Obrezovanje otrok: za ali proti?

Zadovolj(e)n/a v postelji.
Odgovori

Obrezovanje otrok: za ali proti?

za
12
21%
proti
46
79%

Skupaj glasov: 58

dodoman
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a dodoman »

*chiela* napisal/-a:
Kandelaber napisal/-a:Pa starši nas 'zaznamujejo' tudi v drugi pogledih, krst, prehrana, praktično v vsem. Potem je najbolje da otoke damo v nekakšne kempe kjer bodo nastajali superljudje...

Obrezovanje je ireverzibilen poseg, ostalo našteto pač ne (iz RKC se lahko izpišeš, če želiš, kožice pa ti (verjetno) ne morejo prišiti nazaj).

Točno tako...neda se prišiti nazaj.

Nekateri sicer pravijo, da so uspeli malenkost "restorat" kožico, pri čemer so poudarili, da sedaj bolj uživajo v sexu, kot ko so bili čisto brez.
Sam še vedno ne morejo dobiti vseh nevronov nazaj.
če že nimate pametnih argumentov ne rabte jokcat adminom, da sm zlobn:)
dodoman
Komunikatorka
Komunikatorka

barbie_girl_85 napisal/-a:
McLarnovc napisal/-a:Tole s higijeno je tud ena blodnja, da glava boli... Kot, da se neobrezanga tiča ne da umit.

Pomoje se ne misli toliko na higieno v odrasli dobi, kot v otroški. Kožica se pri malih fantkih ne premika tako lahko, kot pri odraslih, ali pa se sploh ne. Dosti raztegljiva postane šele v kasnejši dobi. In ravno zato je pri neobrezanih dojenčkih toliko več infekcij penisa. 24 ur na dan v plenicah, v urinu in blatu, cca dve leti......pa še kožice ne moreš umaknit, da popucaš spodaj....

Poznam 4 mamice malih fantkov, in vse imajo probleme s kožico. In noben deček ni obrezan.

Druga stvar pa je mimoza. Zagovarjaš to, da se obrez opravi kasneje, v odraslih letih. Fant, ki ga poznam, in se je obrezal kasneje (pri 14. letih), pravi, da je bilo grozno. Ne sam poseg, ki je pod anestezijo, ampak kasnejše celjenje in zdravljenje. Ne samo, da dalj traja, ko si odrasel, tudi večje "travme" pusti. Od fantov, ki so bili obrezani ob rojstvu, se bolečine in obreza kot negativnega noben ne spomni.

ko je penis pokrit s kožico ne zaide noter nobeno blato itd, kot ti sanjaš..

saj tudi punčkam negreš v vagino in jim pucaš vn drek kajne?

dej malo vklopi logiko za spremembo.

Glede fimoze sem ti razložil že v prvem postu...nauči se brati.
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Jochie »

dodoman, kakšen problem imaš ti?

malo sem tvoje poste preletel pa imam občutek, kot da so te zvezali in se na vse kriplje boriš, da bi se rešil???

kakšen problem imaš?
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Lj

Neprebrana objava Napisal/-a purple_rain »

^^dobro vprašanje..
dodoman napisal/-a:da ljudje še vedno dajejo otroke pohabljati zdravnikom.
Si ti zihr, da razumeš pomen besede? http://bos.zrc-sazu.si/cgi/a03.exe?name ... abiti&hs=1 Ne vem kakšne "trajne telesne poškodbe" naj bi to predstavljalo.
Je že bilo razčiščeno, obrezan tip še vedno lahko uživa v spolnosti (če ta del matra).
Kandelaber
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Kandelaber »

Dodoman jst mislim, da so tebe obrezali in imaš zdej totalne frustracije in zganjaš tukaj neko kampanjo, kot da se gre za preživetje celega planeta.

Ker si očitno totalno zafrustriran ti še enkrat povem. Vse ljudi pri nas (EU) obrežejo pod anestezijo in s tem preprečijo potencialne nadaljne infekcije. Pri posegu v 99% ni nobenih komplikacij.

Tako, da pejt svoje kampanje v Izrael pa k muslimanom zganjat, če tam obrezujejo brez anestezije.

ps. tudi ti vlečeš argumente z riti. Dokaži, kje piše, da je video iz ZDA!! Tako kot ti trdiš, da je lahko jaz rečem, da ni...

Prov jezen sem, ko en takole posiljuje vse po vrsti :S
dodoman
Komunikatorka
Komunikatorka

purple_rain napisal/-a:^^dobro vprašanje..
dodoman napisal/-a:da ljudje še vedno dajejo otroke pohabljati zdravnikom.
Si ti zihr, da razumeš pomen besede? http://bos.zrc-sazu.si/cgi/a03.exe?name ... abiti&hs=1 Ne vem kakšne "trajne telesne poškodbe" naj bi to predstavljalo.
Je že bilo razčiščeno, obrezan tip še vedno lahko uživa v spolnosti (če ta del matra).

kakršnokoli amputiranje dela telesa brez pametnega razloga je mutilacija..torej obrezovanje splovila spada strogo pod mutilacijo.
V spolnosti uživa MANJ, vendar očitno ti preberš sam kar tebi paše?
dodoman
Komunikatorka
Komunikatorka

Kandelaber napisal/-a:Dodoman jst mislim, da so tebe obrezali in imaš zdej totalne frustracije in zganjaš tukaj neko kampanjo, kot da se gre za preživetje celega planeta.

