Želja po naraščaju

Zadovolj(e)n/a v postelji.
Odgovori
ANGELgirl
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a ANGELgirl »

Zdele sem imela že vse napisano, pa se mi je zdelo preveč kruto :D

Tako, da lady bug, najbolje da vprašaš vedeževalko koliko bo on takrat star, kajti jaz nimam teh zmožnosti. Če se pa slučajno javi kdo z jasnovidnimi znanji naj me pa prosim kontaktira na ZS, imam veliko vprašanj :lol:
Kdor o sreči samo sanja, naj se ne čudi, če jo bo prespal...
lady bug
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Bratislava

Neprebrana objava Napisal/-a lady bug »

Ne sprasujem tega, če kdo ve, koliko bo on takrat star-kako neumno bi to bilo :roll: ?!

Zanima me le, kaj si mislite o tem-imeti otroke, ko si že malo starejši (sploh prvega) in to sem pač razložila na svojem primeru...
Uporabniški avatar
Peony
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Peony »

Sicer sem sama pristašica "mladih" mamic, torej mamic, ki rodijo pred 25 letom (o karieri/financah/stanovanju in tem tu ne mislim razlagati). Biološko je za žensko dobro, če ima prvega otroka zgodaj za moškega je res vseeno.

V tvojem primeru bo pač oče otrok malce starejši od povprečja, vendar te to ne sme skrbeti. Sama imam prijatelje katerih starši so jih imeli pri osemnajstih hkrati pa prijatelje, ki so prišli na svet, ko so bili njihovi očetje stari že dobrih petdeset let. Nikar se ne obremnjuj s tem. Isto bi lahko jamrale me, ki imamo po deset let starejše fante a la omg moj fant bo pa ful pred menoj umrl pa take :lol: Ni vredno sekiranja. ;)
Uporabniški avatar
Maychy
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Se selim...

Neprebrana objava Napisal/-a Maychy »

Peony napisal/-a: Biološko je za žensko dobro, če ima prvega otroka zgodaj ...

Zakaj pa?
--- Evil Is Just A Point Of View ---

--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
ciber_girl
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a ciber_girl »

angeo napisal/-a:No take ženske pa jaz preziram,ko z otrokom hočejo obdržati moškega...fuj :evil:

Med takšnimi je tudi moja sestra. :roll: :evil: Bogi otrok, ko se bo rodil. :cry:

To bo njen drugi otrok..Prvega je isto tako hotela, pa sta se potem razšla..Zdaj pa spet isto hoče. :roll:
Uporabniški avatar
stalky
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a stalky »

saj jas hocem imeti otroka
ampak se bojim poroda :?
...vsaka solza pokaže smrtnikom eno resnico...
GoldenSoul
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: lj

Neprebrana objava Napisal/-a GoldenSoul »

Maychy napisal/-a:
Peony napisal/-a: Biološko je za žensko dobro, če ima prvega otroka zgodaj ...

Zakaj pa?

Idealna starost za 1. otroka je 21 let. S starostjo ženske se povečuje verjetnost kromosomskih nepravilnosti, npr. Downov sindrom. Statistike pravijo, da je pri 20-letni nosečnici verjetnost te napake 1:1018, pri 35-letnici 1:270, pri 45-letnici pa je tveganje celo 1:20.Sicer so zdaj prenatalne tehnike tolk napredvale, da veretn je statistika malce drugačna, sam vseen. Za ženske ni lahko na tem svet. Vedno več se pričakuje od njih: da bo pridna in uspešna v službi, dobra mama in žena....itd --> ustvaritev uspešne kariere pa pomeni zamik materinstva v poznejše obdobje (ponavadi) in s tem določene komplikacije.
lady bug
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Bratislava

Neprebrana objava Napisal/-a lady bug »

Peony-hvala :wink:
Uporabniški avatar
Maychy
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Se selim...

Neprebrana objava Napisal/-a Maychy »

Aha, to glede vpliva starosti matere sem vedela, samo so pa vseeno krute številke.

