Lastovica napisal/-a:Piglet napisal/-a:FDV - novinarstvo
Kar se tiče pa Rimskega prava nimam pojma what the fuss is all about. Jst sm pisni izpit nardila s kolokviji, na ustnem pa tut nisem mela nobenih problemov tko da sem nardila z 10. Fajn je hodt na predavanja, ker ti povejo, kaj je treba znat, ni treba znat cele knjige na pamet, je pa res da je dost manj obsežna kokr pri ostalih predmetih in to zato ker res same pomembne stvari not pišejo. Če se učiš sproti ni nobene panike. Zadnji teden pred izpitom pa zna bit mala frka, še posebi, ker je tok enih pogodb, ki so si podobne med seboj, da lahko vse zamešaš. Pa sprašuje te take tipične stvari, nikol ne vleče kakšnih pizdarij iz opomb al pa kej tacga.
Sem pa jst drgač živi primerek študentke prava, ki je za to živela, ker mi je blo ful noro dobr in zanimiv ( mi je še zdej ) in sem že od majhnega brala razne zakone in podobne stvari, nardila 1. letnik, potem sem se pa odločila da se bom prepisala na fdv in so vsi sošolci debelo gledal češ -ti ta najbolj zagreta pravnica, se boš prepisala??!-. In so kr mal volje zgubil. Kar hočem povedat je, da tut če vam je všeč študij, če vam je zanimiv, se morte zavedat, da se boste mogli s takim študijem zresnit. Jst tega nisem mogla, sem tak bolj neresen spontan človk, ki sovraži resne razmišljujoče ljudi, ki se ne znajo pogovarjati o čem drugem kot o družbenih vprašanjih. Ne trdim, da so vsi na pravu taki, še zdaleč ne, ampak s to svojo neresnostjo sem laži folgala na fdv-ju.
Na kateri faks pa ti hodis? Na nasem faksu pisnega dela rima ne mores naredit s kolokviji, ampak so pozitivno opravljeni kolokviji pogoj, da lahko gres na majski rok pisnega dela.
Sm hotla jst tut to vprašat, ker sm jst tut kolokvija nardila pa sm mogla vseen pisat izpit, se mi pa zdi, da se ocena kolokvijev neki upošteva pol, če si kao med oceno.
Drgač glede rimca pa tkole: mene je tut ful potegnu in sm se ga z veseljem učila, sploh une latinske reke, k je prou posebna knjigca od Kranjca (sam ni treba znat vseh, ampak sam une, k povejo). Sicer nism 100% ampak kokr se spomnm, se jst prou letnc pa tega nism učila na pamet, se mi zdi, da je važn, da približno veš, kdaj se je kej dogajal....