Zveza in prijatelji

Zadovolj(e)n/a v postelji.
pernecka
Sramežljivka
Sramežljivka

Zveza in prijatelji

Neprebrana objava Napisal/-a pernecka »

Zanima me tisti ki imate/ste imeli zvezo ste imeli skupne prijatelje,pol pol ali čisto ločene? Ste hodili s partnerjem skupaj ven ga žurat in napit in ste se imeli fajn ali je to bilo katastrofa?Naj povem da sem v 4letni zvezi s fantom s katerim pa imava prijatelje ločene :roll: Na začetku se s tem nisem obremenjevla,sedaj pa me zelo moti. Mislim da zato ker ko je šel s svojimi prijatelji ven je hotel da grem z njim..pol pa mi je bilo tam tečno in sem silila domov ker je bil pogovor bolj usmerjen o njihovih stvareh,jaz pa sem bila ko megla.Zato nikoli več nočem z njim.Sem mu že rekla da naj pa on 1x pride z mano ko grem s prijateljicami na kavo,pa je rekel da mu ni za poslušat o šminkah in torbicah itd. Sicer poznam njegove kolege,vendar samo toliko koliko on govori o njih in obratno. Ko gre s kolegi ven hoče da si pripeljem zraven frendico da mi nebo tečno,ampak gledano iz moje strani jaz tut nebi šla ven z nekom ki ga ne poznam dddd :oops: Moje mnenje je da če si v zvezi imaš pavico vedeti kaj se s partnerjem dogaja,kakšno družbo ima in navsezadnje se znat zabavat z njim.Skoraj vedno ko greva skupaj ven se ga napije ko krava,in pol me pusti samo ali pa ignorira da se skregava...in pol vsak na svojo stran ali pa dirkt domov. Full me je začelo motit da nimava skupnih prijateljev in da se skupaj zabavava ker menim da je potrebno to. Ok sej ne rečem da pač so prijatelji ki so samo tvoji,ampak vseeno rabiš tut skupne-tega pa mi2 nimama. Npr danes gre na roj dan od njegovega prijatelja ki ga poznam. Tam bo full folka(ki ga ne poznam seveda).Zraven tam pa še praznuje en ki ga niti moj fant ne pozna kaj šele jaz. In ko je rekel da naj grem z njim in vzamem prijateljico zraven da mi nebo tečno sem odgovorila da nebom šla,ker nobenga ne poznam poleg tega bo tam moj fant rolal muziko,med drugim bo videl prijatelje in valda da nebo cel večer z mano ampak ga bo okol bluzil in če bi bila na prijateljičinem mestu tut nebi šla kr nekam k nekemu folku kateri ne vem kdo je.Zato bom doma.In grema po mestu včeraj zvečer in gre ena punca mimo naju pa mu reče:o se vidimo ju3 na čagi ne? Jaz pa zraven ko neko tele.. :? Moti me da ne znama skupaj ven it in uživat.. drugimi se znama sprostit skupaj pa ne.In boli me da z drugimi se zabava z mano pa ne.Kaj vi mislite?Sem jaz razlog tega ali je moje mišljenje čisto normalno da ne rinem nekam kjer so mi vsi tuji.Naj povem da mu nikoli nisem česa prepovedovala ampak vedno ko je šel ven je prišel tako nažgan da je vse pobruhal itd da sem bla prav živčna ko je šel ven naslednjič saj sem vedela kako spet bo. O tem skos razmišljam in se celo pogovarjava da bi šla narazen ker če tega ne znama popravit je obsojeno na propad. :cry:
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a metuljčica* »

Midva tudi nimava skupnih prijateljev. Jaz grem s prijateljicami sama na kavo, prav tako gre on občasno sam s kolegi na pijačo (se pa ne napije!).
Skupaj pa se druživa z najinimi brati/sestrami in še z eno mojo sestrično+njenim fantom. To nama zadostuje.
Prav ven pa ne hodiva več, ker sva že prestara. :P

Tako da jaz na tvojem mestu najbrž ne bi hodila ven skupaj z njim+njegovimi kolegi, prav tako pa ne bi s sabo jemala ''prikolice'', samo da meni ne bo dolgčas. Če se ne bi dobro počutila v taki družbi, bi šla tisti večer raje sama s tisto kolegico nekam drugam. :)

Lahko si pa poiščeta nek skupen hobi kot alternativo. Tudi tako bosta skupaj preživljala prosti čas. :)

EDIT: Sem zdaj v neki drugi temi videla, da si se že odločila glede konca zveze. :?
alana
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: bela krajina