Sem mislila, da zgornji stavek ni bil mišljen kako starost ženske vpliva na otroka, ampak kako rojstvo otroka vpliva na žensko. Je bilo najbrž samo nekoliko dvoumno napisano.
--- Evil Is Just A Point Of View ---

--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
watershine
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a watershine »

GoldenSoul napisal/-a: Vedno več se pričakuje od njih: da bo pridna in uspešna v službi, dobra mama in žena....itd --> ustvaritev uspešne kariere pa pomeni zamik materinstva v poznejše obdobje (ponavadi) in s tem določene komplikacije.

se popolnoma strinjam... pa še to je ko si mlado dekle išče službo se mnogi delodajalci bojijo da bo takoj ko bo podpisala pogodbo zanosila, kar se mi zdi zlo kruto. in baje da zaradi tega nekateri podjetniki raje zaposlujejo mlade mamice kot pa mlade ženske brez otrok, tudi če ima mlada mamica samo enega otroka se ne bojijo dodatnega naraščaja, saj so nekateri prepričani da v mladih družinah starša razveseljuje samo en otrok.

ampak, morm še to oment: če se pnca odloči za naraščaj v času študija dobi ob rojstvu otroka štipendijo (če jo še ni imela, al pa če nima miljonov) oziroma se ji fuuul zviša. podatki kažejo da imajo vlagatelji za štipendije v zakonski zvezi in vlagatelji ki imajo otroka, najvišje štipendije, ker jim na ugodnejše obravnavanje dohodkov posledično pripada tudi najvišje zvišanje na dohodek k osnovni štipendiji, potem lahko uveljavljajo še pravico za otroški dodatek, pravtako pa dobivajo pomoč za mlado družino... vsi ti dohodki skupaj pa kar nekaj nanesejo...
poleg tega pa mladi mamici avtomatsko pripada eno leto pavziranja... tko da z malo pomočjo staršev bi se kar dalo, seveda je še tu vprašanje kje živeti, nekateri so lahko pri svojih ali partnerjevih starših, spet drugi nimajo te možnosti...

o tem bi se še dal razglablat :)
Shannon
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a Shannon »

lady bug napisal/-a:Kaj pa si mislite o tem, npr. moj primer:
Jaz jih imam 22, moj fant 32, jaz še študiram, zato otroka pred 28 letom nekako ne planiram-samo takrat bo moj dragi imel že 38 let!

Eh, ne skrbi. Do takrat bosta šla že zdavnaj narazen.
Uporabniški avatar
tanchii
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a tanchii »

^^ s tem pa si ji res zdaj zelo pomagala ja. daj prosim vzdrži se teh nesramnih komentarjev. res ne vem kaj je s tabo :roll:
Uporabniški avatar
B@bsy
Debatorica
Debatorica
Kraj: KK

Neprebrana objava Napisal/-a B@bsy »

jaz bi ga najprej vprašala kaj si misli o tej temi,... uglavnem najprej bi mal "ispipala" situacijo... da ga ne bi glih infarkt ker fantje so po moje zelo občutljivi na take teme... to je seveda moje mnenje...
Uporabniški avatar
B@bsy
Debatorica
Debatorica
Kraj: KK

Neprebrana objava Napisal/-a B@bsy »

Shannon napisal/-a:
lady bug napisal/-a:Kaj pa si mislite o tem, npr. moj primer:
Jaz jih imam 22, moj fant 32, jaz še študiram, zato otroka pred 28 letom nekako ne planiram-samo takrat bo moj dragi imel že 38 let!

Eh, ne skrbi. Do takrat bosta šla že zdavnaj narazen.

?? to sem šele zdjle vidla... eni so pa res prijazni
barbika_444
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a barbika_444 »

Pri nama je blo tko.... Za otroka je bil pobudnik partner. Enkrat mi je med seksom rekel:

Ljubavi, ajmo da napravimo jednu malu bebu....

No se opravičujem za jezik, sam mogla sm povedat dobesedno. Sej mislm da vsi razumete, če pa kdo ne pa lahko tud prevedem.

Uglavnem šokiral me je, odrinla sm ga dol iz sebe ... sva se pogovorila .... ugotovila da bi res lahko .... in nadaljevala z akcijo :)
Odgovori