Mazohistične ženske v ljubezni
-
- Cosmopolitanka
- Kraj: Maribor
Mazohistične ženske v ljubezni
Že nekaj časa si želim odpreti temo s to vsebino...
Velikokrat ko berem poste raznih forumašic vidim tudi en delček svoje zgodbe. 6 let sem bila v zvezi, kjer s fantove strani ni bilo nobenega spoštovanja, kasneje pa tudi svašta od psihičnega do tudi fizičnega nasilja. Na tem mestu ne mislim spet prati najine umazane žehte, zanima me samo, zakaj se punce tako težko rešimo očitno neprimernih partnerjev. V mojem primeru je šlo pač za to, nekatere se soočajo z nezvestobo ali pa drugimi problemi...kaj je tisto malo kar nam manjka, da bi enkrat pobrale stvari in DOKONČNO odšle.
Sicer si delno lahko sama odgovorim da je problem v samozavesti, da se (nam) mogoče zdi da je bolje biti v disfunkcionalni zvezi kot sam. Ampak saj je vsakemu zdravemu človeku jasno, da zveza kjer je prisotno nasilje, varanje ipd. vodi samo v pogubo...vedno pa manjka tisto malo, da res zapreš to poglavje za sabo in greš naprej.
Zakaj se toliko pametnih, lepih, mladih deklet ne more rešiti "slabih" fantov?
Velikokrat ko berem poste raznih forumašic vidim tudi en delček svoje zgodbe. 6 let sem bila v zvezi, kjer s fantove strani ni bilo nobenega spoštovanja, kasneje pa tudi svašta od psihičnega do tudi fizičnega nasilja. Na tem mestu ne mislim spet prati najine umazane žehte, zanima me samo, zakaj se punce tako težko rešimo očitno neprimernih partnerjev. V mojem primeru je šlo pač za to, nekatere se soočajo z nezvestobo ali pa drugimi problemi...kaj je tisto malo kar nam manjka, da bi enkrat pobrale stvari in DOKONČNO odšle.
Sicer si delno lahko sama odgovorim da je problem v samozavesti, da se (nam) mogoče zdi da je bolje biti v disfunkcionalni zvezi kot sam. Ampak saj je vsakemu zdravemu človeku jasno, da zveza kjer je prisotno nasilje, varanje ipd. vodi samo v pogubo...vedno pa manjka tisto malo, da res zapreš to poglavje za sabo in greš naprej.
Zakaj se toliko pametnih, lepih, mladih deklet ne more rešiti "slabih" fantov?
Houd de wereld tegen
- *little girl*
- Komunikatorka
- Kraj: Where the streets have no name
Mogoče je odgovor v tem,da imajo take punce svoje tipe na nek način vseeno rade in si ne predstavljajo več življenja brez njega.recimo v tvojem primeru, si mogla met pomojem kr dost jajc da si se odločla končat zgodbo,po 6ih letih,ko si na tipa že tolk navezan,da je že čist stalnica v tvojem lajfu. no,vseeno pa v tipu, kljub temu da ti povzroča trpljenje, vidš njegove dobre lastnosti,zarad katerih ga maš še rada in na nek način upaš,da se bo spremenil,pa da bo postou spet tisti stari dobri tip,k te ni psihično in fizično zlorabljal.
Story of my life hja...
No, v mojem primeru:
1. ni samozavesti in sm srečna če mam fanta, čeprou ni vse rožnato in lepo...pač fajn je mislit da nisi sam in da si dejansko nekomu ušeč...
2. velik krat sm se že odločla da nardim temu konec, čes kaj se bom sekirala in obremenjevala in blablabla...
... ampak neeee, jaz vztrajam in vrjamem v ljudi, da se spreminjajo in upam da se bo vse uredilo in svašta no... No, na koncu se nikol nič ne uredi in sm samo prizadeta...
3. trenutno sm v podobni "zvezi", s tem da ni tok kritično (še?)... In sm spet v dilemi... al naj se trudim in work my ass off da nama bo šlo boljše in se bova mela fajn al naj pozabim na vse skupaj, rečem adijo pa konc...