Neprebrana objava Napisal/-a alana »

čao
jst mislim da bi morala it z njim.ker če je on povabljen si tudi ti,čeprav nobenega ne poznaš-boš jih pa lahko spoznala,opažala kako družbo ima...
meni je bilo tudi brezveze ko sm sedela zdravn samih tipov in poslušala moške pogovore,ampak punca sm mu in hotla sm da to vsi vejo in tudi on.a čez čas mi je res postajalo tečno in sm si nekako izborila,da je šel tudi sam kdaj...ampak zdej sva se odtujila in vedno mislim da mi neče vsega povedat,da me nima več rad (ker imava vedno neke probleme)...zato mislim da pejdi z njim vn,ne glih čisto vsakič,ampak nekrta imeti vsak svoje prijatelje-ker jst mislim da to ni pametno.to je pač moje mnenje.
Black Kitty

Neprebrana objava Napisal/-a Black Kitty »

Štiri leta je dolga doba in če se v tem času nista mogla glede takih stvari zment... Mene bi predvsem motil, da gre on zmeri vn sam in se ga ful napije. K bi šla zraven, pa da bi me ignoriral - ode mu glava :evil: . Lubči, tak se pa že ne bomo šli.
Z mojim :hearts: greva vsak posebi ga žurat ali pa skupaj. Se je že parkrat nardil, da je bil utrujen, js pa na višku energije, on je šel domov spat, js ga pa naprej žurat :). Danes pa greva na eno žurko, k jo ima njegov frend s še enim in praktično nobenga ne bom poznala. Mi ni nč bad, ker ne bi zdej folka poznala, sej jih bom spoznala. Edin k me skrbi je to, da bi moj mel občutek, da mora bit skos zraven mene in ga bo to mal oviral pri žuranju. Bomo že nardil, da se ga bo fajn žural in se bomo vsi fajn mel :D
Do zdej sva bolj ločeno hodila vn, zadnje čase pa več. Ta teden sem se dobila t bfrendom in smo šli skupi z mojim na pjačo in po trgovinah (ful smo se mel dobr :D ). Sam k se js dobim s frendico ali pa s tem frendom, grem največkrat sama, ker se mamo pač velik stvari za zment. Drugač pa k te je zadnjič zraven vzel, a si pričakovala da se bo o teb zdej govoril oz. vse okrog tebe vrtel? Te tipi ga skupi že dolg žurajo in če nočeš bit megla, morš ti pritegniti pozornost, povedat kej tazga k se oni pogovarjajo, ne pa jim sam stit, da govorijo, ti si pa zraven tih - pol še nedružabna izpadeš.
Enkrat se fajn pogovorita o tem, kaj on od tebe pričakuje in kaj ti od njega ter zakaj to pričakujeta drug od druzga. Drugač bo zveza kmal šla rakom žvižgat..
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Primorska

Neprebrana objava Napisal/-a Mimi_M »

Midva sva že mal starejša, tako da te okupacije s prijatelji in družbo nasploh ni več toliko :wink: , še zase imam komaj dovolj časa...
Ampak recimo moj partner se je ful dobro ujel z mojo najboljšo prijateljico in njenim fantom, tako da se večkrat dobimo, gremo na pijačo, večerjo ali kam drugam pač,
drugače pa tudi jaz nimam neke horde prijateljic, dobivam se še z dvema ali tremi, kjer pa gre res le za babji čvek in tja mojga definitivno ne vlačim, pa vsem paše tako :) .

Na njegovi strani je podobno, najboljš se štekamo z njegovim bratom in ženo, smo tudi večkrat skupaj, prav tako pa ima tudi nekaj svojih kolegov, s katerimi gre na pivo ali dve, ampak midva v bistvu nikol ne hodiva ven tako zvečer za več časa alpa da bi rekli, da gre eden ali drugi žurat, nama ni do tega in je čist Ok tako, kot je.

Z bivšim je bilo mal drugače, ko sva bila precej mlajša, on je imel ful velik kolegov in družbe, večina od njih mi je bila bedna (primitivni tipi, samski, ljubitelji alkohola) in se jim nisem želela pridružit, občasno smo pač šli ven skupaj kam na kakšen večji žur, po lokalih mi pa z njimi ni bilo za it.
je pa imel tudi nekaj prijateljev, s katerimi smo se ful ujeli, ponavadi kar po parih in iz tistih časov imam tako še dve ali tri precej fajn prijateljice, s katerimi vzdržujemo stike, kljub temu, da mene ni več v tistem okolju in one so nekak tako še vedno v stiku z mojim bivšim in z mano...
Gost

Neprebrana objava Napisal/-a Gost »

Jaz tudi mislim, da je ta ideja 'skupnih prijateljev' predvsem potreba malo mlajsih parov, npr. ko se spoznata v srednji soli, obiskujeta iste kraje, spoznata druzbo drug drugega ipd.

