bubabiba napisal/-a:A ti ne štekaš al nočeš res nevem, da je vse skupaj en začaran krog..in da te vlečejo za nos..s tem ko se tebi smilijo te mladiči in bi jih vse po vrsti vzela ob tem pa nardila plac za nove. Samo, da se te mladiče reši kaj bo pa z ostalimi neskončno število mladičev, ki bojo za njimi? Ne veš? Hmmm..
ker sva zašle iz teme sem post preselila sem.
gre se zato, da je vse skupaj res en začaran krog in da tega nikoli nikoli ne oš ustavila, pa če sepostaviš na glavo.
Dejstvo je da so na eni strani ljubitelji živali ki se jim male kepice smilijo in jih raje vzamejo kot pa da pristanejo kje, in na drugi ljudje ki želijo zaslužt denar.
najprej, da ne oš še enkrat opevala tega tvojega šteperstva, pejt pogledat v prejšnji temi in mi lepo prosim citiraj tisti del mojega posta, kjer sm pisala česa ne odobravam.Ok, ti bom pomagala, ker sama tega očitno ne vidiš ali pa nočeš videt:
nikoli pa ne bom podpirala zanemarjanje mešancev, kot se to dogaja, ljudi ki na kakršenkoli način služijo z živalmi-v kolikor ne gre prislužen denar izključno za živali in njihovo udobje in zdravje, ne podpiram pasjih raszstav niti mačjih ker to je mučenje,ne podpiram življenje velikih živali v stanovanju, ne podpiram kotitve vsako leto, ne podpiram ljudi ki ubijajo živali, sploh mladiče itd itd.
In še enkrat, NE podpiram služenja nad živalmi, razen kritja stroškov in še to dejansko stanje, tud centa ne več, za cepljenja.Pa ne rodovniških 1500 evrov pa ne šteperskih 200!ii
poleg tega sem LJUBITELJICA ŽIVALI in ne ljibteljic apasem, to da mi je malo mar kakšne pasme je pes in ali ima rodovnika ali nima.zame je vsak pes enako definiran in enako mu privoščim vse!
in ne s tem ne delam JAZ placa za nove mladiče, jaz bi v te primeru reševala ldqaiče ki bi bili lahko obsojeni na kruto smrt.reševanja tega problema, ki bi se rešil z malo več rpmocije kastracije in sterilizacije, pa naj ureja država.jaz žal nisem pristojna zato in žal to ni v moji moči.
In še nekej..če bom šla po psa ga bom šla iskat v azil.In to pomeni, da sem rešila kužka ki je bil obsojen na negotovo življenje, ker so ga zapustili lastniki ker ga iso mogli oddat, ravno zaradi teh rpoblemov ker jim je rodovniška psica zanosila.
in prosim, nemalo ljudi ima rodovniške pse, pa niso neki rejci in imajo pač psa zato da ga imajo.recimo mopsa težko dobiš drugače kot rodovniškega zato ljudje kupijo rodovniškega in je pač njihov hišni ljubljenček brez nekih rodovniških obveznosti.in te psi so na istem nivoju kot mešanci in ne mi rečt da vsak pazi ker ne.Kolega ma rodovniškega dobermana iz hrvaške, pa je pes nekastriran spuščen zunej in bogsigavedi kok rodovniških otrok je naredu.Sej ne podpiram tega, apak je pa daleč od resnice da vsak ki ma rodovniškega psa pazi nanj!
in še enkrat, beri in ne obračaj besed, nismo v prvem razredu da ti bom šestkrat razlagala eno in isto stvar!