Torej jst sem trenutno prijavljena na zavodu od kjer so nas poslali na neko usposabljanje oziroma predavanja o iskanju zaposlitve.No jst sem tja hodila zdaj pol leta, da so me testirali za delo v pisarni (imam narejeno administrativno solo). Sama pa pisem prosnje... Torej vsak teden pridem tja, delam na racunalniku, fotokopiram, tipkam,... tako, da v bistvu jst mislim, da me s tem testirajo za delo v pisarni. Tja hodijo seveda tudi drugi, vsi imamo neko izobrazbo, solo, znanje,... nekateri smo solo celo placevali (delali po izpitih).
Nakar nas dajo (no bom govorila samo zase

In to ze veckrat. Ko sem prvic sla na razgovor v proizvodnjo sem videla, da pac tam ne bom mogla delati(industrija usnja vrhnika), ker imam razne alergije... Na zavodu so mi rekli, da naj na razgovor grem ni pa mi treba dela sprejeti in tako je bilo tudi za naprej, dela v proizvodnji mi ni treba sprejeti.
Zdaj pa je tukaj tezava, na teh predavanjih so nas spet poslali na delo v proizvodnjo in takoj, ko so povedali ime proizvodnje sem jst rekla, da sem tam ze delala en dan, ker vec ni slo - zdravstvene tezave in slabe izkusnje in seveda na ta razgovor nisem sla. Nakar me danes poklicejo in vprasajo zakaj nisem prisla. Se enkrat povem vse kar sem ze povedala in vseeno recejo, da bi morala probat.
Zakaj me potem testirajo za delo v pisarni, ce me na koncu dajo v proizvodnjo? Pa se to ne bi bilo redno delo ampak za tri mesece, placa pa skoraj slabsa od socialne pomoci.
Ne vem kaj naj naredim, naj sprejmem delo in ogrozim svoje zdravje (caka me tudi ena operacija in to ravno v casu, ko bo delo potekalo) ali naj se vedno proizvodnje zavracam kot je tudi bilo dogovorjeno na zavodu?
Predvsem me moti to, da imam izobrazbo, ki sem jo dolocen cas tudi placevala in tega ne bi rada zavrgla ali kako naj recem - nisem zastonj hodila v solo in nisem je zastonj placevala.
Hvala ze v naprej za kakrsen koli nasvet.