4. sm na njega zlo navezana in ga mam rada in bo to drugo ful težko... se mi zdi da se večina punc preveč hitro naveže na fanta, in se začnemo sekirat že takrat, ko problemov še sploh ni... Nevem no, je to nek začaran krog... vemo, kaj je dobro za nas, ampak vseeno nekak upamo da se bo poboljšal, da rabi sam mau spodbude in našega truda...
No, v mojem primeru:
1. ni samozavesti in sm srečna če mam fanta, čeprou ni vse rožnato in lepo...pač fajn je mislit da nisi sam in da si dejansko nekomu ušeč...
2. velik krat sm se že odločla da nardim temu konec, čes kaj se bom sekirala in obremenjevala in blablabla...

3. trenutno sm v podobni "zvezi", s tem da ni tok kritično (še?)... In sm spet v dilemi... al naj se trudim in work my ass off da nama bo šlo boljše in se bova mela fajn al naj pozabim na vse skupaj, rečem adijo pa konc...
4. sm na njega zlo navezana in ga mam rada in bo to drugo ful težko... se mi zdi da se večina punc preveč hitro naveže na fanta, in se začnemo sekirat že takrat, ko problemov še sploh ni... Nevem no, je to nek začaran krog... vemo, kaj je dobro za nas, ampak vseeno nekak upamo da se bo poboljšal, da rabi sam mau spodbude in našega truda...

ODLIČNO POVEDANO...
ODLIČNO POVEDANO...
Sama se zaključila nesmiselno zvezo (4,5let), ko se je neki zgodil v mojem življenju in sem takrat začela popolnoma drugač razmišljat in sem zbrala pogum. Prej sem pa vedno upala, da se bo kej spremenil in se je recimo za 2 tedna res in jst sem bila noro srečna in slepa prihodnje leto. Potem smo ponovil vajo
Ampak zdej mi je fajn in mi res ni jasno, kaj sem čakala toliko časa. Vprašam pa se, da ne bom v prihodnje isto vztrajala, lahko bom pa morda šla v drugo skrajnost in imela precej višje zahteve/želje pri naslednjem.

Ampak zdej mi je fajn in mi res ni jasno, kaj sem čakala toliko časa. Vprašam pa se, da ne bom v prihodnje isto vztrajala, lahko bom pa morda šla v drugo skrajnost in imela precej višje zahteve/želje pri naslednjem.

Zadnjič spremenil Lady_T, dne 17. Maj. 2008 14:41, skupaj popravljeno 1 krat.
Ne vem če je glih to res,da imamo premalo samozavesti... ampak ko imaš nekoga rad,vedno upaš da bo boljše...da se bo spremenil,da bo vse tak ko je blo na začetku in bla bla...in potem ti že vsi govorijo,da je boljše da končaš...ampak dokler sam ne dojameš tega,ne moreš naprej...Samo ta stavek še presneto drži. Seasons change ,but people don't... 

-
- Cosmopolitanka
- Kraj: Maribor
Lady_T napisal/-a:Ja, sam je pa zanimiv, da samo pri njemu zablokiraš.. v ostalih situacijah in odnosih sem bila normalno samozavestna
ja, se strinjam s tem...jaz sem bila v družbi tudi čisto normalno samozavestna, ne nekaj pretirano in vseeno malo sramežljiva, ampak normalno, nisem se počutila slabo v svoji koži...
Houd de wereld tegen
-
- Cosmopsiho
Tema zame.
Jaz sem že zelo dolgo zaljubljena v fanta, ki je bolj nasilen. Problem je v tem, da nasilen ni samo ko spije kaj alkohola (pijan ni nikoli, vsaj jaz ga še nisem videla) ampak je tudi trezen dokaj agresiven. Ni nek odpadnik družbe, da bi delal nered, saj je iz urejene družine, ampak ga včasih zanese, da bi se s fanti kaj tepli... Rad išče probleme.
Nasploh ni najbolj spoštljiv do punc oz. preveč posplošuje in vsem puncam govori da so neumne. Vseeno pa ima tudi smisel za humor in tisto nežno plat, ki jo vsi poznamo.
