Nujno potrebujem - zdravstveni nasveti

Za dušo in telo.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 3448
Na forumu od: 26. 12. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Sarissima » 02. Jun. 2023 7:27

acetocaustin je super ker postopoma odstranjuje bradavico. tako da če si imel zelo veliko bradavico (1cm+ premera) imaš zdaj po 1 ciklu verjetno že kar veliko "luknjo" od odmrle kože. bi ti svetovala da počakaj par tednov da zdravo tkivo izraste in izpodrine bradavico ki je še ostala na površje. pol ponovi vajo na tej manjši bradavici.

po izrezovanju boš par tednov težko hodil, po mojih izkušnjah. je vseeno živa rana.
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1676
Na forumu od: 5. 11. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 03. Jun. 2023 23:51

Jaz to že od decembra "odstranjujem". Torej sem acetocaustin uporabljal precej dlje kot 5 tednov, sem pa tudi sam kak teden "pozabil" namazat... pa potem po prvih 6-7 tednih naredil nekaj pavze, pol sem pa spet kakih 10 tednov mazal.

A je problem, da ga imam na svetlobi, verjetno ne? Ker se mi zdi kot da nič ne prime, čeprav če malo zgrešim bradavico koža hitro čuti.

Na oko bi rekel, da sta bradavici manjši od 1 cm.

Je pa res, da me je tam decembra bolelo, zato sem se lotil bradavic verjetno, zdej pa je relativno neboleče.

Kdaj pa odstraniti potem pa res ne vem. A nimamo nekih boljših metod, da bi hitro lahko plesal? Ker zdaj je poletje pa se rabim zabavati, jeseni bom pa resno spet vpisal kak plesni tečaj... in tam 1x pozimi, spomladi bom verjetno nad novimi plesi "obupal" in takrat edino bi lahko šel "rezat/žgat" bradavico.

Prvič so mi jo kirurško na drugi nogi odstranjevali v OŠ. Prvi poseg je bil neroden, potem so mi zrasle nove čez luknje od šivov :oops: Drugič so potem še žgali zraven in sedaj imam na tisti nogi samo eno grdo bazgotino.

Potem pa je enkrat v SŠ al pa začetku študija se bradavica začela pojavljati na drugi nogi... ni mi pa čist jasno kdaj sta iz ene nastali dve... sta si dokaj blizu


Sicer nimam lepih stopal niti malo ne :( , sem pa obseden z njimi, kaka masaža na njih mi zelo prija :oops: :)

Da bi imel tam lepšo kožo pa sem si kupil Eucerin UreaRepair PLUS. Pa tudi nisem zadovoljen (oz. mogoče pogojno sem zadovoljen, če ne bi videl oz. tipal že kar nekaj zelo gladih ženskih stopal :oops: ), boljša od navadne Nivea-e sicer je. Kaj še priporočate za gladka stopala? In katere vitamine bi še moral jemati? Npr. hitro imam tudi suhe ustnice :?
Uporabniški avatar
prinzessin
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 961
Na forumu od: 29. 3. 2006
Kraj: tu pa tam

Neprebrana objavaNapisal/-a prinzessin » 08. Mar. 2024 23:55

Pozdravljene. Tokrat prosim za pomoč oziroma deljenje svoje izkušnje tiste uporabnice, ki ste imele opravljeno laparoskopsko sterilizacijo, oziroma laparoskopijo. Izredno bi cenila, če bi katera delila izkušnjo, nasvet, opozorilo, saj se sama ravno odločam zanjo (osebni razlogi, ni zdravstveno pogojeno), pa me kljub trdni nameri vseeno malo skrbi, kako vse skupaj poteka, kako dolgo (in morebiti zapleteno) je pooperativno okrevanje, itd. Res bom vesela vsakršnega "inputa", lahko tudi na ZS. :)
I am not an enigma, just a contradiction!

Vrni se na Zdravje

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov