mackica napisal/-a:Jst sm si nabavla dvd-je k nism tip da bi hodila nekam s folkom telovadit Tko da sem najrajs doma, dvd not, in gremo, pol lepo pod tus in to je to...
_mala_ napisal/-a:mackica pa somebody zanima me kolko plačata za ta pilates na mesec, pa kje v mb je najbolše al je vsepovsod enako?
jst sm si nabavla knjigo od Kelline Stewart Pilates- priročnik za učenje pilatesa doma. dost dobr razložen, slikce, v bistvu vse kr rabš. založba učila, pa ene 4 kose je bla
mackica napisal/-a:Ja, jst mam winsor pilates... 20-minute workout, buns & thies, abs sculpting in pa body slimming. Pa vsak je 20min dolg. Mi je pa ful vsec.
Hja ne vem... Jst vem, da po vajah za rit pa stegna ki jih zdej vec delam kot ostale, da se ene 3 ure ne morem zlahka vsest alpa vstat, ker me tolk misice zategujejo Tko da verjetno "deluje"
Ded je odlično povzel bistvo hranjenja. Jaz bi pa dodala, da je stvar predvsem v tem, kako človek pogleda na zadevo. Če se vam zdi, da je njegov ritem vojaški, ste zgrešili bistvo. Vse kar je napisal, meni zveni kot da je kratko malo zamenjal nezdravo z zdravim in dvomim, da mu to predstavlja kakšno posebno porabo časa. Nimam drugih primerov, zato bom dala svojega. Sem bila predebela in zdaj nisem več in zato, ker od takrat, ko sem shujšala, (kar je trajalo približno eno leto) enostavno nikoli, ampak nikoli ne pojem nobene od stvari, ki so (slučajno?) tudi na dedovem seznamu česa ne jesti. To ni stalno hujšanje, to je samo zavestna odločitev, da nobena ocvrta hrana, niti čips, niti hamburger ne more biti dovolj dober, da bi upravičil vnos (jaz temu rečem) svinjarije v moje telo. Meni recimo ne bi uspelo jesti 6x na dan, ampak to še ni razlog, da bi takrat, ko jem, jedla preveč, ali da ne bi izbrala stvari, ki ne redijo/so zdrave/ so kvalitetne ipd. Seveda je ta strogost stvar vsakega posameznika. Tudi jaz pojem sladoled ampak brez korneta in zelo redko.
Kar se tiče gibanja, je vsakomur jasno, da je brez tega na gre, ampak jaz sem prišla do spoznanja, da ni nujno, da moram zdaj na primer obvezno trikrat na teden v fitnes. Če se mi ne da, grem pač s kolesom v mesto ali v službo po daljši poti, ali pa zvečer potelovadim, ali grem tečt ali delat vaje in pa seveda vedno stopnice in podobno. Hočem rečt, ne se mučit, vsakodnevne stavri lahko postanejo telovadba, sproti je treba samo malo nadzora, da je tega gibanja na teden dovolj. In če ga ni, pol pa še nekaj dodat, pa je.
Se opravičujem, da sem malo dolga, ampak mogoče pa bo še komu (ki si tega želi in je sedaj nesrečen) naredilo klik kot je meni in dedu.
Ded, fajn napisano. D best, da si se tkole potrudu. Hvala, ker je res lažje čez tole preplezat, kot pa čez kej drugega.
Eno vprašanje: Kaj je najboljš jest tiste dni, ko si ful telesno aktiven, ful športaš? Pa kaj je najboljše vzet/nest s sabo, če si recimo cel dan na tekmi?
če hočeš shujšat moraš čisto spremeniti način življenja. ni drugega. od začetka se matraš in je težko, pol pa ta način postane tvoje življenje. meni se sploh ne zdi pomembno na kak način si shujšal. mislim pa da brez rekreacije ne gre.