Hujšanje
-
- Cosmopsiho
-
- Cosmopsiho
Jaz pa ne gledam kaj dosti na to, kakšne jogurte jem, ponavadi zraven jogurta pojem še kos polnozrnatega kruha za malico.
Sicer ne hujšam, vseeno pa malo pazim na to, da držim to težo, pri čemer pazim samo na to, da jem 3x na dan manjše obroke. Vem, da je boljše 5 obrokov, a sem že nekaj časa navajena na 3 in mi tako ustreza.

- barbie_girl_85
- Cosmofrik
Top mi je tale:
B: 9
OH: 4
M: 0
Kar se pa probiotikov tiče, jih je dobro pit že samo zarad prebave.
Da bi imeli več sladkorja, ne vem, npr
- Krepko, bio probiotični jogurt, ima 4,8 Oh.
- Grški navadni 4,
- Ego navadni 4,6
- MU navadni tekoči 5,2.
Ne vidim razlike v OH, ki jo navajaš.

B: 9
OH: 4
M: 0
Kar se pa probiotikov tiče, jih je dobro pit že samo zarad prebave.
Da bi imeli več sladkorja, ne vem, npr
- Krepko, bio probiotični jogurt, ima 4,8 Oh.
- Grški navadni 4,
- Ego navadni 4,6
- MU navadni tekoči 5,2.
Ne vidim razlike v OH, ki jo navajaš.
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
-
- Cosmopsiho
-
- Cosmopsiho
Tisti, ki se malo bolj spoznate na zdravo prehrano v kombinaciji z osebnim trenerjem za hujšanje (fitnes), prosim, če mi lahko malo pomagate.
Odločila sem se korenito spremeniti prehrano, ne samo količinsko, pač pa tudi zamenjati prehrano. Ostajam vsejed, a nimam pojma, kako sestaviti obrok, da bo čim bolj polnovreden, a hkrati ne bo poskrbel za odvečne zaloge okoli trebuha, stegen in riti. Kaj kombinirati pri kosilu in večerji ter kaj jesti ali piti po vadbi ter koliko časa po njej. Rada bi dobila konkretne ideje.
Izmed drugim me zanima tudi kateri fitnes studio v Mariboru priporočate, da imajo fajn osebnega svetovalca in trenerja za vadbo, ki se ti resnično posveti? Finančno me ne skrbi oz. ne gledam, da najceneje pridem skozi, ker želim dobiti neko znanje o tem, kaj ustreza mojemu telesu, kakšne vaje moram izvajati, da shujšam ene 10 kg in učvrstim telo, sploh trebuh.
Zaenkrat še improviziram oz. jem pač 4-5 manjših obrokov na dan, ne gledam na to, da ne jem po 18. uri, ker bi naj bilo pravilno jesti zadnje dve uri pred spanjem, skratka čakam, da kdo, ki se spozna na to, prenese del znanja name.
Ima kdo od vas osebnega trenerja in kako se obnese? Tudi za motivacijo mi bo prišlo prav, vsaj na začetku, ker kasneje padeš v ta ritem in pridobiš na samodisciplini.

Odločila sem se korenito spremeniti prehrano, ne samo količinsko, pač pa tudi zamenjati prehrano. Ostajam vsejed, a nimam pojma, kako sestaviti obrok, da bo čim bolj polnovreden, a hkrati ne bo poskrbel za odvečne zaloge okoli trebuha, stegen in riti. Kaj kombinirati pri kosilu in večerji ter kaj jesti ali piti po vadbi ter koliko časa po njej. Rada bi dobila konkretne ideje.
Izmed drugim me zanima tudi kateri fitnes studio v Mariboru priporočate, da imajo fajn osebnega svetovalca in trenerja za vadbo, ki se ti resnično posveti? Finančno me ne skrbi oz. ne gledam, da najceneje pridem skozi, ker želim dobiti neko znanje o tem, kaj ustreza mojemu telesu, kakšne vaje moram izvajati, da shujšam ene 10 kg in učvrstim telo, sploh trebuh.
Zaenkrat še improviziram oz. jem pač 4-5 manjših obrokov na dan, ne gledam na to, da ne jem po 18. uri, ker bi naj bilo pravilno jesti zadnje dve uri pred spanjem, skratka čakam, da kdo, ki se spozna na to, prenese del znanja name.

