Odprta zveza

Zadovolj(e)n/a v postelji.
Odgovori
Alwaleed
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Teksas, ZDA

Neprebrana objava Napisal/-a Alwaleed »

ana27 napisal/-a:Alwaleed a si ti Damjan Murko slučajno?

Ne da bi vedel. :roll:
Alwaleed
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Schmetterling napisal/-a:Samo neki me zanima Alwaleed... a ti si se 'naučil' preoblikovat/zatret čustvo ljubosumja, ali si pač tak po karakterju že od nekdaj?

Ljubosumje sem sposoben čutiti kar močno. Ni se mi pa nikoli zdelo čustvo, ki bi si ga človek želel, vedno se mi je zdelo disfunkcionalno, in sčasoma sem se ga naučil bolje razumeti.

Ljubosumje je pretežno produkt nesamozavesti, nezaupanja in nezadovoljstva v zvezi. Če skozi komunikacijo in odnos s partnerjem odpraviš to troje, za ljubosumje ni več razloga. Občutek ljubosumja tako zamenja veselje za partnerjev užitek pri seksu (nasploh), in zrajcanost ob misli na to.

Schmetterling napisal/-a:In te čist nikoli ni prijelo, da bi spremenil svojo zvezo, ali pa občutil kakšne negativne občutke, ker pač tvoja seksa tud z drugimi?

Me je prijelo, in sem že čutil takšne negativne občutke. Včasih tudi zelo močno.

Takšni občutki so pretežno iracionalni. Dolgo se lahko vrtiš v krogu in iščeš razloge, kako bi lahko krivdo za te občutke obesil na partnerja, pa dobrih razlogov kar ni in ni. To je zato, ker so vzroki za ljubosumje pretežno v človeku, ki to čuti.

Zdravilo za takšne težave je ponovno najti samozavest, zaupanje v partnerja in zadovoljstvo v zvezi. Ko to troje najdeš, ljubosumja več ni.
Uporabniški avatar
Schmetterling
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Schmetterling »

Alwaleed napisal/-a:
Takšni občutki so pretežno iracionalni. Dolgo se lahko vrtiš v krogu in iščeš razloge, kako bi lahko krivdo za te občutke obesil na partnerja, pa dobrih razlogov kar ni in ni. To je zato, ker so vzroki za ljubosumje pretežno v človeku, ki to čuti.

Mhm, s tem se pa zelo strinjam... imam jaz tudi takšne izkušnje (samo ne na takšni ravni kot ti (da bi se šlo za seks), ker pač ne prakticiram odprte zveze :D)
nivea9
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a nivea9 »

No ja, jaz v zvezo ne morem brez čustev. Takoj ko so čustva prisotna in sta v čustva vpletena dva moška pa je zame že varanje.
Smetka_
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Smetka_ »

No ja, jaz odkrito priznam, da večina mojih spolnih fantazij vključuje tri osebe ali več, velikokrat je tako, da mož gleda, kako mu nekdo nateguje ženo. In to me zelo rajca.

Jaz občudujem vse odprte zveze, vem da bi je bila sposobna tudi sama. Meni se zdijo takšne zveze bogate, veliko bolj sproščene in ljudje si bolj zaupajo. Jaz mam fanta, imava monogamen odnos, tega sem se pač navadila, in z njim bom najbrž ostala... Nisem pa bila nanj nikoli ljubosumna, oziroma na kakšno drugo žensko, ki je parodirala okrog njega, niti enkrat v vsej zvezi. Bila sem pa ljubosumna v zvezah pred to. In tudi vem zakaj je bilo tako.

Jaz občudujem obe vrsti zveze. In monogamne, take kjer so ljudje po 30 letih ševedno sposobni jesti kruh z nutello, everyday ker je to, priznam, zelo težko in zato toliko bolj pohvalno, kot odprte zveze, kjer imajo ljudje raznovrstne jedilnike, jih s svojim partnerjem lahko primerjajo in si svetujejo katere jedi so dobre.

