Verjamete v sanjsko ljubezen?

Zadovolj(e)n/a v postelji.
Odgovori

Verjameš, da obstaja tvoja sorodna dušica?

Da
79
72%
Ne
31
28%

Skupaj glasov: 110

Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a claire »

višnja napisal/-a: Ampak med dobrimi 6 milijardami jo je težko najti. Oziroma nemogoče.

o tem sem jaz razmišljala v srednji šoli. kar velikokrat sem si belila glavo s tem- število sorodnih duš(1) : število ljudi (6 milijard) = 0,000000000000...

vsakič ko sem slišala za kakšno naravno katastrofo kje po svetu, sem pomislila, "kaj če je umrl on ".

no taka razmišljanja kaj hitro spravijo človeka na rob živčnega zloma in ga naredijo totalnega pesimista, zato je na sorodno dušo nujno treba gledati drugače.
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
rebelgirl
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a rebelgirl »

purple rain..

sem čez vikend veliko študirala in sm ugotovila da ni blo vse v redu in da je bil zadnji mesec samo še podaljševanje vsega skup, ker nič ni vodilo nikamor. sem bla slepo zaljubljena in v marsičem prezaletava, on pa premlad.
jbg, se zgodi, zdej sem pa srečno samska in nč mi ne manjka.
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Lj

Neprebrana objava Napisal/-a purple_rain »

rebelgirl napisal/-a:je bil zadnji mesec samo še podaljševanje vsega skup, ker nič ni vodilo nikamor. sem bla slepo zaljubljena in v marsičem prezaletava, on pa premlad.
Tole se mi zdi kar pogost pojav..ljudje se opiramo še zadnjih drobcev upanja, da mogoče pa rata, mogoče se pa kej spremeni.. :nixweiss: ..ja, vem, tud če se zavedamo, da ni vse kot bi moralo bit, konec ni prijeten..
rebelgirl napisal/-a:jbg, se zgodi, zdej sem pa srečno samska in nč mi ne manjka.
Tako, drži se tega mišljenja in uživaj maksimalno. :D
@smrketka@
Debatorica
Debatorica
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a @smrketka@ »

Mogoče sorodna duša kot tko ne obstaja, definitivno pa obstaja človek s katerim mogoče najlažje živiš in shajaš. Saj veste, vsi smo si različni, različne navade, fore, razmišljanja itd. Meni se zdi samo to najbolj važno, da najdeš nekoga, ki te razume in ki je zmožen živeti s tabo ter ti z njim, s katerim lahko deliš vse, tako dobro kot slabo. Če temu rečemo sorodna duša pa naj bo.
Sicer pa ljubezen tako kot je v filmih prikazana. OK, ful lepo ampak za resnično življenje pa preveč pocukrano.
Uporabniški avatar
peregrina*
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a peregrina* »

Alwaleed napisal/-a:Hitra in enostavna teorija:

Folk, ki v realnem življenju nima zgledov uspešnih razmerij, ne prepozna neumnosti v filmskih scenarijih, in poskuša uresničiti ideje iz filmov.

Zaljubljenost je iluzija. Če je vzajemna, potem je sladka iluzija. Če ni vzajemna, je škodljiva za tistega, ki jo doživlja.

Ljubezen ni zaljubljenost in uspešna zveza je mogoča ne glede na to, ali se je začela z zaljubljenostjo ali ne.

Če si med tistimi, ki se jim zaljubljenosti slabo izidejo, potem je več verjetnosti, da razviješ uspešno zvezo, če jo začneš racionalno na podlagi dejanskih kompatibilnosti, ne iz zaljubljenosti.

Res je, da je zaljubljenost popolnoma drugačna od ljubezni vedar hočeš nočes sta ta dva čustva povezana, kajti na nek način se eno razvije iz drugega! Ne sicer v vseh primerih ampak velja za večino. Stanje zaljubljenosti velikorat v nas zbuja iracionalna čustva, primarna čustva - katera temeljijo na afektih in katerih teža je v naših očeh velikorat 10x povečana. Vse je lepo in prav če le uspemo obdržati tisti zdrav razum. Vendar menim, da je za uspešno in povezano zvezo, nujna neka zaljubljenost oz. kemija med dvema. In zveza ne temelji toliko na kompatibilnosti temveč temelji bolj na kemiji in volji za uspeh, zvezo, ljubezen. :)
Res je, da večina filmov prodaja "prazne vreče" toda mogoče si mi vzamemo kakšne scenarije preveč dobesedno in premalo simbolično ;)
"Be who you are and say what you feel because those who mind don't matter and those who matter don't mind"
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Lj

Neprebrana objava Napisal/-a purple_rain »

^^prosim "razbarvaj" tale post. Oči bolijo. :P Poleg tega to ni zaželjeno na tem forumu.
Uporabniški avatar
peregrina*
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a peregrina* »

purple_rain napisal/-a:^^prosim "razbarvaj" tale post. Oči bolijo. :P Poleg tega to ni zaželjeno na tem forumu.

Sorryyyyyy :idee: Prvi dan na forumu, rabim mičken da se privadim :)
"Be who you are and say what you feel because those who mind don't matter and those who matter don't mind"
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a barbie_girl_85 »

Zdej pa le hitro navodila prebrat, da bo "privajanje" hitrejše :wink:
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
Uporabniški avatar
girl92
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a girl92 »

skoz manj..
Uporabniški avatar
babygirly*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a babygirly* »

verjamem v sanjsko zaljubljenost...
sanjska ljubezen? težko.
Uporabniški avatar
foxy.lady
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a foxy.lady »

verjamem da jih je več:)
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objava Napisal/-a emanuela »

Malo verjamem.Verjamem, da lahko spoznaš človeka, s katerim se ujameš kljub različnim karakterjem, navadam itd in ko ga potem sprejmeš takšnega kot je, je to nek približek sanjski ljubezni, ker si pač to kar si.Kar pa seveda ne pomeni, da si tega ne moreš ustvariti s kom drugim, pač lepo pa je, če najdeš nekoga, ki te razume...
The world is as you are.
RmX
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a RmX »

Ne verjamem v ljubezen kaj šele sanjsko ljubezen. :D
sleepyheadgirl
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a sleepyheadgirl »

Moje mnenje pa je da moramo biti najprej sami sebi "sanjski". popolnoma dovolj sami sebi in zadovoljni sami s sabo, potem pa šele lahko pride "sanjski partner".
sicer verjamem, da bom en dan srečala pravega in verjamem v sorodno dušo, vendar to še ne pomeni da mora biti sanjska ljubezen taka kot je v filmih!
Zame je pravi partner skupek ljubezni, odličnega prijateljstva in kemije. In če je vse to skupaj se potem tudi težave uredijo saj na podlagi ljubezni in prijateljstva lahko rešuješ probleme in sklepaš kompromise.
Gymnastics tells you no. All day long. It mocks you over and over again. Telling you- you're an idiot.
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a ..Evelyn.. »

Verjamem in jo imam (za zdaj). :D
Ive got a pocket full of sunshine, ive got a love that is all mine oh..wooohoh. :D
It was forever..but it didnt last long..
Odgovori