Ima kdo od vas osebnega trenerja in kako se obnese? Tudi za motivacijo mi bo prišlo prav, vsaj na začetku, ker kasneje padeš v ta ritem in pridobiš na samodisciplini.
Če ti ni finančno problem še daj nekaj zraven pa si osebnega trenerja privošči, ki bo po tvojih potrebah sestavil jedilnik in vadbo. Da bi mel kaki evro odveč bi si sam zagotovo to privoščil.
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
― Ralph Waldo Emerson
Leonessa napisal/-a:Tisti, ki se malo bolj spoznate na zdravo prehrano v kombinaciji z osebnim trenerjem za hujšanje (fitnes), prosim, če mi lahko malo pomagate.![]()
Zaenkrat še improviziram oz. jem pač 4-5 manjših obrokov na dan, ne gledam na to, da ne jem po 18. uri, ker bi naj bilo pravilno jesti zadnje dve uri pred spanjem, skratka čakam, da kdo, ki se spozna na to, prenese del znanja name.![]()
jaz pa mislim naslednje:
tile fitnes trenerji so eni neizobraženi pobci, ki celo življenje gvihtajo ter so se o prehrani sproti naučili na kakšnem tečaju. po mojem bi najboljše informacije glede prehrane dobila od dietologa oz. od človeka, ki je naredil faks živilske tehnologije ali kako se že reče.
kar se hujšanja tiče, kolikor sem bral, hujšaš takrat, ko kuriš kalorije z vadbo, pri kateri je srčni utrip 60-70% tvojega maksimalnega srčnega utripa. ker pri tem utripu telo črpa energijo iz maščevja.
zato predlagam, da obiščeš dietologa, da si nabaviš Polar ter zadevo spremljaš ter se motiviraš sama z nalaganjem opravljenih vaj in kurjenja kalorij na računalnik oz. na spletno stran polarpersonaltrainer.com
najcenejši polarji so v nemčiji pri sport-tiedje.de, jaz sem vzel FT80+gps g1+flowlink, redna cena je 400€, jaz sem dal 258 z ups poštnino. lahko plačaš s kreditno kartico ali po predračunu. jaz sem bil s storitvijo superzadovoljen, so zanesljivi in v nemčiji največji glede fitnes opreme.
morda priporočam FT60 s flowlinkom (za prenos podatkov iz ure na comp) ali celo kaj cenejšega, fino je, da ima vsaj merjenje fitnestesta.
v glavnem malo poguglaj, kaj različni polarji nudijo, polarjeva stran v slovenščini je super, potem pa na sport-tiedje.de poišči ustrezen polar.
osebni trener v fitnesu pa ti bo pokazal, kako se pravilno vaje delajo ter ti naredil program vaj in to je to...

to je moje mnenje...

Jochie napisal/-a:tile fitnes trenerji so eni neizobraženi pobci, ki celo življenje gvihtajo ter so se o prehrani sproti naučili na kakšnem tečaju. po mojem bi najboljše informacije glede prehrane dobila od dietologa oz. od človeka, ki je naredil faks živilske tehnologije ali kako se že reče.
Kokr keri - eni nardijo un tečaj za osebnega trenerja, k ga lah skor usak k se mau več s fitnesom ukvarja pa so zmagal. 300 evrov na mesec dat njim v žep je res metanje dnarja čez okn. Maš pa tut take, ki se na stvari res spoznajo. En moj kolega je osebni trener in on res živi za to - ker hodi na ta fitnes tekmovanja je non stop na dietah in cele dneve premetava uteži, tko da res ve kaj je to disciplina (tako glede prehrane kot glede treningov). In lah rečm, da res obvlada v nulo, strank ma tok, da vseh sploh ne more uzet...Men je to zaenkrat res metanje dnarja stran, mislm d sm se sposobna tok sama disciplinirat, da ne rabm nekoga k mi bo težiu na treningih in kaj jem za večerjo

