Radar in kazen
Radar in kazen
Ker nisem nasla nobene podobne teme odpiram novo..niti ne vem ce je pod pravo temo uvrscena....
Lani oktobra me je dobil radar, v naselju sem prekoracila za vec kot 30km/h. Sedaj se dobila vabilo na sodisce, ce zelim, da se lahko zagovarjam.
Lepo prosim, ce mi kdo ki ima izkusnje svetuje pri tem.
Ali se mi splaca iti zagovarjat na sodisce..naj kaj se ponavadi zagovarjate, kaj v tem primeru naredi sodisce ce se uspesno zagovarjas? Ali so kaksni dodatni stroski glede tega??
ALi je najbolje da pac na sodisce en grem in pocakam poloznico in placam....?
Lani oktobra me je dobil radar, v naselju sem prekoracila za vec kot 30km/h. Sedaj se dobila vabilo na sodisce, ce zelim, da se lahko zagovarjam.
Lepo prosim, ce mi kdo ki ima izkusnje svetuje pri tem.
Ali se mi splaca iti zagovarjat na sodisce..naj kaj se ponavadi zagovarjate, kaj v tem primeru naredi sodisce ce se uspesno zagovarjas? Ali so kaksni dodatni stroski glede tega??
huh, odgovor na to vprašanje boš pa najlažje našla na kakšnem moškem avto-forumu...
tole je odlomek iz zvcp-ja...
d) če prekorači hitrost za več kot 30 km/h, z najmanj 120.000 tolarjev. Enako se kaznuje voznik, ki za več kot 20 km/h prekorači dovoljeno hitrost v območju za pešce ali v območju umirjenega prometa. Vozniku motornega vozila se izreče tudi najmanj 5 kazenskih točk in prepoved vožnje motornega vozila.
jaz se kaj pritoževal ne bi, samo dodatni stroški nastajajo s tem, dosegla pa itak ne boš nič... po mojem...
tole je odlomek iz zvcp-ja...
d) če prekorači hitrost za več kot 30 km/h, z najmanj 120.000 tolarjev. Enako se kaznuje voznik, ki za več kot 20 km/h prekorači dovoljeno hitrost v območju za pešce ali v območju umirjenega prometa. Vozniku motornega vozila se izreče tudi najmanj 5 kazenskih točk in prepoved vožnje motornega vozila.
jaz se kaj pritoževal ne bi, samo dodatni stroški nastajajo s tem, dosegla pa itak ne boš nič... po mojem...
glede tega da bi sla na sodisce...gre se mi samo zaradi tega ker sem napihala 0,05, to je dejansko 0...ampak ker v zivljenju se nikoli nisem pokusila alkohola sem rekla ce lahko piham seenkrat in mi ni dovolil...tudi kasneje sem zvedla da te more policaj vedno predno pihas vprasat ce imas ob sebi mobilni telefon...mene ni...samo tukaj se mi gre ce bi mi kaj tezili da sem imela alkohol v sebi, ker sem se vedno vozni zacetnik.
pa ce kdo kaj ve kako je glede teh stroskov in kaj glede na pritozbe naredi sodisce...ce sploh kaj.
vem da so eni kolegici hotli vzet voznisko pa se je skor zjokala tam da si tega ne more privosciti ker se vsak dan vozi ne vem kam na delo, preveza otroke ker je mati samohranilka itd....so ji oprostili.
pa ce kdo kaj ve kako je glede teh stroskov in kaj glede na pritozbe naredi sodisce...ce sploh kaj.
vem da so eni kolegici hotli vzet voznisko pa se je skor zjokala tam da si tega ne more privosciti ker se vsak dan vozi ne vem kam na delo, preveza otroke ker je mati samohranilka itd....so ji oprostili.
Ja saj to da nisi podpisala zapisnika ne pomeni, da te ni bilo tam, ampak da se ne strinjaš z njim. Torej se ne strinjaš z napihano vrednostjo. Ti kar pojdi na sodišče, vozniki začetniki MORAJO imeti v krvi 0.0, v nasprotnem primeru jim vzamejo izpit. Povej, kako je bilo, povej, da nisi pila, magari da si želela še strokovni odvzem krvi, kjer bi res povedalo če si pila ali ne, da pa policaj tega ni želel.
Če prav zastopim ti nisi nič pila pa vseeno napihala? Mogla bi težit za odvzem krvi (predvidevam da nisi vedla da lahko), samo zdaj se pa jaz ne bi zmišljevala da si težila pa da ti ni dovolil.
Vozniško ti na licu mesta lahko odvzamejo, ampak samo če napihaš določeno mejo (kolk je to ne vem točno), da nisi več sposoben za vožnjo.
