Sem 21 letna študentka medicine in imam sledeč problemček.
S fantom sva skupaj dobre 3 leta. Star bo 24 in bo diplomiral.
Problem pri nama se vrti okoli denarja. Oba hodiva v službo, ampak pri plači je razlika ogromna.
Kot študentka težkega faksa delam priložnostno, ko zmorem in na mesec ne zaslužim vedno iste vsote denarja. Včasih 500€, včasih 200€, včasih 100€, včasih pa 0€. On izdeluje lažji faks in nima 'tako natrpan urnik' zato dela nekajkrat na teden pri očetu s 7€/h, tako da skoraj vsak mesec zasluži od 400-800€. Večjih stroškov nima, prbl 150-250€ za lizing pa kakšne pijačke.
Ves ta čas je imel bencin zastonj, ker so mu ga plačevali starši, zdaj pa je naneslo tako, da tega več nebo in je meni začel govoriti, da bom prispevala pol tanka, kadar bova šla npr na morje, ko se tank kar hitro sprazne.
Avto ima čez 300 konjev in žre po 13L , kar je zame ogromno. Zdaj ko bo diplomiral bo imel resno služno in ne več 'študentske' tako da pod 900€ močno dvomim da bo znašala njegova plača...
Naj omenim še, da jaz NIMAM dodatnih prihodnok (nimam štipendije, žepnine...) on pa ima poleg svoje plače še žepnino, ki je tam okol 50, 60, 70€ mesečno.
Ko greva ven, včasih kosilo/večerjo/pijačo plača on, največkrat pa pride do tega da vsak plača svoj del. Seveda včasih tudi sama plačam celoten znesek.
Zanima me kako je pri vas? Kako si delite stroške?
Vrjetno bom za nekatere razvajena itd., ampak me res zanima kako je pri vas glede denarja oziroma kako je bilo ko ste bili na fakulteti.
Lep večer.