Kaj ženske (pa naj bodo lepe, pametne ali nič od tega) privlači na takih tipih oz. zakaj se jim ne izogibajo ali končajo zvezo (če so že v zvezi s takim fantom)? Nič drugega kot zaljubljenost in želja po tem, da se vedno nekaj dogaja, da zveza ni rutina ampak je vse kar je povezano s fantom nepredvidljivo. Zadnjič me je ta fant, ki mi je že dlje časa všeč, močno prijel za zapestje, ker pač nisva bila istega mnenja. Sicer je bilo napol v šali, ampak sem se čisto razkurila in mu zdaj vedno zabijem nekaj nesramnega, tako da najina komunikacija več sploh ne steče brez žalitev, četudi je mišljeno napol v šali. 

-
- Cosmopsiho
bina_ napisal/-a:Ne vem če je glih to res,da imamo premalo samozavesti... ampak ko imaš nekoga rad,vedno upaš da bo boljše...da se bo spremenil,da bo vse tak ko je blo na začetku in bla bla...in potem ti že vsi govorijo,da je boljše da končaš...ampak dokler sam ne dojameš tega,ne moreš naprej...Samo ta stavek še presneto drži. Seasons change ,but people don't...
Kako zelo mi je to znano...

Tamala_mrha napisal/-a: Kaj ženske (pa naj bodo lepe, pametne ali nič od tega) privlači na takih tipih oz. zakaj se jim ne izogibajo ali končajo zvezo (če so že v zvezi s takim fantom)? Nič drugega kot zaljubljenost in želja po tem, da se vedno nekaj dogaja, da zveza ni rutina ampak je vse kar je povezano s fantom nepredvidljivo.
Zvezo raje popestrim na kakšen drugačen način pa tud ni dolgočasn
-
- Cosmopsiho
1. zveza z nasilnim (tako fizično kot psihično), nespoštljivim moškim, je bolj razburljiva kot zveza z normalnim tipom, ki je 'ful uredu'. je več spolne privlačnosti, ves čas se nekaj dogaja (kreg > pomiritev > kreg), kar je potrebno za več strasti. slednje ženske običajno zamenjujejo za ljubezen, ki pa je žal nekaj povsem drugega. tudi ko končajo tako zvezo, si hitro najdejo podobnega, ker jih po 'naključju' ravno taki privlačijo. večinoma se že takoj zavedajo, da se v tako zvezo ni pametno spuščati, vendar je privlačnost neustavljiva. če slučajno kdaj spoznajo normalnega tipa, se razmerje hitro konča, ker kao: a) ni dovolj zanimiv b) jo ima 'preveč' rad c) seksualno ni dovolj privlačen d) se začne dolgočasiti, ker se ji ni treba truditi za njegovo ljubezen e) misli, da ni dovolj dobra zanj f) ne prenese normalne doze spoštovanja in vračanja ljubezni, saj takšne zveze ni navajena g) itd.
2. odvisnost od odnosov, strah pred samoto, nizka samozavest. ker so taki moški dostikrat zelo posesivni, dekle hitro pretrga stike s prijatelji, se zapre vase, postane asocialno. torej so njene potrebe po druženju zadovoljene v druženju z bolj ali manj eno samo osebo. take punce so ponavadi precej nesamostojne in so torej v veliki meri odvisne od svojega fanta. prekinitve zveze si ne predstavljajo, ker jih je strah, da bojo izgubljene, da same ne bodo zmogle, da jih bo to 'ubilo'. tako raje ostanejo v slabi zvezi, kot da bi tvegale samskost (če ga vendarle zapustijo, si novega fanta najdejo morda že v roku enega tedna). dostikrat se tolažijo, da ima vseeno nekaj dobrih lastnosti in bodo težko našle drugega fanta, ki bo tudi tako 'dober'. se pravi, da gre za hudo nizko samozavest, če mislijo, da si boljšega fanta ne bodo mogle najti, ali pa bodo ostale večno samske.