Midva nimava skupnih prijateljev, ker ko sva se spoznala, sva imela vsak svoje in se zmeraj je tako. Ne vidim potrebe po skupnih oz. jih ne mislim nacrtno iskati. On gre ven s svojimi kolegi in ja, tudi pijejo, pa kaj naj proti temu, saj to ni greh ali pac? Ne vidim razloga, da bi bila tam zraven, ker so to moski veceri, me celo veseli, da se zgodi, ker potem poslusam razne prigode :D Jaz pa ze pred njim nisem veliko hodila ven, tako da tudi zdaj ne grem, ce ze, na pijaco s kolegicami in to je to. Redko greva tudi midva cisto sama ven, je lusno, bova morala iti veckrat, ampak pogosto je tako, da nama v petek/soboto zvecer pac pase preziveti bolj mirno kot nekje med gruco neznancev :)

Da bi fanta zapustila, zato ker nimava skupnih prijateljev pa ... se prepricana, da ga imas sploh rada, ce si pripravljena vse koncati samo zato?
Uporabniški avatar
punkie_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a punkie_ »

čist vem kako ti je ker sem se tud js večkrat počutila kot en privesek. ful je odvisno, kako se fant obnaša, ko sta skupaj z njegovimi prijatelji. recimo da te predstavi, da ti kr ne pobegne k drugim se menit in te pusti samo z neznanci, da se pogovarja s tabo in te vključi v pogovor, ko se meni z drugimi... ker lažje spoznaš druge če je še tip zraven, sej potem ko se že poznate, potem ni več problem če si sama z njimi... na mojga sem bla ful dostkrat jezna, recimo grejo skupej vn kadit in jih ni blo po pou ure, jst ne kadim, ostalih tudi ne poznam ne vem kok da bi se zdej loh menla z njimi, ker so se že vsi nekej svojega menili... in mi je blo ful grdo od njega, da me kr tko pusti, k dobr ve d nism taka d bom zdj kr šla k enim se menit

tko da najbolš se mi zdi, da se še bolj pogovorita o zadevi, da mu razložiš, da ti je nelagodno, če te kar pusti samo, rečeš da bi ful rada bolj spoznala njegove prijatelje ampak ga vsaj malo rabiš da ti je v oporo. če mu boš iskreno povedala se mi zdi, da bo razumel.
^cherry^
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a ^cherry^ »

Black Kitty napisal/-a:Z mojim :hearts: greva vsak posebi ga žurat ali pa skupaj.

Midva isto.
Čeprav je pa res, da sm se js full ujela z njegovomi kolegi in full rada hodim z njimi ven pa čeprav sm edina punca. No, včasih se najde še kak drug par.

tko da najbolš se mi zdi, da se še bolj pogovorita o zadevi, da mu razložiš, da ti je nelagodno, če te kar pusti samo, rečeš da bi ful rada bolj spoznala njegove prijatelje ampak ga vsaj malo rabiš da ti je v oporo. če mu boš iskreno povedala se mi zdi, da bo razumel.

Se strinjam.
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a red_rose »

jaz pa se ponavadi z ljudmi dobro ujamem, in ne delujem kot neka posesivna punca, ki jim bo vzela prijatelja, tako da se potem predstaviva drug drugim prijateljem in imava nekakšno razširjeno skupno družbo :lol:
najpomembnejše je, da si še vedno vzamemo dovolj časa za prijatelje, tudi brez punce/fanta :P
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

Meni se zdi, da si tukaj precej ti kriva. Po eni strani želiš imet s fantom skupno družbo, po drugi pa zavračaš njegove prijatelje.
Vem o čem govorim, ker sem bila precej časa v enakem položaju kot ti, tip ima eno veliko stalno družbo, v katero se nikakor nisem mogla vklopit. Ampak v takem položaju moraš ti narest prvi korak, ker ga njim ni treba, ti si tista ki je osamljena. In če stojiš v kotu kot ena limona in grdo gledaš okoli sebe, ti je valjda bedno na čagi.

