Hujšanje

Za dušo in telo.
Odgovori
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a floribunda »

haylee napisal/-a:Od tega, da se na pamet piflajo kok je kmetijskih površin v Slo al pa ker atom se veže na kaj

to, koliko kmetijskih površin je v sloveniji je nekako pomembno za osnovno poznavanje resursov hrane v sloveniji, kako se molekule skupaj vežejo pa tudi odloča kako se neka hrana absorbira in obnaša v našem telesu.

za celostno poznavanje neke zadeve, je treba pač tudi osnove poznat.
pri piflanju 'kok kmetijskih površin je v sloveniji' gre bolj zato, da dobiš osnovno predstavo kako prehranska industrija v sloveniji deluje, noben od tebe ne pričakuje, da boš kot iz topa drdral podatke o številu korenčkov, ki rastejo v ljubljani.
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Jochie »

s0nckic4 napisal/-a:koliko pa to rabite shujšat, da potrebujete posebnega dietetika? na internetu imaš toliko različnih informacij kaj jest in kaj ne, da nevem, če je smiselno v to investirat.

kaj pa tisti, ki je ful zbirčen in ne je rib, perutnine, itd??? na netu povsod najdeš recepte za vsejede, nikoli pa za izbirčneže. dietolog se ti verjetno posveti. potem prav gotovo obstajajo kakšne zadeve za "merjenje telesa", pri katerih ti dietolog lahko izmeri parametre in potem svetuje na podlagi parametrov ter iz tega naredi hujšanje optimalno.

saj lahko na netu dobiš ogromno informacij, vendar nobena ni optimalna za vsak posamezen individuum.

še enkrat pravim, govorim iz logike, ne iz izkušenj...
Leonessa
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a Leonessa »

Mislim, da bo dovolj že, če si omislim samo osebnega trenerja, glede prehrane bom se pa sama poglobila, ker tukaj ne rabim neke stroge diete (le-te v bistvu sploh nočem), pač pa, da imam vpogled v to, kaj je primerno jest in koliko, kaj pred in kaj po treningu, v glavnem take stvari. :)

Drugače pa firbcam naokoli, po internetu, a tako iz prve roke mi nobeden ne zna povedati kako je, ker očitno nima dosti ljudi osebnega trenerja. No, jaz sem si to zadevo zamislila tako, da recimo dva meseca delam pod budnim očesom trenerja, potem pa bom že sama vedela kaj in kako vaditi, predvsem pa bom pridobila nekaj samodiscipline. Tistim, ki jo premorete sami, se pač zdi nesmiselno imeti osebnega trenerja, meni se ne, ker mi to predstavlja največji problem. Tam bom pa prisiljena it na vadbo, ki sem jo plačala, trener me bo pa priganjal in motiviral. Žal od družbe nobeden ni pretiran ljubitelj športa, še manj fitnesa in tako bom pač morala nekaj ukrenit. :D
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a barbie_girl_85 »

Jochie napisal/-a:kaj pa tisti, ki je ful zbirčen in ne je rib, perutnine, itd???.

Takemu pa tud dietetik ne more pomagat. Ne glede na njegovo znanje, dietnega jedilnika sam iz svinjskih kotletov pač ne bo mogu naredit.

Sicer pa, ovsenih kosmičev poparjenih z vrelo vodo in zmešanih z navadno skuto itd IMHO noben ne je rad oziroma ga še nisem srečala. Je pa to osnova. Na gurmanske užitke je itak treba pozabit, če se greš dieto.
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

jaz pa ovsene kosmiče same jem brez mleka itd in so mi zeloooo dobri... :D :D :D

pa tudi svinjskih kotletov ne maram... :P :P :P
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a barbie_girl_85 »

Čudn si :D
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

nisi prva, ki mi je to rekla... :D :D :D
Uporabniški avatar
haylee
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a haylee »

floribunda napisal/-a:to, koliko kmetijskih površin je v sloveniji je nekako pomembno za osnovno poznavanje resursov hrane v sloveniji, kako se molekule skupaj vežejo pa tudi odloča kako se neka hrana absorbira in obnaša v našem telesu.

