*purple* napisal/-a:no dej no najprej še enkrat preber preden obrneš moje besede in jih uporabiš v svoj prid.rekkla sem da ljudje ki imajo več plače, jambrajo in plačo pomanjšajo.v tem primeru ko smo ga preračunali, da dobi ven okoli 700 evrov, reče pa da jih ima sam 500, pa vsi vemo, predn kdo kej reče, kako ljudje pogovorno definiramo plače.
Je res tako brezupno? Na račun dobiš
neto plačo. Seznam minimalnih plač, ki si ga ti prilimala, je pa
bruto. In če je nekdo na minimalni plači 590€, to pomeni, da dobi nekaj čez 400€ plače! (ker se od bruto plače odšteje akontacija dohodnine in prispevki in tega denarja ti nikoli ne vidiš; odšteje se, preden ti nakažejo plačo).
Kdor reče, da dobi ven 500€, ima verjetno več kot 700€ bruto plače. Ampak on nikoli ne vidi tistih 200€ razlike. On dejansko dobi 500.
Ni greh, če teh reči ne razumeš. Saj ne moremo vsi znati vsega. Ni mi pa jasno, zakaj še vedno trmasto trdiš svoje, čeprav ti niso jasne osnove.
Še malo on topic: Nimam pojma, koliko zaslužim, ker si nočem pokvariti zadnjih dni dopusta in preučiti, koliko so mi zračunali po novem zakonu o plačnih razmerjih. S tem se bom ukvarjala oktobra.