V prvem primeru (Cesta na poljane 1) gre za nekdanjo stanovanjsko hišo, v kateri prebiva okoli 150 delavcev. V sobah je nastanjenih tudi po šest ljudi, ki zaradi pomanjkanja pohištva svoje zasebne stvari hranijo v potovalnih torbah. Ležišča so dotrajana, sanitarije neogrevane. V pritličju so si sami uredili improvizirano kuhinjo, in sicer tako, da so dele zanjo poiskali na odlagališčih kosovnih odpadkov. V samskem domu je sicer pralni stroj, vendar je v lasti lastnika hiše, ta pa je uporabo prepovedal.
trapa napisal/-a:Ko sem ga vprašala če ni imel nobene možnosti prijave je rekel, da ne. Najprej bi zgubil službo, potem bi se moral vrnit domov, posrednik ali delodajalec pa bi najel koga novega. Inšpektorji pač ne opravljajo svojega dela, ker ga ne morejo. Ker jih je premalo.
Pa mamo začaran krog.
buubbika napisal/-a:Mahagonij napisal/-a:Ne razumem. Kaj je tukaj sistemski problem in kaj ima tukaj politika zraven?
Ne razumeš?? Ja, mogoče bo najboljše, da se jim pridružiš za kakšno noč/dan, pa boš mogoče razumel, kak je živet tako "življenje". Kaj ma politika s tem? Hm, mgoče to, da je Slo. pravna, demokratična in socialna država? Ima ustava kaj s politiko? Vrjetn da ja, tud zarad tega, ker je sama po seb pravni, tud politični akt. Državo vodijo politiki (če se smem tko izrazit) mar ne? Pol pa tud naj kaj storijo zanjo, saj majo tujci tud svoje pravice!!
ryu10kyu napisal/-a:Meni je pa bolj zaskrbljujoče, da se na ljudi sploh ne gleda več kot na ljudi. In da je polno nekih ljudi naokoli, ki se do tujcev obnašajo kot da niso ljudje. Živali?
ryu10kyu napisal/-a:Meni je pa bolj zaskrbljujoče, da se na ljudi sploh ne gleda več kot na ljudi. In da je polno nekih ljudi naokoli, ki se do tujcev obnašajo kot da niso ljudje. Živali?