Matura [Združena tema]

Od šolanja do uresničitve karierne poti.
Zaklenjeno
Sugar_baby
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Sugar_baby »

joj mene pa mal kotne funkcije dajejo :?
drgač sm se pa začela počas učit prejšn tedn :roll:
a ful vaje delat al sam stare pole?
The next time you want to see pussy, just look in the mirror baby!!
Smejkica
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: MaLo Tu, MaLo Tam

Neprebrana objava Napisal/-a Smejkica »

Jst najprej predelam pravila, enačbe pa tko. Pol pa rešujem po Zbirki maturitetnih od 1995-2002. So zraven tut rešitve. Tega je čist preveč, sej če bi bla sam mta bi blo še kul ... Sam k je še tolk ostalih predmetou :?
Moja Sladka Si Razvada, Kot Pred Spanjem Čokolada.
ninazwerina
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a ninazwerina »

dannn! dejte mi povedat a je tole isto x=-pi/6+2kpi in x=-5pi/6+2kpi kot tole x=-pi/3+4kpi in x=-5pi/3+4kpi :?: je ane :?
Anchi_
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Anchi_ »

ninazwerina napisal/-a:dannn! dejte mi povedat a je tole isto x=-pi/6+2kpi in x=-5pi/6+2kpi kot tole x=-pi/3+4kpi in x=-5pi/3+4kpi :?: je ane :?

Ne, ni isto. Če prvi dve pomnožiš z 2, dobiš 2x=-pi/3+4kpi in 2x=-5pi/3+4kpi, pr drugih dveh maš pa sam x. U glavnem, prvi dve rešitvi sta dvakrat manjši od drugih dveh. Sej to so rešitve ene enačbe, ane? Poglej če si se slučajn kje zmotla ko si delila al pa množila. Pa sorry če sm preveč zakomplicirala mojo razlago. :)
Anchi_
Sramežljivka
Sramežljivka

Em a je slučajn kdo tuki vzel francoščino na maturi? Glede na to da se piše jutr, me je že kr mal strah. :?
ninazwerina
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a ninazwerina »

aha sam kako pa pol lahko pridem iz te enačbe: 2sin x/2+1=0 do tadrugih dveh rešitev ne vem kaj sem nardila narobe :? Anchi_?
Polinna°
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Polinna° »

Anchi_ napisal/-a:Em a je slučajn kdo tuki vzel francoščino na maturi? Glede na to da se piše jutr, me je že kr mal strah. :?

Ja, jst mam francoščino. Strah me je predvsem slušnega dela :?
Anchi_
Sramežljivka
Sramežljivka

ninazwerina napisal/-a:aha sam kako pa pol lahko pridem iz te enačbe: 2sin x/2+1=0 do tadrugih dveh rešitev ne vem kaj sem nardila narobe :? Anchi_?

Uf, prvič rešujem kakšno enačbo na forumu. :D No pa dejmo...
2sin(x/2)+1=0 --> 2sin(x/2)=-1 --> sin(x/2)=-1/2
x0=arcsin(-1/2)=-arcsin(1/2)=-pi/6
1. rešitev: x/2=-pi/6+2kpi --> pomnožiš z 2 --> x=-pi/3+4kpi
2. rešitev: x/2=pi-(-pi/6)+2kpi=7pi/6+2kpi --> pomnožiš z 2 --> x=7pi/3+4kpi ; ker je perioda 4pi, lahko od 7pi/3 odšteješ 4pi (torej 12pi/3) in dobiš -5pi/3 --> x=-5pi/3+4kpi
Drgač bi lahk pa pr drugi rešitvi po mojem kr pustila tud tist kar dobiš na začetku (7pi/3+4kpi), ker je itak isto kot tist kar pride na konc.
Lp :wink:
Anchi_
Sramežljivka
Sramežljivka

Polinna° napisal/-a: Ja, jst mam francoščino. Strah me je predvsem slušnega dela :?

Mene tud. Se že kr vidim jutr, ko bom sam čudn pogledala ko bom slišala tisto hitro blebetanje. :roll: Ampak se skos tolažim, da je vredno sam 10% mature.
Upam, da bo lahko (yeah right :)). Velik sreče!
gemini
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: notranjska
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a gemini »

Srečno jutr vsem, ki mate frenčo/španščino/al karkoli že. :D
Ko odvržeš vso strast
in me prideš nežno krast
tvoji poljubi z dlanmi kot bi mi
ustavil čas in že se dani (Neisha)
urszika
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a urszika »

a je slučajno kdo plonkal na maturi kdaj? me zanima kako to zgleda, ker mi je sošolka rekla da je učer na slovi blo kr pestro pr njej v klasu, da se uzadi loh plonka ko ne vem kaj
gemini
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: notranjska
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a gemini »

Jst niti ne vem kaj nej pplonkam. Štirih knjig za mato ne morm spravt na minimalen plonk :wink: . Pr nas kolkr vem ni noben plonkou (od tistih k smo se menli)
Ko odvržeš vso strast
in me prideš nežno krast
tvoji poljubi z dlanmi kot bi mi
ustavil čas in že se dani (Neisha)
urszika
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a urszika »

jah sej nimaš kej. edin tistih par formul ki si jih ne morš zapomnt če si s svinčnikom napišeš na kalkulator pa pol takoj na začetku zravn tistih formul k so že v poli - a je drugač to lahko popisano kj? k js bi si rada napisala na začetku da mi nau iz glave ušlo :?

OT: vse najboljše :wink:
Uporabniški avatar
*ange|*
Debatorica
Debatorica
Kraj: Tam nekje =)

Neprebrana objava Napisal/-a *ange|* »

Ma na matematiki se nima kej dost plonkat...preveč je formul, da bi vedu katere napisat na kalkulator...pa še nočm riskirat, ker dost zunanjih prihaja k nam ...pa je možn, da ti kalkulator pregledajo.
Drgač smo se pa s prfokso od zgodovine pogovarjali danes in je rekla, da naj si knjig ne dajamo na wc-je, ker so jih lansko leto zaplenili...če že pol na toaletni papir plonkce prlepit pa na stene napisat :D Dobr, da bo v soboto matura in nebo folka na šoli...tko, da ni možnosti, da bi si z mojim plonkom kdo rit obrisau :D :D
strategijo pa šele razvijamo...plonki bodo pa ziher...preveč letnic pa usega je...za piflanje pa časa niiiiii :twisted:
Nema me vise u tvom krevetu na to nisi racunao i da si konacno u srcu mom mesto izgubio...
Tiavanna
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a Tiavanna »

Alpa si daš plonkec v gate in greš na WC...pogledaš kar rabiš in ga vržeš v školjko. :D Sicer pa pri nas mislim da ni nihče plonkal...to s kalkulatorjem pa jaz tut nebi tvegala.
Zaklenjeno