Jaz mojemu za moje fantazije (za katere sicer ne čutim, da bi jih morala uresničiti) ne bom povedala nikoli, ker si bo pač verjetno mislil da sem sick.
Alwaleed
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

:zustimm:
Uporabniški avatar
linkica
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a linkica »

Smetka_ napisal/-a:Jaz občudujem obe vrsti zveze. In monogamne, take kjer so ljudje po 30 letih ševedno sposobni jesti kruh z nutello, everyday ker je to, priznam, zelo težko in zato toliko bolj pohvalno, kot odprte zveze, kjer imajo ljudje raznovrstne jedilnike, jih s svojim partnerjem lahko primerjajo in si svetujejo katere jedi so dobre.

Jaz mojemu za moje fantazije (za katere sicer ne čutim, da bi jih morala uresničiti) ne bom povedala nikoli, ker si bo pač verjetno mislil da sem sick.

jaz pa obcudujem samo monogamne zveze, ker mislim, da je to smisel ljubezni. da najdes eno tvojo sorodno dusico, ne 5-ih, ker se da naenkrat sedeti samo na enem stolu.

se bolj pa obcudujem ljudi, ki spolnosti sploh ne potrebujejo, ker so tako zelo duhovno prosvetljeni, da nimajo potreb po spolnosti.
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objava Napisal/-a emanuela »

linkica napisal/-a:se bolj pa obcudujem ljudi, ki spolnosti sploh ne potrebujejo, ker so tako zelo duhovno prosvetljeni, da nimajo potreb po spolnosti.

Ok, prosim reči, da je to sarkastična pripomba :)
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Tearjerker »

Mater ste tukaj ene hinavke. Po eni strani se držite kot pijanec plota urbane modrosti, da je ''v seksu normalno vse kar paše obema partnerjema'', potem pa obsojate ljudi, katerih mnenje o tem, kaj je normalno, odstopa od vašega.

Jaz sem tudi vajena monogamnih zvez in se tudi v prihodnosti vidim v njih, seveda s partnerjem, ki ima iste poglede na to, kot jaz. Občudujem pa ljudi, ki uspešno furajo odprto zvezo, ker menim da mora oseba za kaj takega imeti res dosti samozavesti in med partnerjema verjetno (pravim da verjetno, ker sama nisem tega izkusila) obstaja prav posebna vez, da se oba vedno vrneta nazaj eden k drugemu.

Zame je bolj normalna veza, kjer dva prakticirata odprt odnos in si zaupata, kot pa veza, v kateri punca panično prebira sms-e fanta, brska po njegovi pošti in mu sledi po fejsbuku, majspejsku ali kjerkoli že, ker je toliko nesigurna vase in ne zaupa partnerju.
Noelia
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Noelia »

linkica napisal/-a:jaz pa obcudujem samo monogamne zveze, ker mislim, da je to smisel ljubezni. da najdes eno tvojo sorodno dusico, ne 5-ih, ker se da naenkrat sedeti samo na enem stolu.

In ko enkrat najdeš to sorodno dušo ješ, se pogovarjaš, plešeš, se družiš… samo še z njim? Seks je nekaj drugega? Za nekatere ja, za druge ne.
Alwaleed
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

linkica napisal/-a:se bolj pa obcudujem ljudi, ki spolnosti sploh ne potrebujejo, ker so tako zelo duhovno prosvetljeni, da nimajo potreb po spolnosti.

Moj maček nima potreb po spolnosti. To je zato, ker smo mu odrezali jajca. Glej ga zlomka - takoj, ko je ostal brez jajc, so se njegove potrebe po spolnosti nehale.