Dodatni stroški s sodiščem sigurno bodo, kolk velik ti ne znam povedat.
Sicer ne obvladam prekrškovnega prava ampak se mi zdi da tole tvoje sodišče ni posledica zahteve za sodno varstvo (namesto plačilnega naloga) ampak kar navadn sodnik za prekrške ker si pač preveč divjala. Tako da se tega moraš udeležit oz. svoj izostanek opravičit, sodnik pa ti bo na naroku določil kazen.
Pa da te še malo okregam: zakaj zdaj jamraš? če si bila tako pogumna da voziš v naselju več 80 km/h pa sedaj še nosi posledice. Sploh pa voznik začetnik! Vem da ne vozimo vsi vedno in skoz po omejitvah, ampak skozi naselje divjat s tako hitrostjo kjer so otroci, odrasli in živali je pa res skrajno neodgovorno! Brez zamere.
Vozniško ti na licu mesta lahko odvzamejo, ampak samo če napihaš določeno mejo (kolk je to ne vem točno), da nisi več sposoben za vožnjo.
Dodatni stroški s sodiščem sigurno bodo, kolk velik ti ne znam povedat.
Sicer ne obvladam prekrškovnega prava ampak se mi zdi da tole tvoje sodišče ni posledica zahteve za sodno varstvo (namesto plačilnega naloga) ampak kar navadn sodnik za prekrške ker si pač preveč divjala. Tako da se tega moraš udeležit oz. svoj izostanek opravičit, sodnik pa ti bo na naroku določil kazen.
Pa da te še malo okregam: zakaj zdaj jamraš? če si bila tako pogumna da voziš v naselju več 80 km/h pa sedaj še nosi posledice. Sploh pa voznik začetnik! Vem da ne vozimo vsi vedno in skoz po omejitvah, ampak skozi naselje divjat s tako hitrostjo kjer so otroci, odrasli in živali je pa res skrajno neodgovorno! Brez zamere.
Za odvzem krvi nisem nic rekla..samo vprasala sem ce lahko seenkrat piham ker nisem pila NIC.
Ja divjala sem....vsakmu se zgodi ane...pac sla sem prvic po neki glupi cesti, sama ravnina ene in 2 hise....mislila sem pac da nisem v naselju...niti nisem bila pozorna na tablo sredi noci...vem da je moja krivda...itak bom placala in niti malo ne jamram, samo rada bi se prej pozanimala glede dodatnih stroskov, da ne bom prsla tja na sodisce, povedala svoje, na koncu me pa sploh ne bojo upostevali in bom placala se full stroskov ker so kao zaradi mene tam mogli bit...samo zaradi tistega alkotesta se mi gre...predvsem to.
Ja divjala sem....vsakmu se zgodi ane...pac sla sem prvic po neki glupi cesti, sama ravnina ene in 2 hise....mislila sem pac da nisem v naselju...niti nisem bila pozorna na tablo sredi noci...vem da je moja krivda...itak bom placala in niti malo ne jamram, samo rada bi se prej pozanimala glede dodatnih stroskov, da ne bom prsla tja na sodisce, povedala svoje, na koncu me pa sploh ne bojo upostevali in bom placala se full stroskov ker so kao zaradi mene tam mogli bit...samo zaradi tistega alkotesta se mi gre...predvsem to.
Lej glede na to, da si voznica začetnica, torej še nimaš 2 izpita ne, v izdihanem zraku ne bi smela imeti niti 0,05 promile, ampak čisto 0! To je prvo. In kot drugo si vozila prehitro za 30km/h. Predvidevam da v naselju, a ne? Po mojem mnenju se na sodišču prav veliko ne boš mogla zagovarjat. Ne glede na to kar boš povedala sonik ne bo ravno upošteval ker si začetnica. Jaz bi sicer vseeno šla na obravnavo, ker lahko če drugega ne poveš zakaj si vozila tako hitro in zakaj si imela nekaj malega alkohola v sebi. Kar se tiče mobitela, velja tvoja beseda proti policistu in sodnik bo verjel njemu. In to da bi 2x pihala ne bi s tem naredila čisto nič. Lahko da bi napihala še več pa bi šel tvoj izpit rakom žvižgat. Ne vem no, jaz mislim da se malo preveč igrate začetniki. Meni še na pamet ne pade, da bi pila in vozila, pa imam izpit 8 let. In v naselju vozit 30km/h prehitro je tu mač! Kaj če bi ti kdo skočil pred avto, tvoje vozniško znanje pa še ni ravno izpiljeno. No sej ne rečem, da se to meni ali pa komu drugemu ne more narest, ker se lahko. Ampak starejši ko si in več ko prevoziš, več izkušenj imaš.
