Dvomi glede obstoja Boga
- Pontifex Maximus
- Kofetarica
Js pa ubistvu verjamem v reinkarnacijo
...kr se mi zdi d en lajf ni dost da izkusiš use kar bi mogu...in d se združiš s prvotno energijo (iz ktere si bil ustvarjen) morš it skoz velik življenj.
ampak verjamem pa v budo, jezusa, krišno, ipd., ker so oni učil enake stvari, čeprov so bli iz mesa&krvi tko kukr mi
npr. s tem d se je jezus žrtvuvou za grešnike, je pokazu, kaj use lohka "navadn smrtniki" nardimo, česa usega smo sploh zmožni pa d ubistvu lohka nrdimo use kar hočmo, karkol si zamislmo.

Pontifex Maximus napisal/-a:Če bi verjel, da to življenje ni zadnje...potem bi verjel v reinkarnacijo, tako pa ne verjamem v reinkarnacijo, pa verujem, da je življenje samo eno in kot tako enkratno.
Torej ne veruješ v posmrtno življenje? Jaz ne verujem da imamo še kakšno življenje po tem (niti posmrtno), niti v reinkarnacijo. Pravzaprav je tistim, ki se zavedajo, da je to življenje eno in edino, ki ga imajo in ga bodo imeli, lepše, saj ga zaradi tega bolj na polno izkoristijo in živijo tako, ko si sami želijo, brez omejitev in so srečni.
Jaz, vzgojena v krščanstvu, nisem nikoli videla nič smiselnega v biti pobožen in pokoren in moralen zato, ker Bog vse vidi in vse ve in te bo na koncu tvoje poti kaznoval oz. nagradil. In prav zaradi tega, ker je Bog vseveden, večina kristjanov skuša živeti 'dobro', saj se bojijo končne sodbe. Ampak to je hinavščina in ritolizništvo in meni nekaj najbolj gnusnega pri veri in vernikih.
Pontifex Maximus napisal/-a:Filozofija: Heraklit, Platon, Aristotel, Avguštin, Akvinski, Bonaventura, Machiavelli, De Vico, Pascal, Descartes, Newton, Kant, Hegel, Marx, Fichte, Schelling, Nietzsche, Freud, Feuerbach, Heidegger, Kirkegaard, Lacan, Žižek, ipd. Pač filozofija.
Jaz žal še nisem tako daleč s filozofijo, da bi prebrala vse te pametne može, ampak nekatere sem in ne zagovarjajo vsi vere.

As the shadow follows the body,
As we think, so we become.
As we think, so we become.
- Pontifex Maximus
- Kofetarica
- Pontifex Maximus
- Kofetarica
- Pontifex Maximus
- Kofetarica
Ja sej nobenem papežu ni pasal tist raziskovanje ipd., ker je takrat veljala še sholastika.Tisti k so se pa uprli (Da Vinci pa še drugi) so se mogl pa skrivat pred krščanskimi inkvizitorji, ker se sploh neb smel lotevat raziskovanja, poskusov - razn alkimije (k se je pa itak razvijala sam zarad želje cerkve po zlatu). A je zdej logičn?

- Pontifex Maximus
- Kofetarica
BeXy napisal/-a:Ja sej nobenem papežu ni pasal tist raziskovanje ipd., ker je takrat veljala še sholastika.Tisti k so se pa uprli (Da Vinci pa še drugi) so se mogl pa skrivat pred krščanskimi inkvizitorji, ker se sploh neb smel lotevat raziskovanja, poskusov - razn alkimije (k se je pa itak razvijala sam zarad želje cerkve po zlatu). A je zdej logičn?![]()
Ne. Zanima me točno konkretno imena in priimki in letnice, ker Da Vinci se ni pred inkvizicijo nič skrival, še dominikanci so ga prosili preko Medičejcev, da jim naslika Zadnjo večerjo.
- Pontifex Maximus
- Kofetarica