3. izhajajo iz disfunkcionalne družine (ločitev, nasilje, alkoholizem, odvisnosti, bolezni ...). deklica se v taki družini trudi za ljubezen enega od staršev (večinoma je to oče). misli, da zanj ni nikoli dovolj dobra, saj starš ne zadovolji potrebe po ljubezni, ki jo rabi vsak otrok. za občutek ljubljenosti se mora znova in znova truditi. ves čas poskuša pomagati, nase zgrinja težave staršev, po možnosti prevzame vlogo vzgojiteljice, gospodinje ipd. ker se že v otroštvu navadi takšnega vzorca, v odrasli dobi podzavestno išče takšna razmerja, kjer se bo neprestano trudila za partnerjevo ljubezen, ki pa je nikoli ne bo dobila v zadostni meri.
4. misli, da je njeno poslanstvo pomagati partnerju in ga spremeniti. privlačijo jo nesposobni, duševno neuravnovešeni, nesamozavestni moški (ja, nasilneži so zelo nesamozavestni). hoče mu pomagati, rešiti njegove težave, vnesti spremembe v njegovo življenje. vendar ji to vedno spodleti, saj zaradi pretiranega 'razumevanja' do njegovih težav namesto prave pomoči nudi zgolj potuho. njegovo obnašanje opravičuje, ker je kao razumevajoča, in mu hoče dati dovolj časa, da se spremeni. poleg tega se boji najhujšega (npr. da jo bo pretepel ali zapustil), če bo s svojo pomočjo pretiravala. tako da ga v bistvu nikoli ne spremeni, čeprav je vseskozi to njen namen. upa, da bo ravno ona tista, ki bo ukrotila svojega tigra. vendar če se partner sam noče spremeniti, mu ona ne more pomagati.
5. kvazi ljubezen: dejansko mislijo, da jih ima partner rad (čeprav je v resnici navaden egoist). fant recimo pretepe svojo punco, ker je šla z enim kolegom na kavo. potem mu je kao žal, se opravičuje, ji govori, kako jo ima najraje na svetu, da jo ljubi tako močno, da zaradi vse te silne ljubezni postane ljubosumen in izgubi nadzor, da je imel slabe izkušnje in je noče izgubiti ter da se bo spremenil ... punca se ga trudi razumeti, se objameta, imata dober seks. v njeni glavi se porajajo misli, da to je pa res ljubezen, da jo ima v bistvu ful ful rad, ampak ima probleme, ona pa mu mora vračati ljubezen s svojim razumevanjem. dobi občutek, da je končno na pravi poti, da ga spremeni, počuti se ljubljeno. in zaradi takih trenutkov ohranja zvezo. čeprav se tip nikoli ne spremeni, in se nasilje nadaljuje.
6. premalo se ukvarja sama s sabo. večino prostega časa porabi za reševanje njegovih problemov in za to, da mu bo ustregla ter tako ne bo jezen (ali karkoli že). napako dela torej v tem, da se z njim ukvarja tudi takrat, ko fizično ni z njim. premalo prostega časa posveti sebi (ukvarjanju z neko zadevo, ki jo veseli, in fanta ne vključuje) ter druženju z drugimi ljudmi. ker je središče njenega življenja on in življenjsko poslanstvo pomagati, služiti njemu, sta odvisnost in strah pred prekinitvijo zveze še hujša.
2. odvisnost od odnosov, strah pred samoto, nizka samozavest. ker so taki moški dostikrat zelo posesivni, dekle hitro pretrga stike s prijatelji, se zapre vase, postane asocialno. torej so njene potrebe po druženju zadovoljene v druženju z bolj ali manj eno samo osebo. take punce so ponavadi precej nesamostojne in so torej v veliki meri odvisne od svojega fanta. prekinitve zveze si ne predstavljajo, ker jih je strah, da bojo izgubljene, da same ne bodo zmogle, da jih bo to 'ubilo'. tako raje ostanejo v slabi zvezi, kot da bi tvegale samskost (če ga vendarle zapustijo, si novega fanta najdejo morda že v roku enega tedna). dostikrat se tolažijo, da ima vseeno nekaj dobrih lastnosti in bodo težko našle drugega fanta, ki bo tudi tako 'dober'. se pravi, da gre za hudo nizko samozavest, če mislijo, da si boljšega fanta ne bodo mogle najti, ali pa bodo ostale večno samske.