Lej nism rekla, da dietetiku ni treba osnov poznat, rekla sm sam, da mu te podatki nič ne pomagajo pri sestavljanju jedilnikov. Jst sm se tut kup enih bedarij na faksu naučila na pamet, k jih v lajfu ne bom rabla v praksi pa se tut štejejo za osnove. Zato je zelo verjetno, da bo en osebni trener z leti izkušenj bolje svetoval strankam kaj morjo jest, v kakšnih količinah in kdaj (valda s ciljem shujšat), kot pa nekdo, ki je končau ta faks, pa nima nobene prakse. Pa ne govorim neki na pamet, en kolega je že 15 let trener in bo kmau končau ta faks, pa za izpit skor knjige ne odpre, ker so mu te stvari itak jasne. Ta faks pa dela bolj zaradi naziva, kot zaradi česa druzga...
He wants to say "I love you" but keeps it to "goodnight" - because love will mean some falling and she's afraid of heights.
CaliLove*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a CaliLove* »

barbie_girl_85 napisal/-a:
Jochie napisal/-a:kaj pa tisti, ki je ful zbirčen in ne je rib, perutnine, itd???.

Takemu pa tud dietetik ne more pomagat. Ne glede na njegovo znanje, dietnega jedilnika sam iz svinjskih kotletov pač ne bo mogu naredit.

Zakaj mu pa dietetik ne bi mogu pomagat? Dieto se lahko cist lepo lahko sestavi tudi vegetarijansko. Ravno dietetik bi s svojim znanjem lahko pomagal sestavit uravnotezen jedilnik z vec beljakovinami rastlinskega izvora.

Ovsene kosmice s skuto (ali pa brez) imam pa tudi jaz zelo rada za zajtrk. :)
I can explain it to you. But I can't understand it for you.
Uporabniški avatar
haylee
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a haylee »

Barbie je polmoje bolj ciljala na zbirčnega človeka v smislu, da ne mara nič "zdravega" ampak cele dneve konzumira pomfri, svinske kotlete, pohan sir in ocvrte kalamare. Čeprov se vse da - pri hujšanju gre itak sam za kalorični deficit (manj pojest kot pokurit) - takemu človeku trener spiše zanga prilagojen jedilnik, ki vsebuje npr. tut čokolado (ko ti trener sestavlja jedilnik dobiš za izpolnit en obrazc, kjer med drugim tut napišš keri hrani se res ne morš upret) ampak mu pa ful zmanjša količino. Ker dat človeka s tok neurejeno prehrano na strogo dieto je nesmiselno, ker se je itak ne bo držu oz. se je bo držu tri dni pol se bo pa prenajedu junka za vse nazaj. Valda tuki govorimo samo o zgubi teže, o nekem oblikovanju postave in delanju na definiciji pri takem prilagojenem jedilniku ne mormo govort.
He wants to say "I love you" but keeps it to "goodnight" - because love will mean some falling and she's afraid of heights.
Uporabniški avatar
ricola
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a ricola »

Kater je najbolj priporočen probiotični joguirt? Ali je najbolje čist ukiniti mlečne izdelke (tudi zaradi zdravja)?
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a ..Evelyn.. »

Ravno zaradi zdravja ne izlocit vseh mlecnih izdelkov, o jogurtih imas pa debato na prejsnji strani.
It was forever..but it didnt last long..
Tamara stylish
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Tamara stylish »

Torej... je še kdo tak, ki želi shujšati vsaj 6 kg? To so moja realna pričakovanja in nisem omejena s časom. Nisem debela, a se v svoji koži ne počutim dobro. Potrebujem zdravo prehrano in šport. Vem, potrebujem tudi vsaj 5 obrokov in veliko vode. Vse vem :D
Je pa tako, da si moram hrano sama pripravljati in nimam vsak dan 1, 2 uri časa, da bi ne vem kakšne fore pripravljala.
Me zanima, če je še kdo tak? Bi si mal pomagali, delili nasvete, povedali kaj zdravega lahko hitro pripravimo in da ne rabimo kar naprej hoditi v trgovino, ter kaj sploh iskati v trgovini.

Je komu? :)
LP
I like to see my money ... hanging in my closet.

I saw you get into a cab with a woman wearing come-fuck-me heels!
Uporabniški avatar
punkie_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a punkie_ »

na tak način ti ne bo ratalo shujšat, ker že iz štarta iščeš bližnjice.
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Tamala_mrha »

Iz česa pa to sklepaš? Saj je napisala, da ni omejena s časom in da se zaveda, da bo treba spremeniti prehrano in uvesti šport.
Odgovori