očetov sinček???
-
- Sramežljivka
- Kraj: vse povsod
očetov sinček???
hey!
sem nova na tem forumu tk da mogoč je že odprta ta tema a jo še nisem zasledila.
no uglavnem mam 1 mesečno zvezo s tipom ki je starejši od mene 2 leti(je polnoleten)
ful se štekama se imama rada pa vse, vidma like 3 na teden.... to mi je kul kr tut js nimam glih cajta med tednom ko mam šolo... a problem je v tem da o tem odloča njegov ata kdaj bo šel, kolk časa bo pr men... dejansko ga manipulira ko 5 letnega otroka. Npr. me pokliče da pride čez 1 urco pol me pa kliče da ne more kr more neki atiju pomagat. Sej razumem da mu more kdaj kej pomagat ampak da se to zgodi dan za dnem teden za tednom?? to mi gre ful na živce... ma ga ful pod komando tolk da mora bit že ob 8 doma. pr 18? Aja pa žvima v istem mesti oddaljena like pol ure.na začetku sm zdržala da sem bla tih ampak čezdalji bol me mot ampak ne vem kk nej mu to povem kr se bojim da se bova sprla zarad tega in js ga nočm zgubit. Mal sm že hotla napelat na to temo sam sm pošinla da je za njega "bog in batina" in sm odnehala.
kaj pa ve mislte o tem? kak bi mu to povedala kk bi sploh začela? mate tud ve kake izkušnje o tem?
sem nova na tem forumu tk da mogoč je že odprta ta tema a jo še nisem zasledila.
no uglavnem mam 1 mesečno zvezo s tipom ki je starejši od mene 2 leti(je polnoleten)
ful se štekama se imama rada pa vse, vidma like 3 na teden.... to mi je kul kr tut js nimam glih cajta med tednom ko mam šolo... a problem je v tem da o tem odloča njegov ata kdaj bo šel, kolk časa bo pr men... dejansko ga manipulira ko 5 letnega otroka. Npr. me pokliče da pride čez 1 urco pol me pa kliče da ne more kr more neki atiju pomagat. Sej razumem da mu more kdaj kej pomagat ampak da se to zgodi dan za dnem teden za tednom?? to mi gre ful na živce... ma ga ful pod komando tolk da mora bit že ob 8 doma. pr 18? Aja pa žvima v istem mesti oddaljena like pol ure.na začetku sm zdržala da sem bla tih ampak čezdalji bol me mot ampak ne vem kk nej mu to povem kr se bojim da se bova sprla zarad tega in js ga nočm zgubit. Mal sm že hotla napelat na to temo sam sm pošinla da je za njega "bog in batina" in sm odnehala.
kaj pa ve mislte o tem? kak bi mu to povedala kk bi sploh začela? mate tud ve kake izkušnje o tem?
carpe diem!
Tekmovati s starši partnerja je nesmiselno in neplodno. Lahko je velik vir konfliktov in tudi razlog za razdor zveze.
Vidva sta šele na začetku. Ti si prišla, ko je on svoj odnos starši že popolnoma zgradil, kaj bistvenega ne moreš spremeniti. On je navezan na fotra, upravičeno ali ne, to sploh ni pomembno. Lahko mu omeniš, da si želiš, da bi se držal obljub - če obljubi, da pride na obisk, je res minimalno lepo, če to tudi stori, drugače pač naj ne obljublja, če ne bo šlo skozi. Verjetno lahko opravke, ki jih ima s fotrom, vsaj približno planira. Če ima željo po srečanjih s tabo, potem je prav, da tudi sam očetu pove, da danes pač nima časa in če mu lahko pomaga kdaj drugič ipd. Je pa res, da je avtoriteta nekaterih staršev tako zelo močna, da so možgani otrok toliko ohromljeni, da povečini niti ne vidijo, da jih starši omejujejo in psihično vežejo nase z raznimi 'moraš' in 'lepo bi bilo, če bi pomagal'.
Neprimerno bi bilo vso krivdo zvaliti samo nanj. Pogovor torej. In potem boš videla, kako 'globoko' je - če je res tak mamin, očkov sinček, da se je pripravljen celotno življenje podrejati željam in zahtevam staršev in ni pripravljen na mentalno odcepitev, potem je tak partner pač blazno neprimeren za nekoga, ki želi samostojnega in odločnega partnerja.
Je pa res, da sta še zelo zelo mlada. Zato vse pač ne more potekati tako, kot si si zamislila - so omejitve v času, prostoru, ne obstajata samo vidva ipd.
Vidva sta šele na začetku. Ti si prišla, ko je on svoj odnos starši že popolnoma zgradil, kaj bistvenega ne moreš spremeniti. On je navezan na fotra, upravičeno ali ne, to sploh ni pomembno. Lahko mu omeniš, da si želiš, da bi se držal obljub - če obljubi, da pride na obisk, je res minimalno lepo, če to tudi stori, drugače pač naj ne obljublja, če ne bo šlo skozi. Verjetno lahko opravke, ki jih ima s fotrom, vsaj približno planira. Če ima željo po srečanjih s tabo, potem je prav, da tudi sam očetu pove, da danes pač nima časa in če mu lahko pomaga kdaj drugič ipd. Je pa res, da je avtoriteta nekaterih staršev tako zelo močna, da so možgani otrok toliko ohromljeni, da povečini niti ne vidijo, da jih starši omejujejo in psihično vežejo nase z raznimi 'moraš' in 'lepo bi bilo, če bi pomagal'.