Ker si očitno totalno zafrustriran ti še enkrat povem. Vse ljudi pri nas (EU) obrežejo pod anestezijo in s tem preprečijo potencialne nadaljne infekcije. Pri posegu v 99% ni nobenih komplikacij.

Tako, da pejt svoje kampanje v Izrael pa k muslimanom zganjat, če tam obrezujejo brez anestezije.

ps. tudi ti vlečeš argumente z riti. Dokaži, kje piše, da je video iz ZDA!! Tako kot ti trdiš, da je lahko jaz rečem, da ni...

Prov jezen sem, ko en takole posiljuje vse po vrsti :S

Posnetek je iz ZDA, kar lahko opaziš tako po govorici, kot po podatkih iz posnetka.

Očitno sploh nisi niti povohal posnetka in koomentajev itd.
dodoman
Komunikatorka
Komunikatorka

Jochie napisal/-a:dodoman, kakšen problem imaš ti?

malo sem tvoje poste preletel pa imam občutek, kot da so te zvezali in se na vse kriplje boriš, da bi se rešil???

kakšen problem imaš?

mogče to, da se vedno najdete bebci, ki dajete mene pred problematiko v tej temi?
Uporabniški avatar
Elle.*
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a Elle.* »

DEFINITIVNO PROTI!

Vsak posameznik ima pravico odločati o svojem telesu.
dodoman
Komunikatorka
Komunikatorka

Elle.* napisal/-a:DEFINITIVNO PROTI!

Vsak posameznik ima pravico odločati o svojem telesu.

tko je...sam poskus zdej to dopovedat ljudem, ki dajo rezat froca, ker kaka v planice.
Kandelaber
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Kandelaber »

dodoman napisal/-a:Posnetek je iz ZDA, kar lahko opaziš tako po govorici, kot po podatkih iz posnetka.

Nikjer v posnetku nisem zasledil, da piše oz kdo reče, da se stvar dogaja v ZDA.
Komentarje sem prebral vse.

Še enkrat, zakaj zganjaš kolobocije tukaj, če pri nas vse to naredijo pod anestezijo?

To ni mutilacija, ker očitno obstaja pameten razlog za obrezovanje, ki sem ga že 100 navedel.

Sploh pa je amputacija odstranitev nekega uda, kožica pa ni ud!
dodoman
Komunikatorka
Komunikatorka

Kandelaber napisal/-a:
dodoman napisal/-a:Posnetek je iz ZDA, kar lahko opaziš tako po govorici, kot po podatkih iz posnetka.

Nikjer v posnetku nisem zasledil, da piše oz kdo reče, da se stvar dogaja v ZDA.
Komentarje sem prebral vse.

Še enkrat, zakaj zganjaš kolobocije tukaj, če pri nas vse to naredijo pod anestezijo?

To ni mutilacija, ker očitno obstaja pameten razlog za obrezovanje, ki sem ga že 100 navedel.

Sploh pa je amputacija odstranitev nekega uda, kožica pa ni ud!

Niti enega samega pametnega razloga nisi navedel tko da ne bluzi.

Argumenti proti daleč prekašajo argumente za, ker že v osnovi ni nobenega argumenta sploh za obrez!

in koža je največji organ na človeškem telesu..torej je odrez le tega še kako velka amputacija.

Sicer pa že to, da pravišp, da je amputacija samo odrez uda..dokazuje, da se ti ne sanja kaj govoriš..

POSLUŠAJ GOVORICO, KI JE TIPIČNA ZA SEVERNO AMERIKO.
Poleg tega je to tiipično obrezovanje v ZDA.
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Jochie »

dodoman napisal/-a:
mogče to, da se vedno najdete bebci, ki dajete mene pred problematiko v tej temi?

tata ti je bio bebec na mami.... :wink:

kakšna je sploh problematika? :roll:
dodoman
Komunikatorka
Komunikatorka

Jochie napisal/-a:
dodoman napisal/-a:

tata ti je bio bebec na mami.... :wink:

kakšna je sploh problematika? :roll:

si neznaš prebrat poste?

preberi predvsem moj prvi post.
dodoman
Komunikatorka
Komunikatorka

Navajam par naključnih linkov, če bi koga zanimalo..

predvsem je zanimiv za poslušat tale od dokaj priznanga zdravnika:
Dr. Dean Edell, ki je žid in obrezan.

http://www.youtube.com/watch?v=e2gSLPnw56E

za nameček še en primer ameriške obrezovanja

http://www.youtube.com/watch?v=5MLtxCwd ... re=related

če želite vam najdem o tej tematiki ogromno materiala, in povečini vse govori proti obrezovanju.
Odgovori