He wants to say "I love you" but keeps it to "goodnight" - because love will mean some falling and she's afraid of heights.
sicer je res, da o teh osebnih trenerjih in dietologih ne vem iz prve roke oz. tega nisem nikoli uporabljal, ampak upam si trditi, da bo dietolog vključil le normalno prehrano alla meso, testenine, zelenjavo, itd. medtem ko bo osebni trener nametal zraven še praške, energijske ploščice in kaj jaz vem kaj še vse, kar pa spet stane - vsaj kar opazim na netu
in tečaj za osebnega trenerja te o prehrani ne more optimalno naučiti, verjetno obstaja z razlogom fakulteta za živilsko tehnologijo - očitno je prehrana tako kompleksna zadeva, da potrebuje svoj faks! ok, na faksu te verjetno poleg prehrane športnikov in diet naučijo tudi glede prehrane v bolnišnicah, menzah v podjetjih, šolah, itd...
pa še nekaj: dietologija oz. prehransko svetovanje v sloveniji še ni razvito, zato bi se znalo zgoditi, da bi zaradi promocije zadeva bila cenejša kot pri osebnem trenerju...
in tečaj za osebnega trenerja te o prehrani ne more optimalno naučiti, verjetno obstaja z razlogom fakulteta za živilsko tehnologijo - očitno je prehrana tako kompleksna zadeva, da potrebuje svoj faks! ok, na faksu te verjetno poleg prehrane športnikov in diet naučijo tudi glede prehrane v bolnišnicah, menzah v podjetjih, šolah, itd...
pa še nekaj: dietologija oz. prehransko svetovanje v sloveniji še ni razvito, zato bi se znalo zgoditi, da bi zaradi promocije zadeva bila cenejša kot pri osebnem trenerju...
Najamš osebnega trenerja, ki ima ta faks, pa si zmagu. Tut taki se najdejo
Drgač pa ni nujno da prehranski strokovnjak ve več od enga osebnega trenerja, na žalost je s tem faksom tko kot z usemi drugimi - sama teorija, bolj malo prakse. Od tega, da se na pamet piflajo kok je kmetijskih površin v Slo al pa ker atom se veže na kaj bojo pri sestavljanju jedilnikov bolj mal mel. Jst mislm, da je ključna lastnost, ki jo iščeš pri osebnem trenerju predvsem kilometrina. Z velik prakse pride velik izkušenj. Pa valda priporočila bivših ali sedanjih strank - treba se je mal pozanimat okol, tko kot firbcamo ker zobar je ql. Vsaj jst bi tko zbirala 

Zadnjič spremenil haylee, dne 16. Jan. 2012 23:47, skupaj popravljeno 1 krat.
He wants to say "I love you" but keeps it to "goodnight" - because love will mean some falling and she's afraid of heights.
koliko pa to rabite shujšat, da potrebujete posebnega dietetika? na internetu imaš toliko različnih informacij kaj jest in kaj ne, da nevem, če je smiselno v to investirat. isto je s trenerjem. mislim, da vsak fitnes nudi trenerja, ko prideš, da ti pokaže vaje in naredi osnovni program (ali pač karkoli želiš), potem pa ga lahko vsake toliko spet koristiš in updejtaš. a rabiš nekoga zraven, da ti šteje ponovitve? s trenerjem ni nič lažje, še vedno je treba sam vsako vajo nardit in ure in ure lajfa zabit za kardio.
Vsak raj ima svojo kačo.