Živjo!
Evo maš veliko sreče, da se danes sprehajam po temle forumu in boš lahko izvedla informacije o plesni gimnaziji iz 1. roke!
Ja takole je, najprej te moram malo prestrašit. Js mam to gimnazijo opravljeno in moram ti povedat, da ko in če se boš vpisala sem to nikakor ni hec.
Predvsem, da ti povem tole: to ni plesna gimnazija, kjer bi se ti učila show danca, hip hopa itd. (kot imajo oz. smo imeli nekateri na začetku iluzije) ampak se učiš predvsem sodobnega plesa in različnih tehnik, ki spadajo na to področje. Če slučajno ne veš še kaj je sodobni ples (ker dejstvo je, da nekateri ne vejo) si poglej prej kako predstavo En-knapa, Mateja Kejžarja, Tanje Skok,...itd.Ponavadi jih vidiš v Cankarjevem domu.
Dnevi na tej gimnaziji dejansko so zapolnjeni. Še posebej pozimi ko greš v šolo, ko so na nebu zvezdice in se vračaš tudi domov takrat, ko so na nebu zvezdice.
Mogoče je 1. letnik nekoliko milejši kot ostali vendar pa se treningi vsako leto stopnjujejo - 3. in 4. letnik plešeš tudi od 3 -4 ure na dan (seveda poleg predmetov ki te čakajo za tem ali pa pred tem in so del gimnazijskega programa!).
Prisotnost na treningih je obvezna - vsaj 80 do 85% tolerance ob izostajnju pa ni prav veliko. Poleg sodobnega plesa te čaka še nekaj ur baleta na teden(spet brez milosti).
Poleg tega imaš tudi Glasbo, Anatomijo, Zgodovino plesa, itd.
Moram ti povedat še posebej to, da je tistih ki so se poleg gimnazije ukvarjali še s kakšnimi drugimi aktivnostmi (posebej plesom) zelo malo. Niti ni kakšne posebne tolerance profesorjev, da bi zraven plesal show dance ali kaj podobnega.
Pride pa tudi do poškodb...in to ne malokrat...nažalost je tudi takrat toleranca profesorjev bolj na dnu.
Kar se tiče mature...ja poleg plesa imaš bolj malo izbire glede predmetov...mogoče zgodovina, tuj jezik ali sociologija...potem pa se že več ali manj konča.
Pa da ne bom samo strašila. Ta gimnazija ti vsekakor da tudi veliko lepega. Če si tega res želiš potem se vpiši...jaz imam še vedno zelo veliko lepih spominov, ki jih mogoče nekdo ki je hodil na klasično gimnazijo ne bo imel nikoli. Bilo je veliko znoja, utrujenosti...ampak sem se naučila tudi veliko discipline...poleg tega pa ti lahko zaupam še nekaj...če bodo profesorji videli, da si pridna, delovna, predvsem pa fer do njih so to lahko za celo življenje tvoji zelo dobri prijatelji!
Če imaš še kako vprašanje pa sem ti na razpolago¨!