Dvomi glede obstoja Boga

Vse o politiki od svetovne do domače
Odgovori
spermij
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a spermij »

Filozofko, motiš se. Če bi bilo tako, kot praviš, med mojimi prijatelji-cami ter znanci/znankami ne bi bilo Kristjanov. A vendar so. Je pa dejstvo, da me ne prepričujejo v obstoj Boga in podobnega bullshita.
Uporabniški avatar
Pontifex Maximus
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Pontifex Maximus »

spermij napisal/-a:Filozofko, motiš se. Če bi bilo tako, kot praviš, med mojimi prijatelji-cami ter znanci/znankami ne bi bilo Kristjanov. A vendar so. Je pa dejstvo, da me ne prepričujejo v obstoj Boga in podobnega bullshita.

Jaz te tudi ne. V čem je torej problem?
Uporabniški avatar
BeXy
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Over the Niji

Neprebrana objava Napisal/-a BeXy »

Js pa ubistvu verjamem v reinkarnacijo :D ...kr se mi zdi d en lajf ni dost da izkusiš use kar bi mogu...in d se združiš s prvotno energijo (iz ktere si bil ustvarjen) morš it skoz velik življenj. :) ampak verjamem pa v budo, jezusa, krišno, ipd., ker so oni učil enake stvari, čeprov so bli iz mesa&krvi tko kukr mi :) npr. s tem d se je jezus žrtvuvou za grešnike, je pokazu, kaj use lohka "navadn smrtniki" nardimo, česa usega smo sploh zmožni pa d ubistvu lohka nrdimo use kar hočmo, karkol si zamislmo.
Uporabniški avatar
g00fy_qa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a g00fy_qa »

Pontifex Maximus napisal/-a:Če bi verjel, da to življenje ni zadnje...potem bi verjel v reinkarnacijo, tako pa ne verjamem v reinkarnacijo, pa verujem, da je življenje samo eno in kot tako enkratno.

Torej ne veruješ v posmrtno življenje? Jaz ne verujem da imamo še kakšno življenje po tem (niti posmrtno), niti v reinkarnacijo. Pravzaprav je tistim, ki se zavedajo, da je to življenje eno in edino, ki ga imajo in ga bodo imeli, lepše, saj ga zaradi tega bolj na polno izkoristijo in živijo tako, ko si sami želijo, brez omejitev in so srečni.

Jaz, vzgojena v krščanstvu, nisem nikoli videla nič smiselnega v biti pobožen in pokoren in moralen zato, ker Bog vse vidi in vse ve in te bo na koncu tvoje poti kaznoval oz. nagradil. In prav zaradi tega, ker je Bog vseveden, večina kristjanov skuša živeti 'dobro', saj se bojijo končne sodbe. Ampak to je hinavščina in ritolizništvo in meni nekaj najbolj gnusnega pri veri in vernikih.

Pontifex Maximus napisal/-a:Filozofija: Heraklit, Platon, Aristotel, Avguštin, Akvinski, Bonaventura, Machiavelli, De Vico, Pascal, Descartes, Newton, Kant, Hegel, Marx, Fichte, Schelling, Nietzsche, Freud, Feuerbach, Heidegger, Kirkegaard, Lacan, Žižek, ipd. Pač filozofija.

Jaz žal še nisem tako daleč s filozofijo, da bi prebrala vse te pametne može, ampak nekatere sem in ne zagovarjajo vsi vere. :) Ps.: Fromma priporočam.
As the shadow follows the body,
As we think, so we become.
Shannon
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a Shannon »

Marx je nekoč izjavil, da je vera "opij ljudstva". Prav je imel.

Kot je napisala že kr.ena, dokazovanje ostaja na strani tistega, ki trdi, da nekaj je, ne obratno. Naj mi nekdo pokaže boga oz dokaže njegov obstoj, pa bom verjela vanj. Do takrat pa se bom zanašala na znanost in svojo zdravo pamet.
Uporabniški avatar
Pontifex Maximus
Kofetarica
Kofetarica

Kako pa to, da tako zaupate znanosti, ko pa je Cerkev močno povezana z utemeljitvijo znanstvene metode? Npr. poglejmo samo sv. Tomaža Akvinskega, sv. Bonaventuro, Descartesa, Newtona, Pascala (sami zvesti katoliki)...Slednji je celo dojel razliko med bogom filozofov in teologov ter Bogom razodetja. :idea:
Uporabniški avatar
BeXy
Komunikatorka
Komunikatorka

Že, kaj pa Da Vinci pa še drugi? :wink:
Uporabniški avatar
Pontifex Maximus
Kofetarica
Kofetarica

BeXy napisal/-a:Že, kaj pa Da Vinci pa še drugi? :wink:

Kaj je z njimi?
Uporabniški avatar
BeXy
Komunikatorka
Komunikatorka

Ja papežu ni glih pasal d je za tiste cajte take zganju - nekteri drugi so pa isto delal pa se skrival zarad inkvizicije.
Uporabniški avatar
Pontifex Maximus
Kofetarica
Kofetarica

BeXy napisal/-a:Ja papežu ni glih pasal d je za tiste cajte take zganju - nekteri drugi so pa isto delal pa se skrival zarad inkvizicije.

Kdo se je skrival in kateremu papežu npr. ni pasal in kaj mu ni pasal?
Uporabniški avatar
BeXy
Komunikatorka
Komunikatorka

Ja sej nobenem papežu ni pasal tist raziskovanje ipd., ker je takrat veljala še sholastika.Tisti k so se pa uprli (Da Vinci pa še drugi) so se mogl pa skrivat pred krščanskimi inkvizitorji, ker se sploh neb smel lotevat raziskovanja, poskusov - razn alkimije (k se je pa itak razvijala sam zarad želje cerkve po zlatu). A je zdej logičn? :? :roll:
Uporabniški avatar
Pontifex Maximus
Kofetarica
Kofetarica

BeXy napisal/-a:Ja sej nobenem papežu ni pasal tist raziskovanje ipd., ker je takrat veljala še sholastika.Tisti k so se pa uprli (Da Vinci pa še drugi) so se mogl pa skrivat pred krščanskimi inkvizitorji, ker se sploh neb smel lotevat raziskovanja, poskusov - razn alkimije (k se je pa itak razvijala sam zarad želje cerkve po zlatu). A je zdej logičn? :? :roll:

Ne. Zanima me točno konkretno imena in priimki in letnice, ker Da Vinci se ni pred inkvizicijo nič skrival, še dominikanci so ga prosili preko Medičejcev, da jim naslika Zadnjo večerjo.
Uporabniški avatar
BeXy
Komunikatorka
Komunikatorka

A je svoje risbe pa izume okol kazu? A je na glavnih trgih trupla pregledvou?
d000h. :roll:
Uporabniški avatar
Pontifex Maximus
Kofetarica
Kofetarica

BeXy napisal/-a:A je svoje risbe pa izume okol kazu? A je na glavnih trgih trupla pregledvou?
d000h. :roll:

A dons patologi trupla sred Ljubljane na Prešercu al pa na Kognrescu režejo? A kirurgi opreirajo sredi Kranja pred Prešernovim gledališčem? Izume pa prav nič ni skrival...
Uporabniški avatar
BeXy
Komunikatorka
Komunikatorka

Ne jih ne, ampak za tiste cajte že zob v kravjem gobci nis smeu sam preštet! :roll:
Odgovori