zaupanje

Pomoč iz čustvenih stisk.
smile.
Sramežljivka
Sramežljivka

zaupanje

Neprebrana objava Napisal/-a smile. »

Živjo!
imam vprašanje: imam fanta k ima izredne težave z zaupanjem, skupaj sva že pol leta in je še vedno izredno nezaupljiv.
To težavo ima zaradi preteklosti in različnih dogodkov. Resnično sva se sprla zaradi tega, oz skoraj končala ..
Kaj bi okrepilo njegovo zaupanje, ker ga resnično ljubim in ga ne želim zgubiti zaradi 'bedarij'.

Lp punce/fantje :) [/b]
Uporabniški avatar
s0nckic4
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Over the Rainbow

Neprebrana objava Napisal/-a s0nckic4 »

Bi rekla, da je to večinsko njegov problem, ne tvoj. In ti sama tukaj ne moreš kaj veliko naredit, razen tega, da mu nonstop ponavljašm da ga ne varaš in si priklenjena na mobitel, da te lahko preverja kadar hoče...

On mora začet delat na sebi, na svoji samozavesti. Mora biti odločen, da bo aktivno sodeloval pri preprečevanju njegovih napadov ljubosumja. Resno se pogovorita in začnita reševat problem. In ne bit zadovoljna samo z: "Obljubim, da se bom spremenil," in lupčkom.
Vsak raj ima svojo kačo.
smile.
Sramežljivka
Sramežljivka

Hvala ti :)
ma ne, saj največji point usga je, da ga jaz nikoli ne bi prevarala, ker prevara je zadnja stvar na svetu, ki bi jo naredila, to ti lahko 100% zatrdim .. tudi njemu sem.
Jaz, kar si pa nazadnje napisala pa najbolj drži; se bom pomatrou + lubčk.
To bo treba spremenit :) !
Uporabniški avatar
Mr. Simpaticus
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Mr. Simpaticus »

Pust času čas, pol leta ni neka dolga doba in sčasoma se bo tud zaupanje povečevalo, konc koncev se še niti ne poznata dobr, čeprav najbrž mislš da veš že vse o njem. Boš čez kšn let vidla o čem govorim ;)
smile.
Sramežljivka
Sramežljivka

vem, čas ..
amoak sedaj imam v sebi nek strah. Saj je najprej prišel do mene in končal, čez uro pa je bil že pri meni in se mi opravičeval, res da je dokazal, da me želi nazaj in sem mu odpustila, vendar je sedaj v meni prisoten tisti strah .. in ne morem normalno funkcionirati, vedno je to v moji glavi .. ko delam karkoli. Ja, res da je od tega par dni in da bo čas zacelil rane, vendar je težko ker prvič v življenju nekoga ljubim..
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a haley »

Jaz bi pa rekla, da je to tudi njen problem. Lahko ona počne kaj takega s čimer mu vliva nezaupanje. Meni ne bi nič pomenile besede fanta, da me ne vara, če bi se pa recimo skoz dobival z neko drugo punco, z njo skoz hodil na razne pijače, večerje, da bi dobival smse ob nemogočih urah... Jaz ob takih dejanjih ne bi mogla mirno sedet in samo verjet njegovim besedam. In če avtorica teme kaj takega počne, se ne bi čudila, da bi tudi fant bil nezaupljiv.
smile.
Sramežljivka
Sramežljivka

haley .. saj sem napisala, da nič takega ne počnem!
saj v tem je problem ! da ne počnem nič takega .. ne hodim ven če ne gre on z mano! V tem je problem, da ne vem več kako naj mu dokažem to .. on ima ta problem zaradi tega kar se mu je zgodilo v preteklosti ko mene še poznal ni. Poleg tega pa je še njegovega prijatelja prevarala punca in je še bol nezaupljiv, čeprav kako sem že napisala JAZ TEGA NE BI NIKOLI STORILA pa če mi Haley brez zamere verjemeš ali pa ne !
Uporabniški avatar
s0nckic4
Cosmofrik
Cosmofrik

@ haley: meni se ni zdi prav, da bi se morala avtorica zaradi fantovega ljubosumja kompletno izolirat od socialnega življenja. že njena izjava, da ne hodi ven brez njega mi je totalno ekstremna. eno je načrtno vzpodbujanje ljubosumja na eni strani (ki je otročje in nezrelo), drugo pa normalno življenje, ki ti ga partnerjevi ljubosumni izpadi onemogočajo. in meni se zdi precej normalno, da ima fant tudi kakšno žensko prijateljico, znanko, sodelavko, s katero se razume in gre kdaj (celo!) na kakšno pijačo/kosilo/sprehod/sladoled... z njo.

