Helou.
Glede tega vem dosti, poznam pa ljudi, ki vedo še več. Z založbo moraš imeti srečo, poznam veliko ljudi, ki so zaradi poseganja založbe v njihova dela izdali knjigo v samozaložbi.
Tisti, ki so izdali pri založbah, pa tudi niso preveč srečni. Že načeloma je to takotako, ker ti delajo cenzura, preoblikujejo itd.
Naj gre na založbo Karantanijo, tam vem, da so prijazni do mladih pisateljev. Zadeve mu seveda ne bodo financirali, o pa lahko izdal kakor bo hotel. Kar pomeni veliko več.
Sama sem se z izdajo preprosto nehala ukvarjati, ker dela objavljam na internetu. Res ni isto, ampak z založbami se mi ne da kurcat.
Drugače pa predlagam tole: če je zinteresiran za kakšne literarne nastope, branje itd. naj kontaktira mene (
mladinskiklub.dsp@gmail.com) kot predstavnico Mladinskega kluba Društva slovenskih pisateljev. V našem okviru bo prišel do določene mere razpoznavnosti med publiko in mediji in to mu tudi lahko pomaga pri iskanju založbe. Dobro blago se samo hvali, vendar ga mora založnik še vedno nekje videti