vaša mnenja

Pomoč iz čustvenih stisk.
+zoja+
Sramežljivka
Sramežljivka

vaša mnenja

Neprebrana objava Napisal/-a +zoja+ »

Najprej vsem en lep pozdrav!
Sem nova na forumu in prosila bi za vašo pomoč...vem, da obstajajo podobne teme, vendar bi potrebovala še kakšno drugo bolj objektivno mnenje za konkretno situacijo...
Fant je bil pred najino zvezo precej družaben, lahko bi rekla, da je s svojo družbo intenzivno izkoristil žurerska leta...ko sva začela, se je zelo umiril...sam od sebe....rekel je, da tega ne potrebuje več in da mu je fajn v moji družbi. Sama sem precej umirjen tip človeka, z zelo ozkim krogom prijateljev...v življenju so me do sedaj zanimale druge stvari..torej sva se našla dva človeka z nekoliko različnim stilom življenja...in kaj me je začelo nekako žalostiti..opazila sem, da fant nekako živi dvojno življenje...ko je z mano, se trudi biti najboljši..ob moji prisotnosti noče piti ( saj ne da bi to hotela), ni mu v interesu, da bi kdaj skupaj šla ven plesat..delat nekaj novega...vse skupaj je monotono in iz tega ga ni mogoče premakniti (pogovor ne pomaga)...in po enem mesecu, ko pogreša stare čase, gre v svoj kraj in se sam dobi s kolegi ( mene nikoli ne povabi v svojo družbo), ter ga zafešta...Saj nimam nič proti temu, sem prav vesela in se zavedam, da človek potrebuje nek svoj prostor in čas..samo vseeno...kako je možno, da po tolikem času v moji družbi ni toliko sproščen, da bi se lahko tudi ob meni zabaval, se ob meni počutil domače in sprejeto tudi takrat, ko ga zafešta? Počutim se kot njegova mama...ko je z mano je ves priden (ker mene dojema za zelo pridno), in ni variante, da bi se mi pokazal v nekoliko bolj sproščeni luči...pa si zelo želim, da bi me kdaj vzel zraven, ker sama drugače sploh nisem zategnjena in se rada zabavam, ob njemu pa sploh...Do sedaj sva bila na nekaj družinskih zabavah, pa sem vedno opazila, da z njegove strani ni bilo sproščenosti, ni se zabaval, bil je napet in nerazpoložen...
Torej..kako naj popravim nastalo situacijo? Pogovarjala sva se o tem, pa vse zanika..Pravi, da sem vedno dobrodošla v njegovo družbo in naj samo rečem, ko mi bo pasalo....vendar čutim, da si me ob svojih domačih in prijateljih v resnici ne želi, ker ga oropam za neko doživetje...Ko ga jaz povabim k svojim, pa najde izgovor...in midva sva res samo midva, brez druženja z ostalimi...ali sem z njim..ali pa sama s svojimi prijatelji..vse ostalo odpade....
Pripravljen me je spustiti samo v določen del svojega življenja, kjer naredi vse tako, da mi je res lepo ...a jaz bi hotela, da bi me spustil iz te izolirane kletke..

že vnaprej hvala za nasvete!!
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

Prvič, nihče se ne zabava na družinskih feštah, tako da si pomoje ti v glavi čisto narobe predstavljaš, kako ga on žura na babičinem rojstnem dnevu :) Verjetno te ne vzame s seboj, ker gre večini ljudi že lastna žlahta na ku***, kaj šele da bi se še s tujimi tetami ukvarjali.

Glede žuranja bi pa mogoče pomagalo, če bi ti kdaj prevzela pobudo, zvrnila kozarček in šla prva plesat. Kar težko verjamem, da se ti ne bi pridružil. Pomoje ima samo občutek, da bi ti iz enega temnega kota opazovala dogajanje, njemu bi bilo pa potem gadno, ker ne bi vedel, a naj ga žura s frendi, a naj tebi družbo dela.
+zoja+
Sramežljivka
Sramežljivka

...saj vem, da družinske fešte niso vrhunec zabav..to sem navedla samo kot primer..ko je praktično med svojimi sorodniki, pa mu je neprijetno...ker sem pač z njim...