Drugače ti pa želim da zadevo urediš tako kot je prav. Če to pomeni da plačaš kazen jo plačaj. Upam, da pik ne boš dobila, ker to je pa problem. Pol boš slabo zapisana pri policajih. Srečno,..
Drugače ti pa želim da zadevo urediš tako kot je prav. Če to pomeni da plačaš kazen jo plačaj. Upam, da pik ne boš dobila, ker to je pa problem. Pol boš slabo zapisana pri policajih. Srečno,..
Ženske moramo biti lepe, da nas moški ljubijo, in neumne, da lahko ljubimo njih.
Coco Chanel
Coco Chanel
Ravno to ze cel cas trobim..nisem pila...ne pijem...nisem okusila se kapljice alkohola zaradi svoje vere in ker mi pac ne pase...tako da ne me stet med voznike ki pijejo in vozijo!!
mobitel lahko vpliva na rezultat zato pa mora policaj vedno vprasat ce ga imas pri sebi...ce ga imas ga moras odnest v avto ali pac nekam stran da ni pri tebi....in ni mi jasno zakaj sodnica tega nebi upoštevala...pravila so za nas..pravila so za policaje...ce nisi zadovoljen s tem kar si napihal imas vso pravico zahtevat da pihas seenkrat, ce se vedno trdis da to ni to imas vso pravico zahtevati odvzem krvi...a se motim mogoce?
mobitel lahko vpliva na rezultat zato pa mora policaj vedno vprasat ce ga imas pri sebi...ce ga imas ga moras odnest v avto ali pac nekam stran da ni pri tebi....in ni mi jasno zakaj sodnica tega nebi upoštevala...pravila so za nas..pravila so za policaje...ce nisi zadovoljen s tem kar si napihal imas vso pravico zahtevat da pihas seenkrat, ce se vedno trdis da to ni to imas vso pravico zahtevati odvzem krvi...a se motim mogoce?
Poleg tega lahko tudi napihaš če piješ jabolčnik in podobno, pač sadne sokove in je vroče...ker takrat se v telesu tvori alkohol. In zato ko napihaš in veš, da nisi nič pila greš na strokovni odvzem, kjer potrdijo to, da alkohol prihaja od brezalkoholnih pijač in da ti nisi kriva. Zato ti svetujem, da greš do sodnika, kjer to poveš. Poleg tega imaš pravico do soočenja s policistom.
Zapisnika ti pa ni dal, ker ga nisi podpisala. Če bi ga pa podpisala, ti bi ga pa dal. Tudi to povej, da ga nisi podpisala, ker se nisi strinjala z njim. Pač ja, vozila si prehitro in proti temu ne moreš nič, pač poveš da je bilo kot je bilo, da pa nisi pila. In po moje bi ti mogli upoštevati ta del.
Poveš, da nisi vedela kako reagirati, ko si napihala in da si tudi povedala policistu, da nisi pila in da je on to ignoriral.
Zapisnika ti pa ni dal, ker ga nisi podpisala. Če bi ga pa podpisala, ti bi ga pa dal. Tudi to povej, da ga nisi podpisala, ker se nisi strinjala z njim. Pač ja, vozila si prehitro in proti temu ne moreš nič, pač poveš da je bilo kot je bilo, da pa nisi pila. In po moje bi ti mogli upoštevati ta del.
Poveš, da nisi vedela kako reagirati, ko si napihala in da si tudi povedala policistu, da nisi pila in da je on to ignoriral.
Sestavljanka napisal/-a:Poleg tega lahko tudi napihaš če piješ jabolčnik in podobno, pač sadne sokove in je vroče...ker takrat se v telesu tvori alkohol. In zato ko napihaš in veš, da nisi nič pila greš na strokovni odvzem, kjer potrdijo to, da alkohol prihaja od brezalkoholnih pijač in da ti nisi kriva. Zato ti svetujem, da greš do sodnika, kjer to poveš. Poleg tega imaš pravico do soočenja s policistom.
Ej hvala ti!!
slisala sem tudi da ce spijes neko omenjeno dozo kave da je tudi moznost da kaj malega napihas....ko mi je rekel policist 0,05 sem debelo pogledala, rekla ce lahko piham seenkrat ker vse kar sem pila v kratkem so bili sokovi in par kavic...samo grdo mi je odvrnil da od tega se ne napiha in mi ni dal moznosti da ponovno opravim test...
Bom sla na sodisce da vsaj to obrazlozim.