Kaj pomeni, če mi nekdo reče, da sem p***a?

Zadovolj(e)n/a v postelji.
Odgovori
Uporabniški avatar
ena pač
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: mb

Neprebrana objava Napisal/-a ena pač »

inaa napisal/-a:
matjazd napisal/-a:
Tonja napisal/-a:Ana27, naj te malo popravim. Zmotno se mi zdi mišljenje, da se za vse vedno omenja ali krivi starše! Otrok menda ni odvisen od staršev in tisti ki ni labilen ne bo ponavljal za njimi dejanj, za katera ve, da niso pravilna.
Jaz klejem - skos. Moja 2 nikoli. In zdaj sta moja 2 kriva, da jaz klejem, če jaz iz njunih ust nisem slišala nobene kletvice? Je moja žlahta kriva, da klejem, ko ne vem za nubenga v žlahti, da bi klel (tete in strici, dedki, babice)?
Se je morda zamislil kdo že nad tem, kaj vse danes mladina gleda po televiziji, bere v časopisih, revijah? Da niso vedno starši krivi?? Verjetno ne, ker je najlažje okrivit tistega, ki ti je najbližje (to je tudi metoda socialnih služb).

Vsak ve, da otrok najprej sliši tisto kar ne bi smel. In, če 5letni otrok gleda takšne vsebine po TVju so krivi starši in ne otrok sam, ali Tv program.

najleps se otrok nauci kletvic in neprimernega vedenja ko ima ob 8 zvecer, ravno pred spanjem na voljo na tvju NAMESTO risank ali kaj poucnega, Big Brotherja :roll: :eek: ~ to je pa zbiralisce primitivnega folka ki nimajo nic bolj pametnega za pocet u ziulenju kot pa blamirat se u javnosti

Bo pa zato starš poskrbel,da tega ne bo gledal in mu rajš dal gor na tv prečudovit risan film Heidi :D
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

inaa napisal/-a:
matjazd napisal/-a:
Tonja napisal/-a:Ana27, naj te malo popravim. Zmotno se mi zdi mišljenje, da se za vse vedno omenja ali krivi starše! Otrok menda ni odvisen od staršev in tisti ki ni labilen ne bo ponavljal za njimi dejanj, za katera ve, da niso pravilna.
Jaz klejem - skos. Moja 2 nikoli. In zdaj sta moja 2 kriva, da jaz klejem, če jaz iz njunih ust nisem slišala nobene kletvice? Je moja žlahta kriva, da klejem, ko ne vem za nubenga v žlahti, da bi klel (tete in strici, dedki, babice)?
Se je morda zamislil kdo že nad tem, kaj vse danes mladina gleda po televiziji, bere v časopisih, revijah? Da niso vedno starši krivi?? Verjetno ne, ker je najlažje okrivit tistega, ki ti je najbližje (to je tudi metoda socialnih služb).

Vsak ve, da otrok najprej sliši tisto kar ne bi smel. In, če 5letni otrok gleda takšne vsebine po TVju so krivi starši in ne otrok sam, ali Tv program.

najleps se otrok nauci kletvic in neprimernega vedenja ko ima ob 8 zvecer, ravno pred spanjem na voljo na tvju NAMESTO risank ali kaj poucnega, Big Brotherja :roll: :eek: ~ to je pa zbiralisce primitivnega folka ki nimajo nic bolj pametnega za pocet u ziulenju kot pa blamirat se u javnosti

če pristavim piskrček....
al pa razne risanke, katerih je čedalje več, katere samo težijo k nasilju.razni ekšnmani, pa neki roboti, pa streljanja itd...V tem primeru dam raj otroku za gledat big brotherja, kot pa nasilno risanko, po kateri se mu bo zdelo da je nasilje kul.
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: ...en tu corazón..