...drugače sem pa sama že večkrat dala pobudo, za marsikaj..pa se mi ponavadi samo nasmeje...pa mu še enkrat rečem..pa mi pravi, da jaz nisem taka...(o meni ima neko fiktivno predstavo)
...moje žurerske izkušnje so borne..enkrat na tri mesece mi zapaše, da se grem kam znoret...ko sem bila sama, sem se šla...sedaj mi pa brez njega tud ni za it...

ah ja...
punchka
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a punchka »

+zoja+ napisal/-a:sedaj mi pa brez njega tud ni za it...

zakaj pa ne?

če brez njega nikoli nikamor ne greš, potem res ni čudno, da ima tako predstavo o tebi :) pojdi ven, zažuraj ga tako kot včasih - ti se boš bolje počutila, on pa bo zelo verjetno spremenil mnenje :)
to infinity and beyond!
AbbA
Debatorica
Debatorica
Kraj: Somewhere over the rainbow

Neprebrana objava Napisal/-a AbbA »

Koliko časa pa sta skupaj? Moj bivši je tudi bil tak, veliko časa, potem pa sem sama začela hoditi ven s kolegi in ko je videl, da grem sama in da me oblegajo tudi fantje, me je z veseljem s sabo vzel :P
Uporabniški avatar
miteq
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a miteq »

Normalno je, da želi moški bit sam s svojimi kolegi. Prvič zato, ker se lahko pogovarja o moških zadevah, ki morebiti sploh ne zanimajo žensk, drugič, ker želi pozornost namenit tudi izključno kolegom in vzdrževat odnose z njimi (to pomeni, počet moške stvari, ki za žensko niso zabavne).

Kot končno pač, da ne rabi neprestano gledat na punco, v primeru da bi bila zraven, in se lahko brezskrbno prepusti moškim neumnostim.

Ti si pa verjetno razlagaš, da se on drugače obnaša ob tabi kot se ob kolegih - nekakšno razliko je sigurno za pričakovat, saj pred punco ne moreš vsega počet in govorit, pred kolegi, ki jih pa mogoče poznaš že dlje časa, pa verjetno lahko. Drugače pa je, če je tvoj fant kot dan in noč, kadar je s kolegi ali s tabo.

Svetujem ti, da se ne obremenjuj s tem, pusti mu tudi te njegove večere s kolegi, kjer lahko z njimi debatira o xyz stvareh in počne enako butaste stvari (v mejah normale, seveda).
Cosmopolitánka -e ž (á) naivna in tečna ženska; kokoš : kako je tečna - ta je prava cosmopolitanka; ti si rojena cosmopolitanka, ni ti pomoči; kako je lahko takšna cosmopolitanka dobila tako super moža?

Vir: SSKJ
/\/\4t3j
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a /\/\4t3j »

Logično je, da te nebo vabil v moško družbo med moške pogovore. Pač rabi včasih malo časa za sebe in za svoje prijatelje, malo hoče brezskrbno zažurat samo z njegovimi prijatelji. Ti bi lahko isto naredila in odšla ven z tvojimi prijateljicami.
+zoja+
Sramežljivka
Sramežljivka

problem je v tem, da to največkrat ni izključno moška družba, saj mi je v tem primeru jasno, da nimam kaj tam počet...

gre za razne piknike in fešte, na katere tudi drugi njegovi frendi pripeljejo svoje punce, mene pa pač ni zraven...ponavadi izpade tako, kot da so se za taka druženja odločili zadnji hip in me zato ni vzel s sabo...pa razumem da se to zgodi enkrat ali dvakrat...pri nama pa je to konstantno...midva kot par v zunanjem svetu ne obstajava, se ne druživa z drugimi iz moje ali njegove družbe...ker na njihove fešte me ne povabi, na naše pa noče prit....torej sva sama, greva v kino, počneva cel kup stvari.ampak sama....in po skorajšnjem letu me je to pričelo motit, pogovor ne obradi sadov..žal...
Uporabniški avatar
iluzija
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a iluzija »

