BeLLi napisal/-a:Dejstvo je, da smo ženske enakopravne moškim in v razvitih državah ne potrebujemo feministk.
I feel fine here
:male: & :female:
Khm... sori, ampak tukej si pa zlo v temo brcnla. Problemov z neenakostjo se zdalec ni konec - se posebej v razvitih drzavah. Dokler ne bomo dosegle popolne enakosti, je pred nami se trnova pot.
Upam, da bos kdaj znorela, ko bos od tipa slisala, da zenska more pridt s sluzbe (enakovredne kot mozeve), skuhat in poskrbet za otroke. In to lahko slisis morda clo v tvojem domacem kraju. Nasilje nad zenskam v druzinah izvira prav iz dejanj seksisticnih moskih, ki se ga verjetno napijejo (ali pa tudi ne), zahtevajo od zene naj bo 'baba' in ce tega ne stori, jo fizicno premaga - ta problem je dalec od resitve; ne zatiskaj si oci v svoji lepo oblazinjeni sobi.
Drug ZELO VELIK manjkajoc korak je korak do politicne enakosti. Pred zakonom smo v razvitih drzavah res enake, v sami strukturi vladnega aparata pa smo v nezaslisani manjsini.
Res me jezi, da mlade zenske danes samo lezijo na postelji, ki so jo tako lepo postljale nase prednice. Me smo se ze rodile v neki semi-enakovredni druzbi, kar pa se ne pomeni, da je problem iztrebljen. Da o manj razvitih drzavah sploh ne govorim.
Feminizem je gibanje za enakopravnost zensk, ne za premoc nad moskimi, ampak za vzoporednost z njimi pred zakonom, v spolnosti in v druzbi. Enako je z bojem za enakopravnost rasnih manjsin/ drugih ras. V resnici je to vsakodneven boj za enakost CLOVESKIH BITIJ. To ni tezenje, to ni utrujanje, to je ubijanje logicnih idej v glave zabitih, omejenih ljudi.
Lahko smo ZELO ponosne na to, da nismo vsakodnevno izpostavljene seksiticnim opazkam. To se ne pomeni, da problema ni. Da ne bo zdej kdo mislil, da sm ena zategnjena, tezka bejba. Razjezi me samo to, da si s potom in solzami (nasih prednic) pridobljen status danes svobodne zenske nekateri vzamejo v zakup in mislijo, da je zahod v rozicah. Wake up.