Damyanchyka napisal/-a:Sama kregarija u nedogled
Ja pa je v bistvu sploh ne bi blo, ce bi bili nekateri pripravljeni malo dlje videti kot meter pred sabo in dojeli da zmeraj pa pac nimajo prav.
bubabiba napisal/-a:Ja vem kje se ga dobi...na polici v Šparu pri čokoladah, pa če greš do nedelje dobiš dva za ceno enega, da ne bo predrag.![]()
Vglavnem, če hočeš brez rodovnika ti seveda mirne duše povem, samo ti povem tudi da pripravi še dodatnih 1000 evrov za veterinarja, ki ga boš zmetala, ker teli kužki imajo dostikrat težave s srcem, dedna bolezen., zato morajo biti starši pregledani kar nerodovniški niso. No in če boš uspela rešit tvojega psa potem pri vetu boš odštela zanjega še enkrat toliko. Aja mogoče bo zrastel še enkrat več pa če boš imela srečo mu bo saj malo podoben.
Res škoda, da če si že gledala na tem forumu, da si nisi prebrala še teme o rodovniku.
bubabiba napisal/-a:Ennostavno se ne morem s tabo o tem pogovarjat, ker ne razumeš kako stvari stojijo si zabubljena v svoj prav, d bi pa kam dalj pogledala to pa ne. Potem pa takele bedarije meni govoriš.
bubabiba napisal/-a:ona pa nima pojma o rodovnikih in ne zakaj in kaj to je, pomoje ga še v živvo ni videla, tako da sploh nevem kako lahko komentira o tem. Kokr pravijo..le čevlje sodi naj kopitar in pra res je tako in prav na živce mi grejo eni ,ki sodijo o stvari o kateri nimajo najmanjšega pojma.
sarci* napisal/-a:Damyanchyka napisal/-a:Sama kregarija u nedogled
Ja pa je v bistvu sploh ne bi blo, ce bi bili nekateri pripravljeni malo dlje videti kot meter pred sabo in dojeli da zmeraj pa pac nimajo prav.
a ne sprejmem, da drugi kupujejo nerodovniške pse, zanje dajejo par sto evrov in na koncu se obračajo na ostale kaj naj naredijo, ker je pes zbolel zanevem kakšno boleznijo, po možnosti na robu preživetja.
o je pes star natanko 8-10 mesecev pa vifim polno oglasov, da se oddaja, ker je ratal preživahen (ok oni napišejo zaradi pomanjkanja časa), ker je najbrš zrastel namesto v kakšnega majhnega psa v srednje velikega, živahnega psa brez primerne vzgoje, ki skače na ljudi, doma pa vse umaže.
In vidve ne vidita meter dalj pred sabo, ker ko jaz napišem takle odstavek, ki sem ga zdajle (kar se RES dogaja) vidva odpišeta ja jaz pa poznam polno ljudi, ki imajo nerodovniškega pa se jim to še ni zgodilo. kdo zdaj ne vidi mmeter dalj?
Ja lahko rečem, da ne razume (ta) kako stvari stojijo, saj vidim iz celotnega pogovora, jaz govorim eno vidve pa drugo.
Ja lahko ti povem kje prodajajo nerodovniške pse, saj sem se na lastne oči prepričala kako je v teh tovarnah psov in ti povem, da ti ne bi želela tega gledat. In jaz ne bi nikoli kupila tam ,zato zdaj vem kje so takele tovarne, da se ne bi jaz ali pa kdo ki vpraša za nasvet in mu to povem in ga sprejme. Pa da ne govorim o tem, da se je polno takih psov že rešilo in kasneje izvedelo iz kje so bili. A zdaj veš kako ve
Če bi bolj podrobno brala bi videla, da purple kritizira rodovniške pse, ker tok denarja pa ona že ne bo dajala za psa, ker pričakuje za ta denar da bo pes najmanj letel, nevem. Poleg tega konstantno žali VSe lastnike rodovniških psov na podlagi peščice, ki jih pozna in res škoda, da ima take prijatelje ali kaj jaz vem.
Pa še nazadnje, jaz res nimam psa (nevem zakaj te to tako čudi), verjamem pa da vem dosti (še preveč) o njih, so mi že večkrat rekli. Sama bom pa psa imela, ko bom imela primerne pogoje za psa, ker za razlika od tisočev ne rinem z glavo skozi zid in ne kupim psa na vrat na nos, ko se spomnim da bi ga rada imela čez par mesecev pa ga že oddajam. Ne, ko je žival enkrat pri meni ne gre nikamor več.
bubabiba napisal/-a:In vidve ne vidita meter dalj pred sabo, ker ko jaz napišem takle odstavek, ki sem ga zdajle (kar se RES dogaja) vidva odpišeta ja jaz pa poznam polno ljudi, ki imajo nerodovniškega pa se jim to še ni zgodilo. kdo zdaj ne vidi mmeter dalj?
Ja lahko rečem, da ne razume (ta) kako stvari stojijo, saj vidim iz celotnega pogovora, jaz govorim eno vidve pa drugo.
Vse kar hočem povedati je, da nekateri kupijo "nerodovniškega" pasemskega psa, kar pa ne obstaja! Obstaja rodovniški pasemski ali brez vkasršnih papirjev ,i pa je mešaniec in nič drugega
In, ja če boš iskala pasemskega psa, ki je brez rodovnika ti bo kdo prodal (no ja tudi če ti bo oddal, kar je roko na srce, zelo redko) takega, ki bo LAHKO ampak v velikih primerih zbolel, ker taki psi, ki so le na videz podobni pasmam so velikokrat lahko prjeni v sorodstvu, kar seveda privede do hudih okvar pa tudi glede bolezni neveš kako so se prenesle.
Če boš pa ti vzela mešanca in to popolnoma zastonj (ok razen tistih iz azila, ki pa plačaš azilu tistih par evrov, ker je pes ob odhodu cepljen, čipiran, steriliziran...) se pravi ga boš ubistvu rešila pa je to druga zgodba. Tak pes nima veze s kvazipasemskimi psi in podobno, štekaš?
Čeprav še vedno ne podpiram tiste, ki parijo pse brez rodovnika zakaj? Ok nimam nič proti mešancem vendar jih je polno nezaželenih in nevem zakaj je treba producirati nove? Itak nikoli ne bodo izginili (vedno se namreč najdejo ljudje, ki jim pes uide, živijo kmečko življenje itd.) tudi, če tvoja ljuba kužica ne bo imela tistih enkrat mladičev. Vzrejo naj imajo v rokah vzreditelji, ki vedo kaj delajo ane?