Tudi jaz sem približno iste vrste človek kot ti (s tem, da si vseeno malo večkrat privoščim žurerski odklop :D ), moj fant pa čisto na kontra od mene - s tem, da me velikokrat povabi zraven, vendar ga zavrnem. Zakaj ga zavrnem? Kljub temu, da me sam od sebe povabi in si želi, da bi šla zraven, jaz nočem, ker dobim občutek, da se "štulim" zraven, čeprav se definitivno ne. Samo moj trapast občutek pač. Čeprav v zadnjem času tudi to moje "štuljenje" kar funkcionira :D . Pa da poudarim - tudi v njegovi družbi bolj ali manj prevladujejo punce :) .

No, fant ti je rekel, da greš lahko kadarkoli zraven. Pa pojdi takrat, ko bo šel on in mu pokaži, da nisi noben partybraker.
+zoja+
Sramežljivka
Sramežljivka

...žalostna sem predvsem glede tega, ker se zgodi, da sva nekam skup povabljena, pa mi on tega ne omeni...pozabi ali pa govori da itak ni ziher če bo in da gre samo domov po določenih opravkih in pogledat familijo...sej to mi je čisto samoumevno...in gre potem sam, fešta se zgodi, saj je napovedana že cel čas... jest pa ostanem doma....
..potem mi pa govori, da mu je bilo tako bedno tam brez mene....in on revež res ni vedel da bo to tako fajn....in da je res mislil da bo to neka interna zadeva, med njegovimi kolegi, potem se pa izkaže, da so bili vsi tam...od sošolcev, kolegov, neznanega folka.....
sej nočem viset z njim na vsaki pijači, ki jo ima s svojo družbo...imam jaz tudi svoje stvari in prijatelje..me pa moti, da me na zelo sofisticiran način odriva iz svoje družbe, in zavrača mojo...in da se to sedaj ponavlja....v intervlih....
mu rečem, da me to moti, da me s tem prizadane in da naj mi raje iskreno pove, da si me ne želi ob sebi..pa reče da ni res to, da se kaj takega ne bo nikoli več zgodilo in da me bo sedaj pa vedno povabil...pa se potem zgodi ista štorija...
To je ena redkih stvari, ki me moti, v odnosu do mene je drugače zelo pozoren...samo še sama več ne vem ali je ta odnos sploh iskren...
Black Kitty

Neprebrana objava Napisal/-a Black Kitty »

Ma dobra si, da vse to trpiš. Js bi mu tako štalo nardila :D .
Kot prvo bi me začelo skrbeti, če on slučajno nima druge in če frendi sploh vejo zame - če se tako butasto obnaša.
Ko bi me poklical iz fešte, bi uletela in nardila totalni žur, kot da njega sploh ni tam in se spoznala z vsemi frendi, njihovimi puncami in ga zažurala - brez njega. Pomoje bi ga cel večer ignorirala, kenslala in ga sama žurala. Čaki mal, ceno je treba plačat. Če on mene lahko kensla in ne pelje zraven :evil: , pazi se me.. Poleg tega me pa v vajinem odnosu najbolj moti to, da nista sproščena drug ob drugem in se ne kažeta takršna kot sta. Vse skupaj je krneki. Odnos je lahko dober, ko si partnerja 100% zaupata in poznata drug drugega (+ljubezen)
Uporabniški avatar
miteq
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a miteq »

Black Kitty napisal/-a:Ma dobra si, da vse to trpiš. Js bi mu tako štalo nardila :D .
Kot prvo bi me začelo skrbeti, če on slučajno nima druge in če frendi sploh vejo zame - če se tako butasto obnaša.
Ko bi me poklical iz fešte, bi uletela in nardila totalni žur, kot da njega sploh ni tam in se spoznala z vsemi frendi, njihovimi puncami in ga zažurala - brez njega. Pomoje bi ga cel večer ignorirala, kenslala in ga sama žurala. Čaki mal, ceno je treba plačat. Če on mene lahko kensla in ne pelje zraven :evil: , pazi se me.. Poleg tega me pa v vajinem odnosu najbolj moti to, da nista sproščena drug ob drugem in se ne kažeta takršna kot sta. Vse skupaj je krneki. Odnos je lahko dober, ko si partnerja 100% zaupata in poznata drug drugega (+ljubezen)

To razmišljanje je čudno. Upam, da ti naslednjič na wcju zmanjka wc papirja.

Kaj bi bilo, če bi se vsi nekaj maščevali partnerjem, ker pač niso takšni kot bi si mi želeli. Na koncu bi se itak poklali. Mislim... Mene je res včasih strah, kaki ljudje hodijo okoli mene in tega sploh ne vem (ja, s tem mislim tebe).
Cosmopolitánka -e ž (á) naivna in tečna ženska; kokoš : kako je tečna - ta je prava cosmopolitanka; ti si rojena cosmopolitanka, ni ti pomoči; kako je lahko takšna cosmopolitanka dobila tako super moža?

Vir: SSKJ
Black Kitty

Neprebrana objava Napisal/-a Black Kitty »

Nič hudega :D
Tak k ma odnos tip do mene, mam js tud do njega. Moj gre sam žurat, ma moške večere, tak k mam tut js svoje večere, ampak tak k se pa on do nje obnaša mi pa ne bi bilo ql. In ja, bi mu vrnila milo za drago, če se noče niti pogovorit.

In bom pazila, da mi wc papirja ne zmanka, ker robčkov res ne nosim s sabo :lol:
Prtička
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Prtička »

Mam dost podobn mnene kot black kitty.
en vzrok more bit,da do zdej pr vsh prložnostih ni niti enkat ratal,da bi šla z njim.
js bi pomislna da se me sramuje al pa kej.al pa da sm prezamorjena za njih.
ka pa wem...
vrjetn si super punca in vse,kle je ziher problem u njemu.neki je vmes.to je jasno. kaj? pojma nimam...
js bi ga šla mal žurat vn na tojem mestu...ene par vikendou...brez da ve s kom si in kje si...me zanima reakcija.
+zoja+
Sramežljivka
Sramežljivka

hja...sej parkrat sva bila kje skupaj, ampak lahko v enem letu preštejem te skupne momente na prste ene roke...
svojim kolegom me je predstavil po nekaj mesecih in skupaj sva bila potem z njegovo družbo še enkrat za novo leto....vmes pa je bilo nekaj stvari, na katere bi lahko šla..bi nekako uskladila vse svoje obveznosti, če bi res čutila, da si me želi ob sebi..tako pa sem se raje odmaknila...
Sam pravi, da me noče siliti v neke stvari ker ve, da imam veliko drugih okupacij...in mi zato kao nič ne reče....s tem nekako opravičuje svoje početje...torej on bi me kam povabil, če bi mu sama prva zatežila...in tukaj se pri meni ustavi, ker tega ne bi nikoli naredila in to dobro ve...in mu tudi odgovarja...očitno..
in zakaj to naredi...tega ne vem...pravi da je ob meni čisto sproščen in da sem super punca in da oh in sploh...samo tega pokaže pa ne...
me ima samo zato, da mu krajšam študentske tedne v ljubljani...ne vem....njegovi odhodi domov so vse bolj pogosti, vedno z izgovorom, da bo ful zaposlen...saj včasih je res....samo se je pa parkrat zgodilo, da je bil potem nekje sam, ko so bili drugi s svojimi deklicami...in to mi je nekako dalo mislti...zakaj mu to tako odgovarja...pripravljena sem na vsako kritiko...želim si izboljšati odnos, pridobiti več sproščenosti in iskrenosti od njega...in če je kaj v moji moči, potem bi storila vse..ga konec koncev tudi razumela v tem početju...samo da bi bil iskren...brez nekih trhlih izgovorov....
Odgovori