Zlomljen nos

Za dušo in telo.
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

Zlomljen nos

Neprebrana objava Napisal/-a red_rose »

je ze mela katera zlomljen nos? vceraj sem imela manjso nezgodo, kri se mi je takoj ulila iz nosu, sicer je hitro prenehalo ampak me danes se vedno zelo boli...cisto malo je zatecen, vidi se ne da bi blo kaj krivo, ce potipam ne morem tocno rect a je cist raven al pa je mogoce cisto malo kriv. ce se dotaknem me na dolocenih mestih mocno zaboli...

kak je postopek za to pri zdravniku - a slikajo al kako? brala sem o nekih ravnanjih z lokalno narkozo, pa nekih tamponih, pa bolecinah... :cry: tako da ce je mozno da se bo samo pozdravlo raje NE BI tega!

hvala za informacije
A diamond is nothing more than a chunk of coal made good under pressure.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

A še nisi šla k zdravniku? Jaz bi šla takoj. Če je dejansko zlomljeno je bolje, da sedaj zrihtajo, ne pa da se zaraste narobe.

Zdravniku. In verjetno kar slikajo ja :D
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

ne nisem sla ker se mi ni zdel nc premaknjen pa ni blo neke hude bolecine, sem misla da je pac od udarca...samo danes me isto boli, ce ne se malo bolj :?
Uporabniški avatar
schpeltza
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a schpeltza »

Jaz bi bila že pri zdravniku, če bi me en dan po udarcubolj bolelo... če imaš zlomljen nos in se ti narobe zaraste ga boš lahko imela kriv nos, nekateri imajo celo težave z dihanjem skozi nos... Kaj imaš pa za zgubit če greš, razen par urc...
"Nicht die Schönheit entscheidet, wen wir lieben, sondern die Liebe entscheidet, wen wir schön finden." (Sophia Lauren)
Uporabniški avatar
Liefde
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Nizozemska

Neprebrana objava Napisal/-a Liefde »

V vsakem primeru idi na pregled, ker tudi če ni zlomljen, se ti lahko hrustanec tako zaraste, da počasi ne boš mogla več dihat skozi nos. Pol pa boš res morala na operacijo. Pa ziher ti bodo še ravnali nos. Ti kr svetujem da greš pogledat k zdravniku. Obstaja tudi nevarnost kakega vnetja.

Pa narkoze je..lokalna..odvisno kok ti je zlomljen nos! Potem dve palčki 15 cm z enim samim potegom zravnajo nos, odvisno od zloma. Če se kri ulije potem dobiš tampončke! Če te bo bolelo boš dobila tablete proti bolečini!
"Življenje je kot ljubezen; ni lahko in mirno stanje, ampak težka in čudovita pustolovščina."
Uporabniški avatar
Liefde
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

V vsakem primeru idi na pregled, ker tudi če ni zlomljen, se ti lahko hrustanec tako zaraste, da počasi ne boš mogla več dihat skozi nos. Pol pa boš res morala na operacijo. Pa ziher ti bodo še ravnali nos. Ti kr svetujem da greš pogledat k zdravniku. Obstaja tudi nevarnost kakega vnetja.

Pa narkoze je..lokalna..odvisno kok ti je zlomljen nos! Potem dve palčki 15 cm z enim samim potegom zravnajo nos, odvisno od zloma. Če se kri ulije potem dobiš tampončke! Če te bo bolelo boš dobila tablete proti bolečini!
"Življenje je kot ljubezen; ni lahko in mirno stanje, ampak težka in čudovita pustolovščina."
Uporabniški avatar
Liefde
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Še to, če te ful boli pejd na urgenco, boš dobila napotnico za ORL in maksilofacijalno tam ti bojo vidli če imaš zlomljen nos! Upam da ne! Mogoče se ti je samo kost premaknila, ne pa počila!
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

ooo hvala vsem...mislim da bom res mogla k zdravniku :? treba sam se ugotovit kam in kdaj...

liefde kaj nej jim recem ce grem na urgenco ker je ze vec ko 24 ur od poskodbe?! mam slabe izkusnje s temi dezurnimi zdravniki k so vedno sitni in vse jim je odvec ce nisi ravno napol mrtu :?

upam da res ni nic, jaz nic ne tipam no, samo boli me, full napetost cutim sploh ce glavo dol dam al pa naredim kak hiter gib z glavo me zaboli cel nos :?
Uporabniški avatar
Mimi123
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: *somewhere over the rainbow*

Neprebrana objava Napisal/-a Mimi123 »

če ti dajo tampone, da ti ustavjo kri, je ena od najbolj bolečih stvari na svetu ko ti jih vn potegnejooooo :cry:
Ut ameris, ama...

“I will never be the woman with the perfect hair, who can wear white and not spill on it.”
Uporabniški avatar
Liefde
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Ne govri da se ti ni dalo it zdravniku :D ...povej da te ni nč bolelo, dans popoldne te je začelo bolet...in ker ne moreš zdržat bolečine si prišla na urgenco!

A ti je nos ukrivljen na desno ali levo stran?
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

ni ukrivljen, vsaj zdi se mi da ni, mogoce je ciiiiisto malo, 1mm, ampak lahko da se mi samo zdi?! najbolj me boli tisti srednji del, tista kost med nosmina luknjicama :? tam ce primem z dvema prstoma cisto narahlo me res boli...
Uporabniški avatar
Liefde
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Mislim da ti je zlomljen, če imaš rahlo grbico na sredini pa je zlomljen!
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

naj samo porocam:

vceraj sem se par urc brskala po netu za vse informacije okrog tega, in sem z mojim strokovnim NEznanjem medicine ugotovila da ni za urgenco :D
zjutri sem se zbudila, in me je spet zlo bolelo, ce se zasmejim mi cel nos zategne :? potem sem poklicala zdravnico (ja drug problem je ta da ne zivim v kraju kjer je moja osebna zdravnica - ce bi, bi itak ze vceraj sla k njej), ji natancno opisala stanje, in je rekla da ni potrebe po pregledu, da ce bo kaka oteklina al pa kakrsnakoli sprememba naj pridem, da drugace je pa najbrz samo pocena kost in se bo sama zarastla, da kaj vec kot naravnat ne morejo (moj nos pa je raven)

hvala bogu :D

upam samo da se ta zoprna bolecina mine :D
Uporabniški avatar
Liefde
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Počena kost bo sama zarastla, samo vprašanje je KAKO bo zarastla!? No, pa srečno!
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a positive vibration »

Ja pa ljuba duša, povej že, kaj si te delala, da ti je ratalo nos zlamat?
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
Odgovori