Tista prva zgodba me sicer mal name spomne k sm bla v grčiji. isto domačin, druženje, lepe besede, sex on the beach in podobno...ampak na srečo je biu kondom vmes...sam še zmer kdaj cviknem zarad tega kok sm bla neumna takrat...sam kva k takrat nč ne mislš k si v nevem kerih nebesih pa alko, morje,...dela svoje.
marateja
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a marateja »

jst do tega članka v cosmotu še nisem prišla, pa tudi osebno ne poznam nobenga, ki bi bil HIV pozitiven. Verjamem, pa da tem ljudem ni lahko živeti s tem.

Sploh pa če te nekdo namerno okuži, kot je bilo napisano zgoraj, da se je zgodilo, se mi to zdi kruto. Ob tem si lahko rečem samo: "Uboga Zemlja, ki take nosi."
Za človeka so samo trije dogodki: da se rodi, živi in umre. Ne čuti, ko se rodi, trpi, ko umira in pozabi živeti.
Jean de La Bruyere
Applebitecc
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

A pol se ne prenaša s spermo npr. kot vsi pravjo, ampak izključno samo s krvjo? :gruebel:
Applebitecc
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Aja, pol mora sperma prek ranice prit v tvojo kri...
Mater sem jest brihtna... :irre:
Uporabniški avatar
metron
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: LjUbLjAnA

Neprebrana objava Napisal/-a metron »

Sam neki bi dodal pri tej zgodbici - tole sm jz prebral, in kle manjka zaključek. Tale punca se je blazno sekirala, mislila na samomor, in šele po nevemkok mescih (pol leta?) se je šla testirat - do takrat pa je živela v peklu - na srečo se je izkazalo, da je mel tip sam bolan humor -al pa res pa se ni okužla. No, sj je vseno, sporočilo je jasno.
Prenaša se pa s krvjo (kri na sluznico ali ranico) ali spermo (semenska tekočina na sluznico).
Tko nekak...
SIEENA
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Ja sej sem mislna celo zgodbo napisat :)
This too shall pass.
Applebitecc
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Ja, sej bo pa drugič bolj pazila. :D
Pa upajmo, da še vsi njeni znanci tut, tako da bo vsaj ena dobra stvar iz te grozne izkušnje. :wink:
Uporabniški avatar
Anchi
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Anchi »

Ne vem a sm hladnokrvna al kaj, ampak mene ta zgodba ni pretresla oz. vsaj ne v smislu, kot je bil njen namen.
Pretresejo me zgodbe, ko je nekdo nemočen in dejansko NI IMEL možnosti preprečiti okužbo. Kot recimo te zgodbe o iglah v kinih in podobne....tale punca v zgodbi pa... :roll: Pa sej ne rečem, da bi blo v navalu strasti (pa še to si bumbar če nardiš brez zaščite), al pa da to punci/ali fantu naredi partner, ki ne ve oz. laže o svoji bolezni...NE pa en ogromni jebač, ki mu na čelu piše, kok jih je že nategnu. Okej, popustila je pod lepimi besedami, gestami...tud prou, to bi vsaka. Da pa ne razmišlja o zaščiti z nekom, ki ga pozna dva dni, pa še na maturancu??

Joj joj. To je vse kar lahko rečem.
:box: :angry: :aerger: :wall:
Zapisuj rane v pesek in srečo v kamen. (anonimo)
opium
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: neutral zone
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a opium »

tale zgodbica je stara k zemla... slišu sm jo že neštetokrat. ubistvu je blo v orginalu tko, da ji model da kao darilce(škatlco), katerega lahko odpre sele doma... in v škatlci nej bi bla poleg tistga napisa še crknjena miš...
če je zadeva resnična pa nebi vedu.
Odgovori