Katja,z navadno kartico je v ZDA problem.. Dnevni limit je namrec (govorim za studentski racun) ful nizek.. Mene je pa tud ful zajbavala, tko da od enih 7x kar sm hotla placat z njo, mi je dejansko uspelo sam 1x..Za dvig gotovine na bankomatih s tako kartico pa ti zaracunajo ful provizije..
Jst sm si zrihtala kreditno in morem rect,da nisem mela nobenih problemov-vecinoma sm placevala kar z njo (sm mela ful mal kesa s sabo).
Morm pa tud okrcat banko-so mi zagotovili,da bom lahk brez problemov placevala z njo,kar se je izkazalo za neresnicno.. Sicr te kartice nism mela namen ful uporabljat, ampak ker so mi na kreditno dali limit (800evr/mesec) in sm bla v ZDA 27dni in kot omenjeno,sm mela namen bolj k ne placevat s karticami,me je skor na tla ruknlo,k sm ugotovila,da mi (navadna) kartica nc ne koristi..Tko da so pol starsi mogli na banko mi zvisat limit..Kar je bil spet cel problem,ker niso bli lih najbolj nauduseni nad tem (ceprav sm mela cca 3000evr gor na trr-ju,in ceprau je bil oce moj porok).Tko da ti res svetujem,da si omislis kreditno