Men pa je enkrat razložla učitelca slovenščine, da je to vsak ki uči jezike.
Tak, da si me Smreka zdaj tak presenetila s tem odgovorom, da sem v dilemi, če se nisem dobro spomnila, ali pa da je učiteljica mal pribita.
×××CarTiKa××× napisal/-a:Men pa je enkrat razložla učitelca slovenščine, da je to vsak ki uči jezike. Tak, da si me Smreka zdaj tak presenetila s tem odgovorom, da sem v dilemi, če se nisem dobro spomnila, ali pa da je učiteljica mal pribita.
slovenisti smo šele nekaj let. imamo pa še zmeraj slavistično društvo (se pravi za sloveniste), ne pa slovenističnega, ker je do preimenovanja prišlo pred kratkim.
rammsteingirl napisal/-a:slovenisti smo šele nekaj let. imamo pa še zmeraj slavistično društvo (se pravi za sloveniste), ne pa slovenističnega, ker je do preimenovanja prišlo pred kratkim.
Res je ja...ko sem še jaz hodila v šolo so bili tudi samo slavisti in vem da je šele par let tole poimenovanje.
In v bistvu lahko rečemo takole - vsak slovenist je hkrati tudi slavist (ker slovenščina pač spada med slovanske jezike), ni pa vsak slavist tudi slovenist
A ti bi dala tut vejico v ta stavek "Zabava, kot je ni bilo nikjer drugje." ? Meni je to ful nelogično, saj ne ločuje dva povedka. A to je mišljeno kot vsiljeni stavek?
Kot in vejice me čist zmedejo Kljub temu pa mi je slovenščina še vedno zanimiv jezik.
How many years can some people exist before they're allowed to be free? The answer, my friend, is blowin' in the wind.
rammsteingirl napisal/-a:slovenisti smo šele nekaj let. imamo pa še zmeraj slavistično društvo (se pravi za sloveniste), ne pa slovenističnega, ker je do preimenovanja prišlo pred kratkim.
Res je ja...ko sem še jaz hodila v šolo so bili tudi samo slavisti in vem da je šele par let tole poimenovanje.
No sej, nam so tud skoz pravl, da so slavisti in potlej sm misnla, da je sam ta izraz, nism vedla za sloveniste ... v glavnem, zdj vem
freaky napisal/-a:A ti bi dala tut vejico v ta stavek "Zabava, kot je ni bilo nikjer drugje." ? Meni je to ful nelogično, saj ne ločuje dva povedka. A to je mišljeno kot vsiljeni stavek?
Jaz bi tud dala vejico in se mi zdi, da je vsiljeni stavek, ker lahko bi potem nadaljevali:
Zabava, kot je ni bilo nikjer drugje, se je nadaljevala pozno v noč.