osebno dvomim, da bo čez kako leto bolje, kot pravi mr simpaticus. že to, da ti najprej da konec in nato razmišlja kaže na partnerjevo nezrelost. naj fant mogoče prebere kakšno knjigo na temo ljubosumja, vzrokov zanj ipd. smile, ne priporočam ti, da se zaradi tega fanta popolnoma spremeniš in zgubiš sebe, ker dolgoročno itak ne boš zdržala.
Vsak raj ima svojo kačo.
Uporabniški avatar
s0nckic4
Cosmofrik
Cosmofrik

2x
Vsak raj ima svojo kačo.
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Ne, sej ne pravim, da bi se morala izolirat od socialnega življenja. Meni se zdi čisto normalno, da ima partner prijatelje tudi nasprotnega spola, ampak poznam tudi ogromno primerov, ko so tudi govorili, da ne varajo, so pa ves čas tičali s tisto osebo skupaj in seveda, se je na koncu izkazalo, da jo je varal ves čas. Se je zgodilo tudi moji prijateljici, da ji je fant govoril o eni drugi punci, da je samo kolegica, pa ves čas se dobival z njo in hodil feštat z njo in se seveda svoji punci govoril, da je zmešana, ker misli, da ima kaj s to punco. No na koncu se je seveda izkazalo, da je ves čas seksal s tisto drugo punco. Tako, da pravim, da v takih primerih res ni samo za verjet besedam.

smile. to pa res ni ok kar ti on počne. Se mi zdi že kar ekstremno, da ne greš niti ven brez njega. Očitno res te njegove probleme iz preteklosti prenaša nate kar res ni prav. Jaz menim, da ti tukaj ne moraš kaj veliko narediti, razen če ti on ne začne zaupat.
smile.
Sramežljivka
Sramežljivka

Glejte.. nekdo je napisal, da ne bom dolgo zdržala .. verjemi, da bom!
Sem taka osebnost in za njega sem pripravljena storiti res veliko.
Po pravici povedano, tudi ne želim brez njega ven, ja, morda na pijačo s prijateljicami, sošolkami iz faksa ..
Drugače pa se mi kar 'ne da' brez njega hoditi okrog.
Ja, prizadelo me je le ta preteklji dogodek, ki sem ga že zgoraj opisala in ne morem več, ker še vedno boli, če le pomislim nanj.
Vendar, ko se je vrnil in prosil za odpuščanje, je bilo poleg tega še nekaj velikega (ker pa je osebno ne bi tukaj opisovala) da mi je dokazal, da me resnično želi!
Po eni strani sem pravzaprav vesela, da je prišlo do tega, da sva se po tem dogodku iskreno pogovorila in upam, da bo sedaj vse funkcioniralo kot je treba, malce se bojim, da bo le prvotno tako, vendar moram mu zaupati in biti pozitivna! :)
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

^^Držim pesti, da vama rata!
smile.
Sramežljivka
Sramežljivka

Haley hvala, jst vem d nama bo hehe ;)
ne res, hvala ti :)
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Led Zeppelin »

Jaz bi rekel, da delas najvecjo napako, ker mu neprestano poskusas potrjevati da si vredna zaupanja. Zaupanje je stvar in dvom posameznika, bolj kot se mu bos prilagajala in bolj kot mu bos polagala racune..bolj mu bos submisivna, in imela bos bolj sibko vlogo v razmerju.

Drugo..zakaj ga vlacis povsod, ali mislis da dokazes zaupanje tako da mora on to videti v zivo..da si vredna njegovega zaupanja. Ni zdravo, verjamem da si oseba ki je vredna zaupanja in vidim kako se poskusas angazirati, in prav je da delas na tem.

Pusti ga pri miru, in zivi zdravo skupno zivljenje...sam mora priti do razlogov in resitev nezaupanja..
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
smile.
Sramežljivka
Sramežljivka

Vem da ni to čisto prav, vendar mi resnično veliko pomeni in če se bo tudi on sedaj malo bolj potrdil in me upošteval bova lažje funkcionirala. Želim videti napredek, vendar se BOJIM da bo le nekaj časa tako (da se bo trudil) nato pa zavil na stara pota nazaj? Kakeršen koli nasvet glede tega?

a zakaj ga povsod vlačim naokrog .. jah ker želim da mi verjame, da nisem taka kot nekatere ki se 'vlačijo' naokrog, čeprav so zasedene! To mu želim zbiti iz glave!

Hvala vsem za odgovore in nasvete :)
Odgovori