Ti ljudje, o katerih govoriš, niso "duhovno prosvetljeni", temveč imajo preprosto nižjo raven testosterona. Njihova življenja so zaradi tega revnejša - kot je življenje mojega mačka.
sanjaanja
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Gorenjska, Starost: 30 let

Neprebrana objava Napisal/-a sanjaanja »

Jaz pa tudi nekaj ne štekam. Veliko vas odobrava odprto vezo, sex z večimi,... zakaj ste pa potem popljuvate punco, ki je napisala, da ima razmerje z enim oddanim moškim?
Sicer je tako, da se lahko znajdeta skupaj eden, ki to odobrava in drugi, ki ne. Kaj potem?
Sicer jaz vidim pravo ljubezen le takrat, ko obstaja med dvema. Dva , ki si lahko zaupata, se dopolnjujeta, se osrečujeta brez drugih. Uspeh je zame to, da dvema to uspeva. Če jih je 5 ali pač kolikor že, komu zaupati? Mislim,da če jih imaš več, nimaš nikogar.
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a red_rose »

sanjaanja napisal/-a:Jaz pa tudi nekaj ne štekam. Veliko vas odobrava odprto vezo, sex z večimi,... zakaj ste pa potem popljuvate punco, ki je napisala, da ima razmerje z enim oddanim moškim?

mislim da ne razumes cist kaj pomeni odprta zveza - vecini, ki se tukaj opisuje. vsi vejo v kaj se spuscajo, in gre se zgolj za seks, strast...zivis se vedno samo z enim, in pocnes z njim vse kar se pocne s partnerji...samo da seksas in se obcasno druzis se z drugimi - vsi vedo pri cem so.

varanje je nekaj cisto drugega. tista punca, ki jo moz vara, verjetno tega ne zeli a ne?

sanjaanja napisal/-a:Dva , ki si lahko zaupata, se dopolnjujeta, se osrečujeta brez drugih. Uspeh je zame to, da dvema to uspeva. Če jih je 5 ali pač kolikor že, komu zaupati? Mislim,da če jih imaš več, nimaš nikogar.

odprta zveza ni to da mas vec partnerjev, to je ze poligamija. v odprti zvezi je enako kot v ''zaprti'' - dva si zaupata, se dopolnjujeta in vse kar pravis. samo da na spolnost gledata drugace ;) ju pac vzburja seks z drugimi. saj seks ni vse v zvezi, mar ne? :P

no tako si jaz to predstavljam :)
Alwaleed
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

red_rose napisal/-a:odprta zveza ni to da mas vec partnerjev, to je ze poligamija.

V bistvu temu rečejo polyamory. Poligamija = več žena. Poliandrija = več mož. Polyamory = splošne kombinacije.

To za veliko ljudi funkcionira. Sicer še nisem slišal za eksplicitno tak primer v Sloveniji, ampak jih je dosti v ZDA. Pač več partnerjev, ki se ljubijo, si zaupajo, se smatrajo kot poročene drug z drugim, in bi se tudi poročili, če bi imeli možnost za to.

red_rose napisal/-a:v odprti zvezi je enako kot v ''zaprti'' - dva si zaupata, se dopolnjujeta in vse kar pravis. samo da na spolnost gledata drugace ;) ju pac vzburja seks z drugimi. saj seks ni vse v zvezi, mar ne? :P

Res je, v odprti zvezi je to tako nekako. Ni nujno, ampak ponavadi.
sanjaanja
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Gorenjska, Starost: 30 let

Neprebrana objava Napisal/-a sanjaanja »

red_rose napisal/-a:
sanjaanja napisal/-a:Jaz pa tudi nekaj ne štekam. Veliko vas odobrava odprto vezo, sex z večimi,... zakaj ste pa potem popljuvate punco, ki je napisala, da ima razmerje z enim oddanim moškim?

mislim da ne razumes cist kaj pomeni odprta zveza - vecini, ki se tukaj opisuje. vsi vejo v kaj se spuscajo, in gre se zgolj za seks, strast...zivis se vedno samo z enim, in pocnes z njim vse kar se pocne s partnerji...samo da seksas in se obcasno druzis se z drugimi - vsi vedo pri cem so.

Razumem kaj je odprta veza, ampak kaj če enemu od partnerjev to ne paše, ampak rajši to dopušča, da ne bi izgubil partnerja. Ko greš z nekom v vezo, ne veš kaj si on želi in recimo, da se dobro ujameta, se razumeta, spoštujeta, se zaljubita, potem pa eden izrazi željo, da bi imel odprto vezo, drugi ne. Kaj potem?
Odgovori