Neprebrana objava Napisal/-a MilkyWay »

^^glede otrok in BB smo pa itak že toliko predebatirali... :? in nismo prišli do rešitve :)
glede risank pa...sej če pogledaš so use nove risanke take...samo nasilje jih je...kje so naše stare risanke, kot je baltazar, bojan, kolca mož...?? :D
Uporabniški avatar
Tonja
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Tonja »

Ena pač, če se malo obregnem. Kako bo starš poskrbel, da njegov otrok nečesa ne bo gledal? Danes vedno več ljudi, staršev, dela po cele dneve, ker nas je tako daleč pripeljala politika naše države. Če želimo preživet sebe in otroka, moramo delat in preprosto imamo vedno manj časa drug za drugega.
Edini dnevi, ki so še dejansko namenjeni družini so nedelje, saj so marsikoga tudi sobote delovne.
Tudi starši so iz generacije v generacijo bolj popustljivi... Da ima starš ljubi mir po šihtu posadi otroka pred tv in ga prepusti samemu sebi, da lahko on zaspi kako urico ali dve. Da ne govorim niti o tem, da danes starš nad otrokom nima niti nubene pravice več (npr. mu dat kakšno vzgojno). Vse gre na limance otrok, zato ni čudno, da so otroci zmeraj bolj razpuščeni.
Tv, igrice z nasilno vsebino, internet ipd. poneumljajo mlade možgane. In če primerjam svojo generacijo npr. Mi kot otroci nismo bulili v TV (razen živ žav ob nedeljah, pa leteči medvedki, pa tom in jerry, a je to ipd.), za računalnik še vedli nismo. Mi smo čas preživljali zunaj, na travniku, v gozdu, se vozli z kolesi, rolerji, mini mopiji, se igrali tabornike, delali brunarice, tunele v senu, pozimi igluje, v reki smo delali zalivčke,...

Se opravičujem, ker sem OT, ampak mi gre res na jetra, ko se vedno za vsako stvar krivi samo starše. Dejavnikov, da je danes tako kot je, je več.
Uporabniški avatar
ena pač
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: mb

Neprebrana objava Napisal/-a ena pač »

...
Zadnjič spremenil ena pač, dne 01. Jan. 2010 18:29, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Tonja
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Tonja »

Ah ne morem se strinjat s tem, da so otroci obraz staršev, kajti to prav gotovo ne drži, pa najsi gledam sebe, žlahto ali pa prijatelje.
Vsakemu človeku starš od začetka lahko da neko nadaljno osnovo o tem, kaj je prav in kaj ni, ampak osebnostni jaz pa gradi človek sam preko let, ki jih živi, izkušenj, ki jih doživi, ter družbe, s katero se druži.
Jaz imam npr. odpor do droge, nasilja, izkoriščanje, laži, prevar, tatvin, kriminala, delanja brezveznih pizdarij, neodgovornosti ipd. In to mam privzgojeno...
Kar se pa npr. tiče ostalih reči, npr. alkohol, kletvice, sex (menjavanje partnerjev), to je bil pač moj osebni firbec. Probaj, lepo je, nadaljuj :D .
Jaz mislim, da osnove otroku dotumbaš nekje do 5 leta, po petem letu pa začne on pridobivat svoj jaz.
Gledanje neprimernih vsebin pa otroku ne boš preprečla. Če bo htel gledat, pa če se malo znajde, bo gledal.
To je moje mnenje čisto, na komot je lahko napačno, ampak ok :) .
barbi
Debatorica
Debatorica
Kraj: ptuj

Neprebrana objava Napisal/-a barbi »

ja povej ji, da te moti, da nimaš rada takih izrazov....men tud kolegice (ožje seveda) rečejo kaj takega...sam me ne moti, sm že navajena. seveda si normalna, enostavno povej, da ne želiš, da ti tak pravi...to je vse
Uporabniški avatar
Poki
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Poki »

ah to izrazoslovje: folku primanjkuje manir za moje pojme....
CoreySteel
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Slovenija

Neprebrana objava Napisal/-a CoreySteel »

Ne. Folk je samo sproščen, odprt, mlad (če ne drugače po srcu) in ne tako zategnjen.
Uporabniški avatar
leoncinha
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a leoncinha »

Ja, ampak ni treba da je vsaka tretja beseda na f***, p***, k***
CoreySteel
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Slovenija

Neprebrana objava Napisal/-a CoreySteel »

