Zakaj bi morala biti debata tudi prepir? Saj se samo pogovarjamo, vsak pač zagovarja svoje stališče... Jaz nikomur ne želim s tem nič slabega, pa mislim da noben(a).
klarica, mogoče pa gre za vzgojni prijem. Kdo bi vedel. Vendar meni to močno smrdi po maščevalnosti. Sicer pa je bil to le eden izmed primerov, da je krščanski Bog (samo o tem govorim, žal drugih ver ne poznam toliko) zmotljiv in ne predstavlja samo dobro.
Iry, verjemi ali ne, sem že slišala za oduščanje grehov pred smrtjo.
Pa naj razjasnim še nekaj. Verjamem v posmrtno življenje, brez da bi verjela v Boga. To je čist na simpl v bistvu. Pred nekaj časa sem se nekaj poglabljana na tem področju in malo več brala. Za sedaj verjamem razlagi, spisani od nekega neverskega učenjaka. Rekel je, da duše so. Po smrti pa gredo 'gor', kjer se srečajo z dušami svojih svojcev. Nato nekaj časa živijo v tistem abstraktnem svetu in ko so pripravljene gredo spet na zemljo. Reinkarnirajo se v nekega človeka.
Frenkie, res je, vero lahko najdeš še marsikje drugje. Bogov je veliko, če nočeš Boga pa verjemi v neko silo. Jaz govorim predvsem o tem, da ne morem verjeti v krščanskega Boga. Glede drugih Bogov, sil pa si še nisem na jasnem, ker večino premalo poznam. Verjetno še najbolj verjamem v moč narave in osnovnih elementov.