Verjetno je krivo tudi to, da je tvoj tip kreten, ki se ga napije in te kensla, ampak to pa ni več problem skupne družbe, pač pa vajina osebna težava.

Sicer pa mislim, da vsak par rabi družbo. Ni treba, da je to gruča, s katero se ga greš napit, ampak kakšen par, ki ga lahko povabiš v kino ali na pijačo, pa ni nikoli odveč :)
Gost

Neprebrana objava Napisal/-a Gost »

jullia_ napisal/-a:Sicer pa mislim, da vsak par rabi družbo. Ni treba, da je to gruča, s katero se ga greš napit, ampak kakšen par, ki ga lahko povabiš v kino ali na pijačo, pa ni nikoli odveč :)

Zakaj pa?
Jaz ne vidim nobene nuje po skupni druzbi. Po loceni, da, vsak mora imeti se nek drug krog ljudi poleg patnerja, ampak v cem bi bila bistvena prednost skupne druzbe pa ne vem.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

Ok, sej to ni ravno v kamen zapisano pravilo, če drugi tega ne rabite, vas nič ne silim :)
Se mi pa zdi, da se krog stvari, ki jih lahko počneš s partnerjem, razširi, če imaš še koga za zraven povabit.
Sej midva se imava recimo ful fajn v dvoje, ampak določene stvari (bowling, namizne igre...) do pa dosti bolj zanimive, če se zbere malo več ljudi.
Pač, pomoje to vnese malo dinamike z zvezo, vsaj pri nama pa lahko rečem tudi, da so se stvari izboljšale, midva pa zbližala, ko sva začela tudi skupaj ven hodit.

Lahko pa recimo podam še en čisto plastičen primer. Moja sestra je imela pred kratkim maturantski ples in seveda tudi afterja. Tam je bila razlika med pari, ki znajo skupaj žurat tudi z drugimi ljudmi in tistimi, ki se v dvoje držijo le sami zase, opazna, ker so ti slednji celo noč sedeli za mizo in se gledali.
In tako je šel cel večer mimo njih, ker se očitno v družbi drug drugega ne znajo do te mere sprostit, da bi malo z ritjo pomigali in nazdravili z razredom.
To se meni pač ne zdi v redu.
Uporabniški avatar
Zvoncica
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Zvoncica »

Jaz te tudi ne razumem, po eni strani jamraš, da nimata skupne družbe in da ne poznaš njegovihh kolegov, po drugi strani pa niti nočeš zraven, ne sama, ne s kolegico.

Sori, pomoje si tukaj precej ti sama kriva...dobra stvar tega pa je, da lažje spremeniš sebe, kot druge ;)
*SweetGirl*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *SweetGirl* »

Jaz sem kr odprta in nimam težav, če se znajdem med neznanimi ljudmi.. Ponavadi greva ven z njegovimi kolegi (tudi pri bivšem je bilo tako) ali sama in se imava vedno 1a. Večkrat pa grem tudi jaz sama s svojimi kolegicami in se potem zunaj dobiva. Imava tudi nekaj skupnih prijateljev, parčkov, pa gremo večkrat na kako pijačo/kino/bowling/kosilo/smučanje/tarok/scrabble,...

jullia_ napisal/-a:Se mi pa zdi, da se krog stvari, ki jih lahko počneš s partnerjem, razširi, če imaš še koga za zraven povabit.
Sej midva se imava recimo ful fajn v dvoje, ampak določene stvari (bowling, namizne igre...) do pa dosti bolj zanimive, če se zbere malo več ljudi.
Pač, pomoje to vnese malo dinamike z zvezo, vsaj pri nama pa lahko rečem tudi, da so se stvari izboljšale, midva pa zbližala, ko sva začela tudi skupaj ven hodit.

Popolnoma se strinjam :gut:
Letting him prove
how much he
loves you
is SO today
Uporabniški avatar
_vampirk'ca
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a _vampirk'ca »

glej če greš enkrat ven z njim spoznaš eno osebo, drugič drugo in kmal poznaš njegove kolege in ti ni problem it ven...če se boš potrudila pol najbrž ne bo problem.tut on bi lahko šel kdaj s tabo ven.povabi še kolegico ki ima fanta pa lahko greste.pa bo poznal njo pa potem pač spet čedalje več ljudi...

jz sm tut poznala sam enga kolega od mojga...pa smo šli ven pa je blo kr fletno=) pa tut on je šu z mano pa smo se meli fajn...da se.

ni še prepozno, zarad tazga razloga se ne splača uničit zveze če vama je drugač čist fino ;)
Odgovori