Debata se je začela s tem, da je ena pač drugo poklicala p***a.
Zdej nikjer ne vidm, da bi pisalo, da je to vsaka tretja beseda.
Sharona05
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: štajerska

Neprebrana objava Napisal/-a Sharona05 »

no ja, glede na to, da sem zadnjič gledala francoski film na slo 1 ali 2, pa je bil preveden dobesedno s besedami na f, p in k, se sploh ne čudim, kaj vse ljudje poberejo...še prevajalci se ne spomnijo, da je kakšna beseda vseeno neprimerna ali pa je celo ni v slovarju slovenskega knjižnega jezika...

sramota.... drugo, kar pa je malo offtopic, ampak vseeno: v šolah so se starši (!) začeli pregovarjat, kako knjige, kot so Pestrna, Solzice, itd. ne vplivajo dobro na mladino in bi jih morali ukinit, saj jih otroci več ne razumejo.... HALO?? Ja kaj pa bodo potem brali?? V "modernih" knjigah je polno neprimernih izrazov, ni več čuta za človeka, je samo k***arija in ostalo (pardon izjemam, pardon izrazu, že mi smo za maturo imeli knjigo, ob kateri se je meni osebno obračalo)...in to govorim o KNJIGI, temelju nekega jezika in kulture, zato se ne čudim kaj vse vidimo po televiziji in drugod...totalno poneumljanje.
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

lej roko na srce, ampak omejit mu pa tud vsega ne moreš.jst se tud ne strinjam z raznimi ekšnmen risankami in nasilnimi igrcami in vsem, sam če jih bo hotu gledat, pa kaj se bom na glavo postavljala?
isto je s knjigami v OŠ.te knjige so pretežke za male otroke, gled ena to da je povsod eno samo opisovanje vojn, revščina, solze itd..Otroci majo rajš kej bolj zanimivega, pa seveda sploh ni nujno, da bi ble v teh knjigah kašne grde besede, vsaj jst jih nisem zasledila.skratka, če bo otrok želel raje brati dnevnik Jadraa krta, kot solzice variante, pač bo.Če o želel prebrati mi otroci s postaje Zoo, pač bo.Zihr mu pa ne bom gledala pod prste in ukazovala katere knjige naj bere.pa tud če ne bo bra nobenih knjig bo besede slišal, ker danes se jih sliši povsod.
in če nradim še mal offtopic s filmi prevedenimi vključno z grdimi besedami.ja hvala bogu, bolje kot pa da je proved kr neki.če reče igralc pi*da, pa oni prevedjo v osel, to pač ni to.verjamem pa da ne bootrok v večernih urah takih težkih filmov gledal, katerih še razume ne.
Uporabniški avatar
*kayka*
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Kranj

Neprebrana objava Napisal/-a *kayka* »

men je to čist mim, poniževanlno...ne bi mogla normalno govort s tako osebo, ker bi mi takoj dala vedt da nisva na isti valovni dolžini... js mam kolegicam drugacn nacin, naprimer: kaj zj bejba, bejbi, mačka, dečva, ... :D
Sharona05
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: štajerska

Neprebrana objava Napisal/-a Sharona05 »

ja, purple, ampak jaz govorim o tem, da šola razmišlja, da bo spremenila sistem - druge knjige, kar pa se meni ne zdi prav. te knjige so pomembne tudi za kasnejši razvoj...ali pa samo jaz to tako jemljem...
in če je bilo za tebe pretežko prebrat solzice, potem pa tudi ne vem..meni so bile te knjige zlo fajn, sem se marsikaj naučila dojemat drugače, že kot otrok. in, roko na srce, redkokateri otrok bo bral, če mu to ne bo zapovedano. raje imam načitanega, kot internetnega otroka...

kar pa se tiče filmov: ja, marsikateri otrok gleda s starši filme ob 8 zvečer, meni se to ne zdi nič čudnega, seveda s primerno vsebino, a ne...ampak takšne besede se uporabljajo in prevajajo tudi pri "normalnih" filmih...

pač, zdi se mi, da se neka identiteta ljudi kaže skoz njihovo kulturo in če te ni, je potem tudi vse ostalo precej na psu, se ti ne zdi?
Odgovori