Js morm obvezno povsod dat začimbe, ker če se mi zdi tudi meni kot da je brez okusa.
Najraje in najbolj hitro naredim testenine s tuno (moj pravi da naredim božanske ).V bistvu pa sploh ni nič posebnega.
Na olju od tune popražim čebulo, dodam paradižnikovo mezgo, posolim in dodam čimveč začimb.Ko se malo pokuha dodam še tuno in vse dobro premešam in še mal pokuham.In to je to.
ela85 napisal/-a:jaz jem polnozrnate testenine od barille - ponavadi špagete. meni se zdi enak okus, kot navadne, pa še ne razkuhajo se. čez si dam pasirani paradižnik, origano in baziliko. in to je to. najbolj enostaven recept.
ko pa se mi da, eksperimentiram z zelenjavo.
Ja, te Barilline so res dobre, ampak a so res polnozrnate al je tko mal tko na lepe oči? Če slučajno veš?
ela85 napisal/-a:jaz jem polnozrnate testenine od barille - ponavadi špagete. meni se zdi enak okus, kot navadne, pa še ne razkuhajo se. čez si dam pasirani paradižnik, origano in baziliko. in to je to. najbolj enostaven recept.
ko pa se mi da, eksperimentiram z zelenjavo.
Ja, te Barilline so res dobre, ampak a so res polnozrnate al je tko mal tko na lepe oči? Če slučajno veš?
Jaz imam pa raje, če se čim bolj čuti močan 'polnozrnat' okus
Tele Barilline sem pa tudi že probala, ampak se mi zdijo precej svetle ... Skoraj kot navadne..
Ponavadi kupim raje kakšne res temne bio testenine na 'bio oddelku' v Maxiju... Ali pa tiste od znamke Byodo (okus mi je res všeč ) - baje so čisto polnozrnate.
Tele: http://www.naturaum.naturkostaktiv.de/s ... grale.html
ej, ne vem kako je z barilinimi. ne me strašit. je res, da so precej svetle in tudi po okusu zelo podobne navadnim... ampak sem se zanesla na deklaracijo oz. že sam naziv testenin.
na maslu v kozici prepražiš 3 na drobno narezane česne, daš not 15dkg na kocke narezano šunko ali pršut, 2dl smetane za kuhanje in počakaš, da smetana zavre. Skos morš mešat. Potem še dodaš nariban sir, najbolje gauda ali edamec, tolko, da je fajn gosto, da se lepo ovije okoli testenin.
Dodaj začimbe (vegeta, origano, enmal žajblja, s soljo previdno, ker je že sir in šunka slana).
Ko se sir stopi, je omaka končana. Če je pregosta, dodaj malo mleka, če je preredka, jo pa zgostiš z malo kremne (česnova, gobova) juhe iz vrečke.
Recept je za dva lačna.
Garantirano boljše, kot v katerikoli gostilni!!! Boljše kot v Ancori, Rotovžu...
There once was a note pure and easy Playing so free, like a breath rippling by...
Jaz pa carbonara omako delam tako :
Na maslu (ali olivnem olju) prepražim na koščke narezano panceto (pršut mi je premočnega okusa).
Nato dodam tekočo sladko smetano (za 2 osebi eno malo pakungo) in začinim z mletim česnom, poprom, lahko malce vegete… pač po okusu.
To zmešam s skuhanimi špageti in na vse skupaj prelijem še eno razžvrkljano surovo jajce in zmešam, da zakrkne.
Parmezan dodam na koncu oz. si ga doda vsak sam.
moja prva omaka iz 7. razreda je pa takšna:
na koške narežeš papriko, paradižnik in čebulo.
na olivnem olju čebulo stekleno prepražiš, daš not papriko in paradižnik, po želji doliješ paradižnikov koncetrat ter začiniš:sol, poper, bazilika.seveda pa je ta recept res čisto enostaven, na hitrco.
Jst si pa full rada zelenjavne omakce delam.
Čebulo in česen prepražim na olivnem olju, dodam na košče narezane melancane/bučke, ko oddajo vodo še paradižnikovo mezgo in začmbe.
Najbolše od vseh testenin mi je pa še vedno lazanja. Čeprov je malo več dela s pripravo... Bučke in melancane narežem na cca 1 cm široke rezine, popečem. Naredim boloneze omako. In potem vse to zložiš - plast lazanj, bešamel (kar kupim), zelenjava, omaka in tako do konca. Na vrhu pa sir. In daš za pol urce v pečico. To bi lahk skos jedla .
Traxie...ko zlagaš sestavine za lazanjo, a so plasti testenin suhe in se pol med pečenjem napijijo,a jih prej skuhaš al kako?Nikol še nism delala al pa vidla kako se dela!?Pa namažeš pekač al kako?Kakšen sir naribaš gor,da se ne zapeče?
*roxy* napisal/-a:Traxie...ko zlagaš sestavine za lazanjo, a so plasti testenin suhe in se pol med pečenjem napijijo,a jih prej skuhaš al kako?Nikol še nism delala al pa vidla kako se dela!?Pa namažeš pekač al kako?Kakšen sir naribaš gor,da se ne zapeče?
Sicer nisem Traxie ... Jaz testenine samo namočim za minutko v vročo vodo, ker če so kuhane, so mi preveč pocaste. V pekač dam papir za peko, včasih pa tudi nič, pa se nič ne zažge. Sir je pa lahko kakšen edamec, jošt ... Nima veze, v bistvu.