bubabiba napisal/-a:Ja nevem zakaj me toliko ljudi potem sprašuje za nasvete, če nič ne vem, ki so se začuda vedno izkazali za uspešne. Sem pa že velikokrat peljala dosti psov po sprehodih, skrbela za njih, delala z njimi. Tako, da ni isto kot tista tvoja fora z računalnikom ane?
ne vidim kdo te tukaj sprašuje za nasvete?Jaz če bom spraševala za nasvete bom spraševala usposobljene ljudi.samo njihovi nasveti so dosti dobri za moje živali.In med tem da psa dvakrat pelješ ven in dvakrat počešeš je velika razlika, kot pa če imaš psa non stop in ga vzgajaš, se ukvarjaš z njim, itd..
? Sicer pa misli kar hočeš, jaz vem da dostikrat vem več od tistih, ki imajo psa (na lastne oči se prepričala)
smo ti že povedali da je med teorijo in prakso velika razlika.dokler nimaš psa doma in dokler ne vlagaš vsega v njegovo vzgojo, mi ne moreš rečt čist nč pa če prebereš tisoč in eno knjigo.
Nevem zakaj ti je potem težko bit na nekem forumu kjer so ljudje, ki imajo verjemi dosti več izkušenj kot ti, pa govoriš da ti bodo solili pamet. Ahaam, res kdo zdaj hoče imet vse prav.
jst rada govorim o splošnih stavreh in ne samo o eni določeni temi.Ne maram pa res takih ljuidi kot si ti, ki samo vsiljujejo drugim neka mnenja, govorijo kok oni vse vedo in drugi ne, kok majo oni prakse, pa jo ubistvu sploh nimajo, tralala.No, tega se nobenmu ne da brat.in če misliš, da boš tukej kej dosegla naj ti kr povem, da ne boš.lahko na ostalih forumih soliš pamet drugim in naivneže prepričuješ v neke stvari, mene in verjamem da še marsikoga druzga ki ma vsaj malo pojma, žal ne boš.
rekla je, da ga majo na verigi ne pa not, torej sklepam da je večino svojega življenja tam ,poleg tega to zagovarja. moj maček pa ni na verigi, torej je neumesno govoriti o tem. in ja je logično, da je pes rajši v ograjene prostoru kot pa da ima kaj za vratom ane?
bubabiba, živali NIKJER ni uredu.Ne v boksu ne na ketni!žival bi morala bit svobodna, tako kot ej nekoč bila in kakršnokoli omejevanje je poseg v njen življenski prostor in odvzem le-tega.Enkrat si celo rekla, da psom na raszavah v tistih metr krat metr velikih boksih ni panike.Mar res?kaj pa če tebe zapremo notr, ti ne bo panike?to je popolnoma isto.ravnaj z živalmi tako kot bi želel da bi drugi ravnali s tabo.
In seveda tud veriga ne spada zraven psa.sam kot sm rekla.nekak ga morš zaščitit, zdej pa ali veriga ali pesjak, ali karkoli drugega.
In če je veriga dolga in napeljana čez cel vrt, verjemi da pes velik bolj uživa kot v premalem pesjaku.če lih tolk veš o psih bi pa tud to lahko vedela.
Jaz nobenemu ne bom nič vsiljevala, tudi zdaj sem govorila kaj je dobro in seveda krtizirala kar vem, da ni dobro, nekateri pa pač pričakujejo, da jih bomo samo trepljali. Vem, da sem dala dosti nasvetov tudi na temle forumu in veliko se mi jih je zahvalilo ali tukaj ali na zs, tako da eni pač dojamejo kdaj je nasvet dober, drugi pa to vzamejo kot soljenje pameti. Meni je za njih vseeno, sem pa še vedno v mislih z njihovimi živalmi.
kot sm že rekla.upoštevam samo nasvete od strokovnjakov ker so sami ti dost dobri za moje živali.Laični nasveti od ljudi ki sploh nimajo te živali, me pa res ne zanimajo.
in ja vsiljuješ že odkar si na tem forumu.vsi delajo narobe, samo ti delaš prav, noben nič ne ve, samo ti vse veš.dej mal se preberi, pa boš videla..