3. izhajajo iz disfunkcionalne družine (ločitev, nasilje, alkoholizem, odvisnosti, bolezni ...). deklica se v taki družini trudi za ljubezen enega od staršev (večinoma je to oče). misli, da zanj ni nikoli dovolj dobra, saj starš ne zadovolji potrebe po ljubezni, ki jo rabi vsak otrok. za občutek ljubljenosti se mora znova in znova truditi. ves čas poskuša pomagati, nase zgrinja težave staršev, po možnosti prevzame vlogo vzgojiteljice, gospodinje ipd. ker se že v otroštvu navadi takšnega vzorca, v odrasli dobi podzavestno išče takšna razmerja, kjer se bo neprestano trudila za partnerjevo ljubezen, ki pa je nikoli ne bo dobila v zadostni meri.
4. misli, da je njeno poslanstvo pomagati partnerju in ga spremeniti. privlačijo jo nesposobni, duševno neuravnovešeni, nesamozavestni moški (ja, nasilneži so zelo nesamozavestni). hoče mu pomagati, rešiti njegove težave, vnesti spremembe v njegovo življenje. vendar ji to vedno spodleti, saj zaradi pretiranega 'razumevanja' do njegovih težav namesto prave pomoči nudi zgolj potuho. njegovo obnašanje opravičuje, ker je kao razumevajoča, in mu hoče dati dovolj časa, da se spremeni. poleg tega se boji najhujšega (npr. da jo bo pretepel ali zapustil), če bo s svojo pomočjo pretiravala. tako da ga v bistvu nikoli ne spremeni, čeprav je vseskozi to njen namen. upa, da bo ravno ona tista, ki bo ukrotila svojega tigra. vendar če se partner sam noče spremeniti, mu ona ne more pomagati.
5. kvazi ljubezen: dejansko mislijo, da jih ima partner rad (čeprav je v resnici navaden egoist). fant recimo pretepe svojo punco, ker je šla z enim kolegom na kavo. potem mu je kao žal, se opravičuje, ji govori, kako jo ima najraje na svetu, da jo ljubi tako močno, da zaradi vse te silne ljubezni postane ljubosumen in izgubi nadzor, da je imel slabe izkušnje in je noče izgubiti ter da se bo spremenil ... punca se ga trudi razumeti, se objameta, imata dober seks. v njeni glavi se porajajo misli, da to je pa res ljubezen, da jo ima v bistvu ful ful rad, ampak ima probleme, ona pa mu mora vračati ljubezen s svojim razumevanjem. dobi občutek, da je končno na pravi poti, da ga spremeni, počuti se ljubljeno. in zaradi takih trenutkov ohranja zvezo. čeprav se tip nikoli ne spremeni, in se nasilje nadaljuje.
6. premalo se ukvarja sama s sabo. večino prostega časa porabi za reševanje njegovih problemov in za to, da mu bo ustregla ter tako ne bo jezen (ali karkoli že). napako dela torej v tem, da se z njim ukvarja tudi takrat, ko fizično ni z njim. premalo prostega časa posveti sebi (ukvarjanju z neko zadevo, ki jo veseli, in fanta ne vključuje) ter druženju z drugimi ljudmi. ker je središče njenega življenja on in življenjsko poslanstvo pomagati, služiti njemu, sta odvisnost in strah pred prekinitvijo zveze še hujša.
kajira napisal/-a:6. premalo se ukvarja sama s sabo. večino prostega časa porabi za reševanje njegovih problemov in za to, da mu bo ustregla ter tako ne bo jezen (ali karkoli že). napako dela torej v tem, da se z njim ukvarja tudi takrat, ko fizično ni z njim. premalo prostega časa posveti sebi (ukvarjanju z neko zadevo, ki jo veseli, in fanta ne vključuje) ter druženju z drugimi ljudmi. ker je središče njenega življenja on in življenjsko poslanstvo pomagati, služiti njemu, sta odvisnost in strah pred prekinitvijo zveze še hujša.
jp, to sm jas