Neprimerno bi bilo vso krivdo zvaliti samo nanj. Pogovor torej. In potem boš videla, kako 'globoko' je - če je res tak mamin, očkov sinček, da se je pripravljen celotno življenje podrejati željam in zahtevam staršev in ni pripravljen na mentalno odcepitev, potem je tak partner pač blazno neprimeren za nekoga, ki želi samostojnega in odločnega partnerja.
Je pa res, da sta še zelo zelo mlada. Zato vse pač ne more potekati tako, kot si si zamislila - so omejitve v času, prostoru, ne obstajata samo vidva ipd.
Glej, ce te moti mu to pac moras povedat. Druge ni, ce se zelita it resno zvezo. Pac mu lepo poves, da se ti zdi da ga oce, za njegova leta, nekako veliko nadzira in ga vprasaj ce sam kdaj pomisli na to. [Zdaj ce se to gre za kaksno pomoc, ker ima nevem oce doma podjetje in mu pomaga pri takih stvareh, je drugo.] Ce mu bos povedala lepo in mirno, brez kaksnega napadanja in jamranja, se mi zdi da bi pri 18 letih lahko to sprejel mirno in se o tem pogovroil s tabo. Ali ima dejansko razloge, ali to dela cisto brez razmislnjanja, ali je kaj tretjega ...
Uglavnem, molcat o takih stvareh ni fajn.
Uglavnem, molcat o takih stvareh ni fajn.
Hja zdej če njemu ati reče nej to pa to nardi, ravno ne more on tle neki protestirat, ne ... marsikterim staršem bi se dalo lepo razložt da si zmenjen in da boš tist naredu kdaj drugič, ampak marsikter bi pa reku "ne, zdle boš naredu ker sm js tk reku". In kaj nej pol on nardi? Mogoč je res atijev sinček, mogoč pa se ga enostavno boji in ne upa ugovarjat. Verjetn je pri 18-ih vseen še odvisn od staršev, tk da nima ravno neke vlke izbire, če mu rečejo nej neki nardi. Drugač pa, pomoje je najbolš, da fantu predlagaš, da kadar sta vidva zmenjena, on fotra že prej vpraša, če ma tist dan kej za nardit, pa pol takoj tist nardi in lahk kasnej gre k teb.
little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
all of your tomorrows shine
let your heart keep time
now the clouds are gone
all of your tomorrows shine
-
- Sramežljivka
-
- Sramežljivka
tko pač ma on doma. sprjazn se. jz sm bla s svojim leto pa pol skp pa nism mela prespat, ob 12h najkasneje doma, če nism pršla me je fotr isku okol njihove bajte pa klicu doklr nism pršla..pa sva bla leto pa pol skp, poznal so se med sabo ker je bil že 1000krat pr men, njihove so tut že spoznal..pa so tko uztrajal..
pa nasploh eni fuuul spoštujejo starše, neupajo nič rečt, tko da možno da je fotr zmer najdu neki za delat pa se mu tvoj fant ni upu postavt po robi pa mau zatrmart..
tale tvoj fant jim more sam vzgojno dat, eni starši pa pač nikol ne popustijo.
jz sm se ful upirala, tko da zdj mine ceu tedn pa šele pol kej prašajo gdaj mislm pridt, pa so navajeni da sm s svojim pa ne sprašujejo sploh gdaj kako kje itd...pridm k pridm
pa nasploh eni fuuul spoštujejo starše, neupajo nič rečt, tko da možno da je fotr zmer najdu neki za delat pa se mu tvoj fant ni upu postavt po robi pa mau zatrmart..
tale tvoj fant jim more sam vzgojno dat, eni starši pa pač nikol ne popustijo.
jz sm se ful upirala, tko da zdj mine ceu tedn pa šele pol kej prašajo gdaj mislm pridt, pa so navajeni da sm s svojim pa ne sprašujejo sploh gdaj kako kje itd...pridm k pridm
-
- Komunikatorka
- Kraj: celje
no z očetovimi sinčki jaz ravno nimam problemov, jih mam pa zato z maminimi. Kar se mi zdi še nekoliko bolj hudo saj so fantje le bolj navezani na svoje mame kt pa na očete. Zasledila sem da ti je nekdo napisal da tak pač majo doma in da ti pr tem ne moreš nč. Ampak punca neki ti polagam na srce...tako kot si boš na začetku naredila tako boš mela skoz. Mogoče je fant res še mal mlad da bi lahko čist o vsem sam odločal ampak govorim ti na splošn za v naprej v življenju.Ne se pustit fantovim staršem ker če ne bodo skoz manipulirali z njim in ti boš tista ki bo trpela v zvezi al pa kasnej magari v zakonu. Če ne bota na začetk razčistla bo pol ceu hodič.Pa velik sreče 

