1 leto imam menstruacijo. kmalu bom morala prvič uporabiti tampone.
pa me zanimata 2 stvari:
-boli, ko ga potisneš not in ko ga izvlečeš?
-kako globoko ga je treba potisniti?
ni juh nujno uporabljati. mene še nikoli ni bolelo možno pa da malo zaskeli ko ga vzameš ven. drugače pa naj bi bilo to odvisno tudi od tega če že si še devica ali ne. potisniti ga moraš čim bolj globoko.
drugače pa so priložena navodila v sliki in napisano je.
snoopy.girl napisal/-a:ni juh nujno uporabljati. mene še nikoli ni bolelo možno pa da malo zaskeli ko ga vzameš ven. drugače pa naj bi bilo to odvisno tudi od tega če že si še devica ali ne. potisniti ga moraš čim bolj globoko. drugače pa so priložena navodila v sliki in napisano je.
hvala saj drugače jih ne bi uporabljala, ampak se gremo familija pa še enih par polek kopat...pa sn jo zai glih dobla
jez bi sam dodala da pac ne se dlih kopat v ksni mrzli vodi ker je nevarno za vnetje jajčnikov.
jez osebno uporablam tampone skos ze 6 od 11 let menstruacije in si ne predstvljam da bi uporablala ulozke!
se pa nikakor ne kopam z menstruacijo v morju rekah in bazenih!!
nikaragua napisal/-a:jez bi sam dodala da pac ne se dlih kopat v ksni mrzli vodi ker je nevarno za vnetje jajčnikov.
Glede vnetja jajčnikov ni treba krbeti, saj le-to lahko dobiš le s spolnimi odnosi, saj vnetje jajčnikov povzročajo bakterije.
to se pa hudo motis!! jajcnike lohka prehladis ze k sedis na mrzlem betonu med menstruacijo!
tole je iz ene spletne strani:
Vnetje jajčnikov povzročajo bakterije. Pot jim je odprta v času ovulacije in menstruacije ter ob posegih (splav, porod ...). Deklice, ki še nimajo menstruacije, in ženske po menopavzi dobijo vnetje jajčnikov izjemno redko. Pogostejše je pri ženskah, ki večkrat menjavajo spolne partnerje, a pri tem ne uporabljajo kondoma.
o vnetju jajčnikov sem prebrala tukaj, pa tudi slišala sem že za to.
evo sm sla prou gledat... najdla kjer si to pobrala ampak si mal premal prebrala:
Vnetje jajčnikov povzročajo bakterije. Pot jim je odprta v času ovulacije in menstruacije ter ob posegih (splav, porod ...). Deklice, ki še nimajo menstruacije, in ženske po menopavzi dobijo vnetje jajčnikov izjemno redko. Pogostejše je pri ženskah, ki večkrat menjavajo spolne partnerje, a pri tem ne uporabljajo kondoma.Da se vnetje ne bi ponavljalo, je pomembno skrbno zdravljenje, ko ste zboleli prvič. Vedno morate piti dovolj tekočine, da ne bo težav z vnetjem mehurja, ker se to lahko razširi na rodila. Pomembno je, da so noge suhe in tople ter da ne posedate v mokrih kopalkah in na mrzlih skalah.
js mam eno vprašanje...zakaj se ne kopate ko mate menstro? Mogoč bo moja razlaga malo smešna sam a zato da ni po morju/reki/kjerkoli v vodi) rdeče okrog vas
se pa ne kopamo tiste, ki tamponov ne uporabljamo (ja tudi take obstajamo) pa nekatere se kakšen dan med menstro mogoče ne kopajo tudi zaradi bolečin.. kr menstruacija je še marsikaj več kot samo curljanje krvi
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche