kdo/kaj vam gre na živce #3

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...
Odgovori
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a slovenc79 »

mislim da se je do zdaj še vsak otrok kasneje naučil pravilno slovensko govoriti :D in tudi brati, pisati, itd.
korak naprej bi bil ta da 3letnemu otroku poveš da božička ni in si ponosen kok je tvoj otrok razgledan. pa da vzameš igrače in mu daš knjige.

marsikej v življenju je butasto. sam je zabavno ane :D

3 leten človek ne more bit "dec" no XD vseen se strinjam da baby talk ostaja med otroci, ne med odraslo družbo. pač mi se pogovarjamo da se razumemo, otroci pa se pogovarjajo da drug drugega zabavajo.
dot
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a dot »

Seveda, pa v smoking / kostim ga moraš oblečt in še prijavit k psihiatru, ker bo imel revež travme, ker je znal pravilno reči stol :D

- na živce mi gre, da avtobus vedno odpelje mimo mene, ravno ko stopim iz hiše in se napotim na postajo :?
Uporabniški avatar
Ajča
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a Ajča »

slovenc79 napisal/-a:mislim da se je do zdaj še vsak otrok kasneje naučil pravilno slovensko govoriti :D in tudi brati, pisati, itd.

pač mi se pogovarjamo da se razumemo, otroci pa se pogovarjajo da drug drugega zabavajo.

Priznam, da mi gre strašno na živce takšno pisanje in razmišljanje. Js sem imela dosti težav, ker me je vzgajala samo eno leto (ko sem bila čisto mičkena) babica in ni pravilno govorila. Več let sem rabila, da sem popravila tiste napake - ker si jih hard core naučen in se težko prevzgojiš naučenega. Potem pa pametnjujejo eni, ki sploh nimajo izkušenj in stika z otroci. Isto kot pisati o spolnosti in porodu, brez da bi to izkusil :roll: :roll:

In otroci se tudi pogovarjajo, ne samo en drugega zabavajo. Mislim, da bi te presenetilo kako pametni so, večkrat bolj kot odrasli, ki nepotrebno kompliciramo stvari.
A goal without a plan is just a wish.
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objava Napisal/-a emanuela »

Tisti, ki si je drznil iz fbja očitno potegniti dol moje slike, jih dati na neko glupo stran itd itd...pa sploh vedela ne bi, če mi kolega ne bi poslal linka. Grrr, get a life! Pa se zadnje čase res z nikom nisem niti skregala niti nisem nikomur v peti, da bi šel naredit kaj takšnega... :evil:
The world is as you are.
Uporabniški avatar
Rollin #3
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Izola

Neprebrana objava Napisal/-a Rollin #3 »

mah meni grejo pa bolj na živce ti grammar naziji, kot pa če otrok govori mal napačno. ko raste se itak uči sproti zadeve in ni neka katastrofa, če reče kaj narobe. in dvomim da je tista pupa nek višek inteligentnosti, sam doma so jo futrali s tem kako je ta babytalk slab in je zato potem to ponovila. sicer ne spomnim se, da bi mi kdo kdaj govoril kakšne pomanjševalnice ampak tudi mislim, da ne škodijo preveč. jih pa ne uporabljam, če sem kdaj okrog otrok.

meni grejo itak jeziki na živce nasploh, ker so samo nepotrebna navlaka. če bi vsi ljudje govorili isi jezik bi bilo dosti boljše in lažje. tako jih imamo en kup, ker je neka brezvezna čustvena navezanost na njih. upam, da bodo v prihodnosti te domače jezike učili kot drugi jezik in en globalni kot prvi.
dot
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a dot »

^^ Jah, saj je že bil esperanto, pa se ni preveč obnesel :)
Uporabniški avatar
Rollin #3
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Izola

Neprebrana objava Napisal/-a Rollin #3 »

pa sej bi lahko bila angleščina, ruščina, slovenščina... se mi zdi čudno, da bi od toliko že delujočih jezikov delali novega. sam če bo to vrjetno bodo, ker so ljudje pač taki. esperanto meni ni všeč, pa tudi ne vem če so ga v šolah imeli.

mislim, da bi bilo kul nekaj takega kot je lojban, oz takšen, ki ne bi nikdar povzročal dvomov (kot tle ko se 2x zanika in je kot da bi samo 1x) (sicer potem ratajo malo bogi pisatelji, ker ne bi dopuščal umetniškega izražanja kot ga poznamo danes ampak bolj zabavne logične nesmisle), ki bi se uporabljal v uradnih zadevah, pogovorih med sabo in računalnikom. samo to se verjetno še ne bo zgodilo kmalu. pomoje se pa nekoč bo.

lol zdej po teh globokih mislih grem pa spat. :D
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Tamala_mrha »

Sabina Remar, ki se vsakih nekaj mesecev seli od enega bogatuna k drugemu in skače iz razmerja v razmerje. Revica še pri 40 ne bo imela vseh čistih v glavi.
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a v-e-s-n-a »

^^ pa pravi, da je vse to zaradi ljubezni...ne denarja :D

- da še vedno ni snega
- da še vedno ne vem kaj mami kupit za darilo
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a claire »

emanuela napisal/-a:Tisti, ki si je drznil iz fbja očitno potegniti dol moje slike, jih dati na neko glupo stran itd itd...pa sploh vedela ne bi, če mi kolega ne bi poslal linka. Grrr, get a life! Pa se zadnje čase res z nikom nisem niti skregala niti nisem nikomur v peti, da bi šel naredit kaj takšnega... :evil:

ja, zato si pa skini dol vse slike. poslušaj claire. povsod so ljudje, ki si to dovolijo. žal mi je za vsako sliko ki jo mam na fb.

----------
- bedni izpiti, kjer si folk beli glavo, kako se ma za učit, če je pa v resnici samo 2x za preletet. dajte no. in pol mamo 6 takih izpitov, namesto enega, od katerega bi človeku kaj ostalo v glavi. :roll:
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Led Zeppelin »

-* počasni forum
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
Uporabniški avatar
Miss N.
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a Miss N. »

Tamala_mrha napisal/-a:Sabina Remar, ki se vsakih nekaj mesecev seli od enega bogatuna k drugemu in skače iz razmerja v razmerje. Revica še pri 40 ne bo imela vseh čistih v glavi.

v-e-s-n-a napisal/-a:^^ pa pravi, da je vse to zaradi ljubezni...ne denarja :D

^^zaradi ljubezni do denarja :D

------------------------------------------------

- to, da se določene zadeve ne premikajo tako, kot sm si jaz zamislna
- da je do novega leta še slabih 14 dni ins e ena oseba, še vedno ni odločla al gre z nami al ne
Če ne moreš pomagati, nagajaj. Važno je sodelovati...
the big red machine
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: gozd

Neprebrana objava Napisal/-a the big red machine »

- Stoke City k mi je nesu stave :mad:
Mati dej teran
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a slovenc79 »

Ajča napisal/-a:Potem pa pametnjujejo eni, ki sploh nimajo izkušenj in stika z otroci. Isto kot pisati o spolnosti in porodu, brez da bi to izkusil :roll: :roll:
.

če nimam punce še ne pomeni da sem zaprt v komori in nimam stika z ostalim svetom. Ja, imam stike in izkšnje z otroki. Mogoče več kot ti. Jim pomagam in pazim na jih kadar sem zadolžen na treningu. sam sicer normalno z njimi govorim, ker me slabo poznajo pa tudi razlagati pravila bi bilo težje.
ampak da pa starši/bratje, sestre, drugi otroci tako govorijo, se mi ne zdi nič narobe. z otrokom moraš ravnati tako kot se z otrokom ravna, ker to NI odrasel človek. otrok pač babytalk razume da si nežen z njim in ga to razveseli. kdaj ga pa to začne motiti, pa brez problema ugotoviš.

@Tamala_mrha taki ljudje ki se jim samo za denar gre so itak sam za odstrel.
Uporabniški avatar
Binko
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Binko »

zelo zelo ZELO me moti dež! čez dobre pol ure "moram" vn in bom najbrž precej mokra :mad:
Odgovori