and baby when it's love it is not rough it isn't fun...
jst mam tut podobn problem s tipom
ura 21 mtka ga pa že kliče kje je pa se dere k d bi mogu bit že u postli ob 21ih pa skos more vedt kje je pa tko popoln nadzor
men bi se zmešal ker sem navajena d sam rečm pa grem pridm pa k pridm. mislm glede na njegova leta (18) bi se lahk mau bl skulirala sam to enim tastarim res ne morš dopovedat 

-
- Komunikatorka
- Kraj: celje
ja no če ma res popolen nadzor nad njim se tud jzt ne strinjam, ampak zdej če je pa 18 let star pa še ne pomen da mama ne sme vedt kje je, vsaj temu ni tko če še zmeraj živi pod njeno streho(kar glede na njegova leta predvidevam da je temu tako), da ga še zmeraj ona hrani oz. je pač finančno odvisen od nje. Drugo je pa če žee skupaj živita in se mama vmešava v zvezo tist je pa pol hudič
dokler pa tebi noče nč žalga pa pomoje se nimaš kej velik za pritoževat

and baby when it's love it is not rough it isn't fun...
Me veseli, da je dialog pomagal.
Ne zdi se mi kaj takega to pri osemnajstih. Če bi bil tip star 25+ bi bilo res malo čudno, tako pa niti ni.
Kasneje ko bosta dlje skupaj boš pa že videla, ali zna reči ne v pravem trenutku (kadar je potrebno torej).
To,da pomaga doma je pa najverjetneje pokazatelj dobre vzgoje (lahko se motim).
Ne zdi se mi kaj takega to pri osemnajstih. Če bi bil tip star 25+ bi bilo res malo čudno, tako pa niti ni.
Kasneje ko bosta dlje skupaj boš pa že videla, ali zna reči ne v pravem trenutku (kadar je potrebno torej).
To,da pomaga doma je pa najverjetneje pokazatelj dobre vzgoje (lahko se motim).
eh mene so še lani zategval nazaj k psa z vrvico..pol sm jih pa navlada, pa vidl da mam resne namene s tipom k sva neki let že skp..tko d azdj če sm doma al nism, če se slišmo ceu tedn al ne, pa me ne kličejo, ne sprašujejo, k pridm pridm (mamo zmenjen-nedela al pa sobota lol)
morš vedt, da za starce je to novo da ma sin punco pa jih je strah pa ga nazaj držijo (čeprou je to bl pr hčerkah tko)..sam kaj čš, dj jim čas, bojo že obupal. Jz sm svoje natrenirala
ha
morš vedt, da za starce je to novo da ma sin punco pa jih je strah pa ga nazaj držijo (čeprou je to bl pr hčerkah tko)..sam kaj čš, dj jim čas, bojo že obupal. Jz sm svoje natrenirala

Ja to se zgodi. Tut mojga je mel njegov fotr neki časa pod kontrolo. U bistvu kao neki da mu more skos doma pomagat, takrt je bil moj str tut tm nek 17-18 let. Ampak se mu je sam upru, ker je njemu tut šlo na živce, da bi se vse delal tako kot on hoče. Najprej je blo kr težko, ker se fotr ni hotu pogovarjat z njim, ampak pol je pa tut fotr vidu da s takim obnašanjem nč ne bo dosegel.
Čeprou ni blo nikol problema da bi k men prišel pa to, zdej pa itq k mava oba izpite za avto, in če kej pomaga fotru pa ostane doma, pa grem takrt js do njega in sm mal tm z njima al pa grem notr debatirat in kofetkat z njegovo mami in sestro
Čeprou ni blo nikol problema da bi k men prišel pa to, zdej pa itq k mava oba izpite za avto, in če kej pomaga fotru pa ostane doma, pa grem takrt js do njega in sm mal tm z njima al pa grem notr debatirat in kofetkat z njegovo mami in sestro

Live your life like you want
- AniMaLisTik
- Sramežljivka
No če je kdo bolj navezan na matero ali očeta še ne pomeni isto kot nekateri tu mislijo, beseda "navezan" ima mal drugačen pomen.
Je pa res da imajo nekateri starši res takšen odnos do sinov in hčerk da jih prav komandirajo in kontrolirajo njihovo življenje , tako je moj bratranec ki se mi prav smili , njegova starša ga popolnoma kontrolirata čeprav je star 19 let se mora učiti 3 ure na dan , mora iti spat ob 10 , ne sme hodit na zabave etc...
Prav žalostno ko bolje pomisliš o tem...
Je pa res da imajo nekateri starši res takšen odnos do sinov in hčerk da jih prav komandirajo in kontrolirajo njihovo življenje , tako je moj bratranec ki se mi prav smili , njegova starša ga popolnoma kontrolirata čeprav je star 19 let se mora učiti 3 ure na dan , mora iti spat ob 10 , ne sme hodit na zabave etc...
Prav žalostno ko bolje pomisliš o tem...
____AniMaLisTik____