frigga napisal/-a:Goth.princess napisal/-a:ne, za tečaje ne gre... corso ima več pomenov, lahko rečejo tudi smeri...
Nisem gledala spletne strani, ampak sem se enkrat z nekom glede tega inštituta pogovarjala. In mi je rekel, da ne gre za klasično šolanje, ampak v obliki tečajev, ki lahko trajajo npr. eno leto ali več let.
ja tipo tečaji, ampak niso tečaji v tem je štos...
in ja, važno je znanje, ampaak če iskreno povem, npr. na moji šoli, kjer sem bila štiri šolska leta so me zelo malo naučili... in poleg tega, kar učijo na teh slovenskih šolah...ajoj... na frizerski npr. primejo škarje v drugem letniku, imajo ful malo prakse in katastrofalno znanje... na eni, ne bom rekla za vse... in še bi se lahko naštevalo...
npr. v sestrini šoli želijo več prakse imeti... je na aranžerski in sicer imajo kakovostni pouk in vse, ampak želijo imeti več izdelkov, znanja... in tudi je pomankljivost ta, da nimajo vseh profesorjev, ker vsak profesor ima drugačen način učenja itd.
npr. imajo sedem ur strokovnih predmetov na teden in razdeljene na urniku tako, da komaj pripravijo stvari in je že konec... ni skupinsko delo sicer, ampak delajo ful malo stvari... jaz če bi bila v ministrstvu bi črtala nepotrebne predmete v višjih letnikih, ker že tako ali tako majo dijaki prenatrpane urnike... ok, nekaj predmetov v prvem letnikov, recimo normalnih morajo imeti... ampak ni mi jasno, zakaj bi npr. imeli angleščino tisti, ki bodo na maturi vzeli italijanščino... ok, neko osnovno znanje treba imeti, ampak vseeno...
skratka, opazila sem, da so sestrini sošolci zelo nezadovoljni, ker nimajo dosti prakse... v tem inštitutu pa nimajo poudarka na mat, kem in drugih predmetov...ampak na tistem, kar morajo vedeti... in to se mi zdi boljše...
in še nekaj sem hotela povedati... za našo italijansko majnšino v sloveniji imajo dijaki plačano od Italije... Šolanje, izlete, ekskurzije in vse ostalo... sem se pogovarjala z eno profesorico, ki je imela hčerko v italijanski osnovni in srednji šoli...