Je razdalja ovira?
dejstvo je, da se razdalja "manjša" z večjimi finančnimi sredstvi. Lažje je zaposlenemu furat vezo, ki je npr. 200km, kot nekomu brez avta in prihodkov (študentu, dijaku) 35km vezo. poleg tega so lahko tudi slabe povezave javnega prevoza, itd, itd.
tisti, ki se vozijo na delo ali faks 35km, si očitno lahko to privoščijo.
moj nasvet: ljubezen je tveganje. tako tista na daljavo kot tista na bližino. če bo taprava, ne bo nobena razdalja problem.
tisti, ki se vozijo na delo ali faks 35km, si očitno lahko to privoščijo.
moj nasvet: ljubezen je tveganje. tako tista na daljavo kot tista na bližino. če bo taprava, ne bo nobena razdalja problem.
haley napisal/-a: če ne gre drugače, se pa vsaj na pol poti peš dobita...
rad bi tebe videl, za katerega tipa bi vsak vikend naredila 17,5km v eno smer peš!

mislim, malo pamet v roke, punce...

pa preden greste na zmenek, odrolajte kakšnih 20km, boste lepo prešvicane, slane, prav fin material za zmenek...

babe babaste...

-
- Komunikatorka
Za spremembo (:D) dam tokrat Jošku prav. Tisti, ki se vozijo 35km v službo vsak dan imajo v večini primerov povrnjene stroške. Študentka ne bo imela, in je finančno velik zalogaj sploh če nima rednih prilivov na TR.
Tudi sama sem imela fanta 30km oddaljenega in sva se za vikende videvala, čez teden sva komunicirala preko telefona, msn, itd.
Je funkcioniral 2,5 leti in bi še funkcioniral če "višja sila" v obliki razuma ne bi vskočila noter-pa ne zaradi razdalje.
Pogovorita se o možnih opcijah sicer pa... vikend srečanja so prav fletna.
Tudi sama sem imela fanta 30km oddaljenega in sva se za vikende videvala, čez teden sva komunicirala preko telefona, msn, itd.
Je funkcioniral 2,5 leti in bi še funkcioniral če "višja sila" v obliki razuma ne bi vskočila noter-pa ne zaradi razdalje.

Pogovorita se o možnih opcijah sicer pa... vikend srečanja so prav fletna.

Madona 35 km pa res ni nič... jaz imam že 2,5 let fanta, s katerim se samo za vikend videvava in imava veliko razdaljo... Bled-Maribor (170km)... Moram rečt da nama ni čisto nič hudega... On je med tednom v službi, jaz študiram, za vikend pa nadoknadiva za nazaj 

"Nicht die Schönheit entscheidet, wen wir lieben, sondern die Liebe entscheidet, wen wir schön finden." (Sophia Lauren)
Jochie napisal/-a:haley napisal/-a: če ne gre drugače, se pa vsaj na pol poti peš dobita...
rad bi tebe videl, za katerega tipa bi vsak vikend naredila 17,5km v eno smer peš!![]()
D
Za nobenga ne bi naredila toliko km peš...mi ni potrebno

Sicer je bil pa to samo predlog...je purple_rain naštela tudi še dost drugih možnih variant...
-
- Cosmopsiho
- Kraj: Lj
-
- Cosmopsiho
Midva z mojim živiva v radiju 1 km, pa se včasih vidiva samo 1x tedensko, ker ima on ogromno dela (jaz pa zdaj, ko se bližajo izpiti). Sploh pa 50 km ni velika razdalja. Zame je velika razdalja, če živi punca v Lendavi, tip pa v Piranu, in vse kar je večja razdalja od te. Moja sestra je že eno leto v kontaktu s Francozom in se bosta videvala 1x na mesec ali pa še to ne (oba sorazmerno dobro situirana). V vsaki zvezi je treba skleniti nek kompromis, v tem primeru pač glede srečanj. 

kalanhoja napisal/-a:Nekateri pravite, da bi za ljubezen vse storili,.......
Torej koliko vas je tistih, ki bi vstrajali v vezi, da sta fant in punca oddaljena 50 km, videvata se 1x tedensko za 3 ure. Več ne znese zaradi razdalje, službenih obveznosti,......
jah, peš pa 17, 5 km to res ne, mogoč z rolerji...Midva z mojim sva že naredila tako kilometrino v enem šusu po groznem terenu, hribi, tak da če bi šlo za ravno cesto in če je vsaj malo športnega duha v vama, bi to bila mala malica...

Eh, ma sej 50 km ni nič, tut midva z mojim se zadnje čase videvama samo 1X tedensko, ker drugače ne znese, pa so potem tista videvanja super, je pa res da se ne vidiva 3 urce, ampak on pride k meni, prespi...
Ampak že 3 urce se mi zdi zadosti.
Tak da bi vztrajala v taki zvezi.

-
- Sramežljivka
- Tearjerker
- Cosmopsiho
kalanhoja napisal/-a:Nekateri pravite, da bi za ljubezen vse storili,.......
Torej koliko vas je tistih, ki bi vstrajali v vezi, da sta fant in punca oddaljena 50 km, videvata se 1x tedensko za 3 ure. Več ne znese zaradi razdalje, službenih obveznosti,......
Meni to ni ovira. Pač, jaz trenutno živim doma oziroma med tednom v kraju študija (Lj), medtem ko moj fant živi v Mariboru, kar pomeni 130km na relaciji Lj-Mb oz. 40km oddaljenosti od mojega kraja bivanja. In ja, niso rekdi tedni oz. vikendi, ko sva oba tako zaposlena, da si v celem tednu vzameva res samo nekaj ur za preživljanje prostega časa skupaj. Seveda je res, da če bi se objektivno dalo, bi z njim preživljala več časa, je pa res tudi, da mi v teh dveh letih odkar sva skupaj ni na kraj pameti padlo, da bi zvezo z njim končala ravno zaradi tega. Men je važno, da čas ko sva skupaj izkoristiva maksimalno, da ne grema za tiste 3 ure npr. v kino kjer pač samo sediš in gledaš film. Seveda so mi pa veliko ljubši ''ležerni vikendi'', ko sem cel vikend pri njemu in imava veliko več časa na voljo. Take vikende si je pa treba izborit, terjajo nekaj načrtovanja, ampak s trudom se vse da, pač je toliko več dela za čez teden, da je vikend potem frej. Ampak se splača. In mislim, da si vsako lahko na vsake toliko vzame več kot samo 3 ure časa na teden za partnerja, ne glede na obveznosti in dolžnosti.
Kar se tiče prevoza, jaz imam na srečo avto, tako da mi to ni ovira. Res je, da je veliko lažje nekomu ki je zaposlen in ima višje prihodke, ampak meni kot študentki stroški avta ne predstavljajo ovire, ker veliko raje porabim denar za bencin, kot pa za večurne kafetke, žure, nove cunjice itd. Časa pa, če ga le imam, mi za vožnjo tudi ni škoda.