Trouble napisal/-a:Ajča, ni potrebe po tem, da se posmehuješ.. ali pač??
Sicer pa imamo tudi mi knjigo "Alternativna kuhinja", priznam, nisem je prebrala, ampak če mi poveš kje v knjigi to piše, bom šla pogledat.
Sicer se pa s kuhanjem, nad 50 stopinj, uničijo vitamini in se spremenijo v minerale. Telo pa te minerale potem spreobrne v vitamine. (na kratko povedano).
Torej, zakaj bi nekdo hotel telesu delat delo, če mu ni treba in če lahko vitamine zaužije že takoj?
mogoče zato ker telo potrebuje tudi minerale? tko usput:)
drugače pa, pozabljate, da ljudje potrebujemo vse, tako maščobe kot ogljikove hidrate kot beljakovine in vitamine minerale,..ne samo zato da se dober počutmo, ampak tud zato, da delujejo osnovne funkcije... ne gre sam zato, da se boljš počutmo, gre zato, da nekatere celice v tem našem zapletenm telesu potrebujejo vse to, pa četud to potem spremenijo v drugo spojino....mi se tega mogoč ne zavemo, pa niti ne občutmo dokler ni težav, ampak za celice je pa to ''delo'' vir preživetja in njihov namen....